Parmesanslungad brysselkål

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Alltså, det här var helt galet gott! Parmesanslungad brysselkål. Ett tillbehör för dig som älskar brysselkål och parmesanost. Jag har fått en nyfunnen kärlek till…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Parmesanslungad brysselkål
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Beskrivning - Information

Alltså, det här var helt galet gott! Parmesanslungad brysselkål. Ett tillbehör för dig som älskar brysselkål och parmesanost.

Jag har fått en nyfunnen kärlek till brysselkål på sistone och älskar att använda det i maten.

Nu så hade jag lite brysselkål hemma och kände att detta var något som skulle kunna bli gott, och oj vad rätt jag fick.

ANNONS

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 300 g Brysselkål (Rensad)
 40 g Gul lök (1 liten lök)
 1 Vitlöksklyfta
 100 g Smör
 80 g Riven parmesan
 1 msk Hackad bladpersilja
 Nymalen svartpeppar
 Ev. lite salt
ANNONS

Gör så här:

1

Om det är stora brysselkål, så kan du dela dom på mitten.

Parmesanslungad brysselkål

2

Hacka löken och vitlöken.

3

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i brysselkålen.
Blanchera dom i 3-5 minuter.

4

Häll av vattnet och ställ brysselkålen åt sidan så länge.

5

Smält smöret i en kastrull och lägg i lök och vitlök och låt det hela fräsa tills löken är mjuk.

Parmesanslungad brysselkål

6

Tillsätt den blancherade brysselkålen och vänd runt den i smöret.

7

Tillsätt den rivna parmesanosten, peppra ordentligt och blanda runt på låg värme tills det att osten smält och "lindat" in brysselkålen.

Parmesanslungad brysselkål

8

Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar.

9

Servera direkt när det är riktigt varmt.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 300 g Brysselkål (Rensad)
 40 g Gul lök (1 liten lök)
 1 Vitlöksklyfta
 100 g Smör
 80 g Riven parmesan
 1 msk Hackad bladpersilja
 Nymalen svartpeppar
 Ev. lite salt

Instruktioner

1

Om det är stora brysselkål, så kan du dela dom på mitten.

Parmesanslungad brysselkål

2

Hacka löken och vitlöken.

3

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i brysselkålen.
Blanchera dom i 3-5 minuter.

4

Häll av vattnet och ställ brysselkålen åt sidan så länge.

5

Smält smöret i en kastrull och lägg i lök och vitlök och låt det hela fräsa tills löken är mjuk.

Parmesanslungad brysselkål

6

Tillsätt den blancherade brysselkålen och vänd runt den i smöret.

7

Tillsätt den rivna parmesanosten, peppra ordentligt och blanda runt på låg värme tills det att osten smält och "lindat" in brysselkålen.

Parmesanslungad brysselkål

8

Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar.

9

Servera direkt när det är riktigt varmt.

Parmesanslungad brysselkål

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida