Beskrivning - Information
När man har lite extra tid till att göra frukost, t ex på helgen så kan man lyxa till det med en variant av bacon och ägg, nämligen ägg- och baconmuffins.
Riktigt goda och läckra att äta.
Man kan även göra det lite roligare och smaksätta de med olika örter eller andra goda kryddor.
Receptet ger 6 stycken muffins. Man äter kanske 2 var.
Bild och recept: Peggy Dausch
LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 190 grader.
Stek baconet lätt ett par minuter. Det ska inte bli knaprigt, utan bara lite stekt.
Låt de sedan rinna av på hushållspapper.
Klä in muffinsformen med bacon. Det ska räcka till 6 stycken.
Fördela lite riven ost i botten på varje, sen lite gräslök/purjo och sist så knäcker du i ett ägg i varje form.
Salta och peppra lite ovanpå äggen.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter tills ägget har satt sig.
Ta ut och servera.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 190 grader.
Stek baconet lätt ett par minuter. Det ska inte bli knaprigt, utan bara lite stekt.
Låt de sedan rinna av på hushållspapper.
Klä in muffinsformen med bacon. Det ska räcka till 6 stycken.
Fördela lite riven ost i botten på varje, sen lite gräslök/purjo och sist så knäcker du i ett ägg i varje form.
Salta och peppra lite ovanpå äggen.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter tills ägget har satt sig.
Ta ut och servera.