Peggys ägg- och baconmuffins

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

När man har lite extra tid till att göra frukost, t ex på helgen så kan man lyxa till det med en variant av bacon…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Peggys ägg- och baconmuffins
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

Beskrivning - Information

När man har lite extra tid till att göra frukost, t ex på helgen så kan man lyxa till det med en variant av bacon och ägg, nämligen ägg- och baconmuffins.
Riktigt goda och läckra att äta.
Man kan även göra det lite roligare och smaksätta de med olika örter eller andra goda kryddor.
Receptet ger 6 stycken muffins. Man äter kanske 2 var.

Bild och recept: Peggy Dausch

ANNONS

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 1 Paket bacon
 6 Ägg
 3 msk Riven ost
 2 msk Hackad gräslök eller purjolök
 Salt och peppar
Du behöver
ANNONS

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 190 grader.

2

Stek baconet lätt ett par minuter. Det ska inte bli knaprigt, utan bara lite stekt.
Låt de sedan rinna av på hushållspapper.

3

Klä in muffinsformen med bacon. Det ska räcka till 6 stycken.

4

Fördela lite riven ost i botten på varje, sen lite gräslök/purjo och sist så knäcker du i ett ägg i varje form.
Salta och peppra lite ovanpå äggen.

5

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter tills ägget har satt sig.

6

Ta ut och servera.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 Paket bacon
 6 Ägg
 3 msk Riven ost
 2 msk Hackad gräslök eller purjolök
 Salt och peppar
Du behöver

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 190 grader.

2

Stek baconet lätt ett par minuter. Det ska inte bli knaprigt, utan bara lite stekt.
Låt de sedan rinna av på hushållspapper.

3

Klä in muffinsformen med bacon. Det ska räcka till 6 stycken.

4

Fördela lite riven ost i botten på varje, sen lite gräslök/purjo och sist så knäcker du i ett ägg i varje form.
Salta och peppra lite ovanpå äggen.

5

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter tills ägget har satt sig.

6

Ta ut och servera.

Peggys ägg- och baconmuffins

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida