Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Parmesanpanerad kycklingfilé

5 av 3 röster
Parmesanpanerad kycklingfilé

Parmesanpanerad kycklingfilé är ett superenkelt och gott sätt att steka kyckling på.
Parmesanosten ger en härlig skorpa och stekyta och tillsammans med kryddorna så ger det en härlig smak till kycklingen.

Om du inte har kycklingfilé, så funkar det precis lika bra med annan benfri kyckling, som kycklinglårfilé.

Servera tillsammans med en god tomatsås och blomkålsris, eller varför inte äta det med en vitkålsgratäng.

Receptet är till cirka 2-4 portioner, beroende på hur mycket man äter.

Total tid: 25 minuter
Portioner: 3
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Placera kycklingbrösten på en skärbräda och skär dem horisontellt i två tunna delar. Krydda båda sidorna med vitlökspulver, örter, salt och peppar; Ställ åt sidan.
  • Vispa ägget i en djup tallrik.
  • Häll ut den rivna parmesanosten på en annan tallrik.
  • Doppa varje kycklingfilé i ägget och låt överflödet rinna av. Tryck filén i parmesanosten för att täcka den. Vänd och täck den andra sidan. Upprepa med de återstående kycklingbitarna.
  • Värm oljan i en stor stekpanna med non-stickbeläggning över medelhög värme. OBS! Det är viktigt att använda olja och inte smör till detta, för annars bränner det vid på tok för lätt. Använd smaklös kokosolja eller rapsolja.
  • Placera kycklingfiléerna i pannan och låt dom ligga, RÖR INTE omkring dem. Efter 3-4 minuter så kan du lyfta försiktigt för att se så att det inte bränner vid. Stek i 5-6 minuter på varje sida, vänd bara en gång, tills de är gyllene och knapriga.
  • Om du har en digital stektermometer, så kan du med fördel kontrollera att du har en innertemperatur på tjockaste delen av kycklingen som gått upp till minst 72°C. Då kan du ta bort kycklingen och lägga upp för servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

4 responses to “Parmesanpanerad kycklingfilé”

5 from 3 votes (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg