Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Peggys kantarell- och baconbiffar

3,67 av 15 röster
Peggys kantarell- och baconbiffar

Bacon tillsammans med nyplockade kantareller i form av en biff av köttfärs, hur fel kan det gå liksom?
Dessa kantarell- och baconbiffar är helt fantastiskt goda och rätt så enkla att laga med.
Såsen gör du sedan direkt i stekpannan och får med alla de goda smakerna.

Detta kan du självklart göra med andra svampsorter om du vill.

Recept och bild: Peggy

Om du hellre vill göra helt vanliga pannbiffar utan svamp, så tycker jag att du ska kika på mitt goda recept på pannbiffar.

Total tid: 45 minuter
Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Biffarna

Såsen

Instruktioner

Biffarna

  • Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
  • Fräs svamp, lök och bacon i lite matfett tills all vätska har kokat in och svampen har fått lite färg. Låt röran svalna.
    Peggys kantarell- och baconbiffar
  • Blanda färs, ägg, grädde, salt, peppar och svampröran. Arbeta det till en smidig smet.
  • Forma biffar och bryn dem i smör. Lägg dem i en ugnsform i 200 grader och låt dem ligga där och bli genomstekta där.

Såsen

per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Peggys kantarell- och baconbiffar”

3,67 from 15 votes (14 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg