Parmesanlax med sparris och räkor

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Parmesanlax med färsk sparris och räkor. En lättlagad och god laxrätt som funkar både till vardag och lite mer festligheter på helgen. Servera som det…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Parmesanlax med sparris och räkor
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Parmesanlax med färsk sparris och räkor. En lättlagad och god laxrätt som funkar både till vardag och lite mer festligheter på helgen.
Servera som det är, eller gör ett gott blomkålsmos till om du vill ha det ännu mer matigt.

Gillar du inte parmesan utan hellre vill ha ett mer klassiskt recept? Då ska du testa på mitt recept på lax i ugn.

Recept och bild: Sofie Marklund

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 500 g Laxfilé
 2 deciliter Skalade räkor
 1 Knippe sparris
 2 deciliter Smetana
 1 dl Grädde
 2 msk Dijonsenap
 0,50 dl Hackad dill
 2 deciliter Riven parmesan
 1 dl Annan ost, t ex gräddost/prästost
 Salt och peppar
 Citronklyftor till garnering

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra laxen, lägg i en smord ugnsfast form.

2

Blanda creme fraiche, grädde, senap, dill och parmesanen, häll över laxen, toppa med den rivna osten.
Ställ in i ugnen och gratinera den i cirka 20-25 minuter.

3

Koka sparrisen, och servera tillsammans med parmesanlaxen. Toppa med en näve räkor och lite dill, och en citronklyfta!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Laxfilé
 2 deciliter Skalade räkor
 1 Knippe sparris
 2 deciliter Smetana
 1 dl Grädde
 2 msk Dijonsenap
 0,50 dl Hackad dill
 2 deciliter Riven parmesan
 1 dl Annan ost, t ex gräddost/prästost
 Salt och peppar
 Citronklyftor till garnering

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra laxen, lägg i en smord ugnsfast form.

2

Blanda creme fraiche, grädde, senap, dill och parmesanen, häll över laxen, toppa med den rivna osten.
Ställ in i ugnen och gratinera den i cirka 20-25 minuter.

3

Koka sparrisen, och servera tillsammans med parmesanlaxen. Toppa med en näve räkor och lite dill, och en citronklyfta!

Parmesanlax med sparris och räkor
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida