Parmesanpanerad kycklingfilé
38
Innehåll
Parmesanpanerad kycklingfilé är ett superenkelt och
gott sätt att steka kyckling på.
Parmesanosten ger en härlig skorpa och stekyta och tillsammans med
kryddorna så ger det en härlig smak till kycklingen.
Om du inte har kycklingfilé, så funkar det precis lika bra med annan benfri kyckling, som kycklinglårfilé.
Servera tillsammans med en god tomatsås och blomkålsris, eller varför inte äta det med en vitkålsgratäng.
Receptet är till cirka 2-4 portioner, beroende på hur mycket man äter.
Total tid:
25 minuter
Portioner: 3
Ingredienser
- 500 g Kycklingfilé
- 0,5 tsk Vitlökspulver
- 1 tsk Italiensk salladskrydda
- 0,5 tsk salt
- 0,25 tsk nymalen svartpeppar
- 1 st ägg
- 2 dl Riven parmesanost
- Olja att steka i
Instruktioner
- Placera kycklingbrösten på en skärbräda och skär dem horisontellt i två tunna delar. Krydda båda sidorna med vitlökspulver, örter, salt och peppar; Ställ åt sidan.
- Vispa ägget i en djup tallrik.
- Häll ut den rivna parmesanosten på en annan tallrik.
- Doppa varje kycklingfilé i ägget och låt överflödet rinna av. Tryck filén i parmesanosten för att täcka den. Vänd och täck den andra sidan. Upprepa med de återstående kycklingbitarna.
- Placera kycklingfiléerna i pannan och låt dom ligga, RÖR INTE omkring dem. Efter 3-4 minuter så kan du lyfta försiktigt för att se så att det inte bränner vid. Stek i 5-6 minuter på varje sida, vänd bara en gång, tills de är gyllene och knapriga.
- Om du har en digital stektermometer, så kan du med fördel kontrollera att du har en innertemperatur på tjockaste delen av kycklingen som gått upp till minst 72°C. Då kan du ta bort kycklingen och lägga upp för servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Underbart god kycklingfilé! Wow på den! 🤩👍
Vad skoj att höra! Tack!
Fantastiskt god kyckling, härlig smak med parmesan.
Ja, det går liksom inte fel med parmesan. 🙂