Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Parmesangratinerad torskrygg

Inga röster än
Parmesangratinerad torskrygg

Parmesangratinerad torskrygg är nog ett recept som jag skulle klassa som en lite mer lyxigt recept.
Torskrygg är rätt så dyrt numera och sedan har vi även parmesanosten som även den är en ganska så dyr och lyxig ost.

Men, ska man väl festa till det lite så är detta ett riktigt gott tips på middag som ändå blir bra mycket billigare än att göra till exempel helstekt oxfilé.

Är du sugen på andra tips på goda middagsrecept så spana in alla mina middagstips.

Detta receptet på parmesangratinerad torskrygg kan man servera med massor av olika varianter av tillbehör. Här har du några tips:

Sås

Sandefjordsås
Vispat brynt smör
Lenas gula fisksås

Tillbehör

Spetskål i ugn
Haricots verts i ugn
Blomkålsmos
Sparris sous vide

Här kan du välja och vraka lite mellan vilka tillbehör du vill ha. Alla passar jättebra till detta receptet.

I receptet så används krossade/rivna fläsksvålar. Om du inte har det, eller inte vill ha den smaken på maten, så kan du istället använda samma mängd pofiber eller mandelmjöl.

Gillar du inte parmesanost, men vill göra en perfekt tillagad torskrygg ändå, så kan du spana in mitt recept på torsk i ugn istället.

Recept och bilder: Lena

Total tid: 1 timme
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Lag för att rimma torsken

  • 1 l Kallt vatten
  • 2 msk salt

Instruktioner

Rimma torsken

  • Blanda salt och vatten tills det att saltet har lösts upp helt.
  • Lägg i portionsbitarna med torskrygg i lagen och låt den ligga där 30 minuter.

Tillaga torskryggen

  • Plocka upp torsken ur lagen och lägg den på hushållspapper och torka av den ordentligt.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Riv citronskalet från citronen, spara resten av citronen, för den ska vi använda för att pressa saften ur sen.
  • Riv parmesanosten. Hacka persiljan.
  • Blanda ihop parmesanost, citronskal, persilja, krossade fläsksvålar (eller pofiber/mandelmjöl), salt och peppar.
  • Bryn på torsken snabbt i smör en het panna så att den får lite färg på båda sidor.
    Parmesangratinerad torskrygg | LCHF-arkivet
  • Har du en stekpanna som tål ugn, så kan du låta torsken ligga kvar i den, annars flyttar du över den till en ugnsfast form.
  • Fördela ostblandningen över torsken.
    Parmesangratinerad torskrygg | LCHF-arkivet
  • Ringla lite olivolja över och pressa på lite citron.
  • Ställ in i ugnen och gratinera fisken cirka 10-15 minuter tills det att fisken är klar och har fått fin färg.
  • Ta ut direkt och servera med goda tillbehör.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg