Alltså, det här var helt galet gott! Parmesanslungad brysselkål. Ett tillbehör för dig som älskar brysselkål och parmesanost.
Jag har fått en nyfunnen kärlek till brysselkål på sistone och älskar att använda det i maten.
Nu så hade jag lite brysselkål hemma och kände att detta var något som skulle kunna bli gott, och oj vad rätt jag fick.
Om det är stora brysselkål, så kan du dela dom på mitten.
Hacka löken och vitlöken.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i brysselkålen.
Blanchera dom i 3-5 minuter.
Häll av vattnet och ställ brysselkålen åt sidan så länge.
Smält smöret i en kastrull och lägg i lök och vitlök och låt det hela fräsa tills löken är mjuk.
Tillsätt den blancherade brysselkålen och vänd runt den i smöret.
Tillsätt den rivna parmesanosten, peppra ordentligt och blanda runt på låg värme tills det att osten smält och "lindat" in brysselkålen.
Servera direkt när det är riktigt varmt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Om det är stora brysselkål, så kan du dela dom på mitten.
Hacka löken och vitlöken.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i brysselkålen.
Blanchera dom i 3-5 minuter.
Häll av vattnet och ställ brysselkålen åt sidan så länge.
Smält smöret i en kastrull och lägg i lök och vitlök och låt det hela fräsa tills löken är mjuk.
Tillsätt den blancherade brysselkålen och vänd runt den i smöret.
Tillsätt den rivna parmesanosten, peppra ordentligt och blanda runt på låg värme tills det att osten smält och "lindat" in brysselkålen.
Servera direkt när det är riktigt varmt.