Parmesanslungad brysselkål
2
Innehåll
Alltså, det här var helt galet gott! Parmesanslungad brysselkål. Ett tillbehör för dig som älskar brysselkål och parmesanost.
Jag har fått en nyfunnen kärlek till brysselkål på sistone och älskar att använda det i maten.
Nu så hade jag lite brysselkål hemma och kände att detta var något som skulle kunna bli gott, och oj vad rätt jag fick.
Total tid: 20 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
- 300 g Brysselkål (Rensad)
- 40 g Gul lök (1 liten lök)
- 1 Vitlöksklyfta
- 100 g Smör
- 80 g Riven parmesan
- 1 msk Hackad bladpersilja
- nymalen svartpeppar
- Ev. lite salt
Instruktioner
- Om det är stora brysselkål, så kan du dela dom på mitten.
- Hacka löken och vitlöken.
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i brysselkålen. Blanchera dom i 3-5 minuter.
- Häll av vattnet och ställ brysselkålen åt sidan så länge.
- Smält smöret i en kastrull och lägg i lök och vitlök och låt det hela fräsa tills löken är mjuk.
- Tillsätt den blancherade brysselkålen och vänd runt den i smöret.
- Tillsätt den rivna parmesanosten, peppra ordentligt och blanda runt på låg värme tills det att osten smält och ”lindat” in brysselkålen.
- Servera direkt när det är riktigt varmt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!