Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Peggys ägg- och baconmuffins

4,50 av 2 röster
Peggys ägg- och baconmuffins

När man har lite extra tid till att göra frukost, t ex på helgen så kan man lyxa till det med en variant av bacon och ägg, nämligen ägg- och baconmuffins.
Riktigt goda och läckra att äta.
Man kan även göra det lite roligare och smaksätta de med olika örter eller andra goda kryddor.
Receptet ger 6 stycken muffins. Man äter kanske 2 var.

Bild och recept: Peggy Dausch

Total tid: 30 minuter
Portioner: 3
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Du behöver

  • Muffinsplåt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 190 grader.
  • Stek baconet lätt ett par minuter. Det ska inte bli knaprigt, utan bara lite stekt. Låt de sedan rinna av på hushållspapper.
  • Klä in muffinsformen med bacon. Det ska räcka till 6 stycken.
  • Fördela lite riven ost i botten på varje, sen lite gräslök/purjo och sist så knäcker du i ett ägg i varje form. Salta och peppra lite ovanpå äggen.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter tills ägget har satt sig.
  • Ta ut och servera.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg