Parmesangratinerade räkor e inte helt fel kan jag lova och framförallt gott och simpelt att göra ordning. jag körde den som en lättare måltid i en mindre form. Som ströbröd använde jag lite mandelmjöl ovanpå. Men går ju att baka ett lchf bröd och sen riva/smula brödet så man får ströbröd av det.
Sätt ugnen på 225°. Se till att räkorna är rengjorda från skal och annat.
Skala och riv vitlöken och rör ihop med crème fraiche, persilja, parmesan, salt och peppar.
Rör ihop parmesankrämen med räkorna.
Häll upp i två ugnsfasta portionsformar och strö över ströbröd.
Tillaga i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°. Se till att räkorna är rengjorda från skal och annat.
Skala och riv vitlöken och rör ihop med crème fraiche, persilja, parmesan, salt och peppar.
Rör ihop parmesankrämen med räkorna.
Häll upp i två ugnsfasta portionsformar och strö över ströbröd.
Tillaga i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Jeanette says:
Det var riktigt gott och jag anser att det är en rätt som man utan att skämmas kan servera både till vardags och till fest beroende på dryck och tillbehör (givetvis inom ramarna för lchf ^^).
Ett tips från mig är att lägga en klick eller två med räkor som topping på en hamburgare tillsammans med lite inlagd jalapeño och hackad lök. En rätt värd att att dö för ;P
Tack för receptet. Kommer definitivt göra detta fler gånger.