Parmesanslungad brysselkål

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 3 röster - Betygsätt

Alltså, det här var helt galet gott! Parmesanslungad brysselkål. Ett tillbehör för dig som älskar brysselkål och parmesanost. Jag har fått en nyfunnen kärlek till…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Parmesanslungad brysselkål
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Alltså, det här var helt galet gott! Parmesanslungad brysselkål. Ett tillbehör för dig som älskar brysselkål och parmesanost.

Jag har fått en nyfunnen kärlek till brysselkål på sistone och älskar att använda det i maten.

Nu så hade jag lite brysselkål hemma och kände att detta var något som skulle kunna bli gott, och oj vad rätt jag fick.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 300 g Brysselkål (Rensad)
 40 g Gul lök (1 liten lök)
 100 g Smör
 1 msk Hackad bladpersilja
 Nymalen svartpeppar
 Ev. lite salt

 

Gör så här:

1

Om det är stora brysselkål, så kan du dela dom på mitten.

Parmesanslungad brysselkål

2

Hacka löken och vitlöken.

3

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i brysselkålen.
Blanchera dom i 3-5 minuter.

4

Häll av vattnet och ställ brysselkålen åt sidan så länge.

5

Smält smöret i en kastrull och lägg i lök och vitlök och låt det hela fräsa tills löken är mjuk.

Parmesanslungad brysselkål

6

Tillsätt den blancherade brysselkålen och vänd runt den i smöret.

7

Tillsätt den rivna parmesanosten, peppra ordentligt och blanda runt på låg värme tills det att osten smält och "lindat" in brysselkålen.

Parmesanslungad brysselkål

8

Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar.

9

Servera direkt när det är riktigt varmt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 300 g Brysselkål (Rensad)
 40 g Gul lök (1 liten lök)
 100 g Smör
 1 msk Hackad bladpersilja
 Nymalen svartpeppar
 Ev. lite salt

Instruktioner

1

Om det är stora brysselkål, så kan du dela dom på mitten.

Parmesanslungad brysselkål

2

Hacka löken och vitlöken.

3

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i brysselkålen.
Blanchera dom i 3-5 minuter.

4

Häll av vattnet och ställ brysselkålen åt sidan så länge.

5

Smält smöret i en kastrull och lägg i lök och vitlök och låt det hela fräsa tills löken är mjuk.

Parmesanslungad brysselkål

6

Tillsätt den blancherade brysselkålen och vänd runt den i smöret.

7

Tillsätt den rivna parmesanosten, peppra ordentligt och blanda runt på låg värme tills det att osten smält och "lindat" in brysselkålen.

Parmesanslungad brysselkål

8

Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar.

9

Servera direkt när det är riktigt varmt.

Parmesanslungad brysselkål
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida