Parmesangratinerad torsk
10
Innehåll
Parmesangratinerad torskrygg fick det bli som lördagsmys idag. Hittade mer eller mindre på denna rätt genom att kolla på flertal recept och sen kombinerade ihop något eget från här och där 😉 Blev riktigt bra kan jag lova. 😉
Du kan använda torskrygg om du har det, eller så tar du vanliga torskfiléer. Ett tips är då att göra rullader av dom, eller att du lägger lite i lager, så att det blir lite mer struktur på fisken i sig.
Total tid: 10 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
- 400 g Torskrygg
- 75 g Riven parmesanost
- 2 dl Crème Fraiche
- 1 dl Grädde
- 2 msk Hackad gräslök
- 1 st Vitlökslkyfta
- 2 krm salt
- 2 krm nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg torsken i en ugnsfast form. Om du använder frusen torsk, se till att tina den först och försök att pressa ur lite vatten innan du använder den.
- Vispa ihop parmesanosten med crème fraiche och grädde i en bunke och gräslöken.
- Täck fisken med ostblandningen.
- Gratinera i ugn i ca 15-20 min. Eller innertemp på 52 grader.
- Lägg gärna lite räkor, haricotsverts som extra topping ovanpå när du tagit ut formen ur ugnen. Jag smörstekte haricotsvertsen innan.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!