Parmesangratinerad torskrygg är nog ett recept som jag skulle klassa som en lite mer lyxigt recept.
Torskrygg är rätt så dyrt numera och sedan har vi även parmesanosten som även den är en ganska så dyr och lyxig ost.
Men, ska man väl festa till det lite så är detta ett riktigt gott tips på middag som ändå blir bra mycket billigare än att göra till exempel helstekt oxfilé.
Är du sugen på andra tips på goda middagsrecept så spana in alla mina middagstips.
Detta receptet på parmesangratinerad torskrygg kan man servera med massor av olika varianter av tillbehör. Här har du några tips:
Sås
- Sandefjordsås
- Vispat brynt smör
- Lenas gula fisksås
Tillbehör
- Spetskål i ugn
- Haricots verts i ugn
- Blomkålsmos
- Sparris sous vide
Här kan du välja och vraka lite mellan vilka tillbehör du vill ha. Alla passar jättebra till detta receptet.
I receptet så används krossade/rivna fläsksvålar. Om du inte har det, eller inte vill ha den smaken på maten, så kan du istället använda samma mängd pofiber eller mandelmjöl.
Gillar du inte parmesanost, men vill göra en perfekt tillagad torskrygg ändå, så kan du spana in mitt recept på torsk i ugn istället.
Recept och bilder: Lena
Blanda salt och vatten tills det att saltet har lösts upp helt.
Lägg i portionsbitarna med torskrygg i lagen och låt den ligga där 30 minuter.
Plocka upp torsken ur lagen och lägg den på hushållspapper och torka av den ordentligt.
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv citronskalet från citronen, spara resten av citronen, för den ska vi använda för att pressa saften ur sen.
Riv parmesanosten. Hacka persiljan.
Blanda ihop parmesanost, citronskal, persilja, krossade fläsksvålar (eller pofiber/mandelmjöl), salt och peppar.
Bryn på torsken snabbt i smör en het panna så att den får lite färg på båda sidor.
Har du en stekpanna som tål ugn, så kan du låta torsken ligga kvar i den, annars flyttar du över den till en ugnsfast form.
Fördela ostblandningen över torsken.
Ställ in i ugnen och gratinera fisken cirka 10-15 minuter tills det att fisken är klar och har fått fin färg.
Ta ut direkt och servera med goda tillbehör.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda salt och vatten tills det att saltet har lösts upp helt.
Lägg i portionsbitarna med torskrygg i lagen och låt den ligga där 30 minuter.
Plocka upp torsken ur lagen och lägg den på hushållspapper och torka av den ordentligt.
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv citronskalet från citronen, spara resten av citronen, för den ska vi använda för att pressa saften ur sen.
Riv parmesanosten. Hacka persiljan.
Blanda ihop parmesanost, citronskal, persilja, krossade fläsksvålar (eller pofiber/mandelmjöl), salt och peppar.
Bryn på torsken snabbt i smör en het panna så att den får lite färg på båda sidor.
Har du en stekpanna som tål ugn, så kan du låta torsken ligga kvar i den, annars flyttar du över den till en ugnsfast form.
Fördela ostblandningen över torsken.
Ställ in i ugnen och gratinera fisken cirka 10-15 minuter tills det att fisken är klar och har fått fin färg.
Ta ut direkt och servera med goda tillbehör.