Pekingsoppa
0
En stark sötsur soppa som är en poppis förrätt i min familj och då gärna riktigt stark.
Men med rikligt med protein och grönsaker i soppan och kanske några ostflarn eller kesoplättar till så kan den ätas som huvudrätt.
Recept anpassat med sukrin och arrowrot för att passa LCHF.
Bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/
Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
Soppa
- 1,2 l kycklingbuljong
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk sweet chilisås (valbart)
- 2 msk tomatpure
- 2 tsk Ättiksprit
- sötning
- 1,5 msk Arrowrot (eller 1 msk potatismjöl) till redning
Förslag på innehåll i soppan
- Tillagat kycklingkött
- Tillagat fläskkött
- Skalade räkor
- Bambuskott
- Champinjoner eller annan svamp
- Groddar
- Salladslök
- Kokta vaktelägg
- Uppvispat ägg
Instruktioner
- Koka upp ingredienserna till soppan.
- Smaka av om tillräckligt sött, surt och starkt enligt din smak.
- Red med arrowrot eller potatismjöl utrört i lite vatten.
- Lägg i ditt val av innehåll i soppan.
- Låt sjuda en stund tills allt är varmt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!