Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Parmesanslungad brysselkål

5 av 3 röster
Parmesanslungad brysselkål

Alltså, det här var helt galet gott! Parmesanslungad brysselkål. Ett tillbehör för dig som älskar brysselkål och parmesanost.

Jag har fått en nyfunnen kärlek till brysselkål på sistone och älskar att använda det i maten.

Nu så hade jag lite brysselkål hemma och kände att detta var något som skulle kunna bli gott, och oj vad rätt jag fick.

Total tid: 20 minuter
Portioner: 2
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Om det är stora brysselkål, så kan du dela dom på mitten.
    Parmesanslungad brysselkål
  • Hacka löken och vitlöken.
  • Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i brysselkålen. Blanchera dom i 3-5 minuter.
  • Häll av vattnet och ställ brysselkålen åt sidan så länge.
  • Smält smöret i en kastrull och lägg i lök och vitlök och låt det hela fräsa tills löken är mjuk.
    Parmesanslungad brysselkål
  • Tillsätt den blancherade brysselkålen och vänd runt den i smöret.
  • Tillsätt den rivna parmesanosten, peppra ordentligt och blanda runt på låg värme tills det att osten smält och ”lindat” in brysselkålen.
    Parmesanslungad brysselkål
  • Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar.
  • Servera direkt när det är riktigt varmt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg