Parmesangratinerad torsk

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 2 röster - Betygsätt

Parmesangratinerad torskrygg fick det bli som lördagsmys idag. Hittade mer eller mindre på denna rätt genom att kolla på flertal recept och sen kombinerade ihop…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Parmesangratinerad torsk | LCHF-arkivet
Profilbild för lasseSkaparelasseFörberedelse10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Parmesangratinerad torskrygg fick det bli som lördagsmys idag. Hittade mer eller mindre på denna rätt genom att kolla på flertal recept och sen kombinerade ihop något eget från här och där 😉 Blev riktigt bra kan jag lova. 😉

Du kan använda torskrygg om du har det, eller så tar du vanliga torskfiléer. Ett tips är då att göra rullader av dom, eller att du lägger lite i lager, så att det blir lite mer struktur på fisken i sig.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 400 g TorskryggEller vanlig torskfilé.
 75 g Riven parmesanost
 2 deciliter Crème Fraiche
 1 dl Grädde
 1 st Vitlökslkyfta
 2 krm Salt
 2 krm Svartpeppar, nymalen

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175°C.

2

Lägg torsken i en ugnsfast form.
Om du använder frusen torsk, se till att tina den först och försök att pressa ur lite vatten innan du använder den.

3

Vispa ihop parmesanosten med crème fraiche och grädde i en bunke och gräslöken.

4

Pressa i vitlök. Tillsätt salt och peppar.
Blanda om.

5

Täck fisken med ostblandningen.

6

Gratinera i ugn i ca 15-20 min. Eller innertemp på 52 grader.

7

Lägg gärna lite räkor, haricotsverts som extra topping ovanpå när du tagit ut formen ur ugnen. Jag smörstekte haricotsvertsen innan.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g TorskryggEller vanlig torskfilé.
 75 g Riven parmesanost
 2 deciliter Crème Fraiche
 1 dl Grädde
 1 st Vitlökslkyfta
 2 krm Salt
 2 krm Svartpeppar, nymalen

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175°C.

2

Lägg torsken i en ugnsfast form.
Om du använder frusen torsk, se till att tina den först och försök att pressa ur lite vatten innan du använder den.

3

Vispa ihop parmesanosten med crème fraiche och grädde i en bunke och gräslöken.

4

Pressa i vitlök. Tillsätt salt och peppar.
Blanda om.

5

Täck fisken med ostblandningen.

6

Gratinera i ugn i ca 15-20 min. Eller innertemp på 52 grader.

7

Lägg gärna lite räkor, haricotsverts som extra topping ovanpå när du tagit ut formen ur ugnen. Jag smörstekte haricotsvertsen innan.

Parmesangratinerad torsk