Denna pepparkaksfudgen som är mejerfri och utan tillsatt sötningsmedel är ett absolut måste att ha på julafton.
Om du är en sån som älskar choklad, då ska du helt klart se till att göra dessa pepparkaksfudge.
Otroligt lätt att göra och försvinnande goda.
Använd en god choklad med hög kakaohalt, minst 70%. Jag använde mig av 85% choklad och det funkade toppen.
Jag använde mig av Santa Marias pepparkakskrydda med apelsinsmak. Om du inte har tillgång till den, kan du riva ner lite apelsinskal i smeten.
Värm upp kokosgrädde, pepparkakskrydda, kokosfett och vaniljpulver i en kastrull.
Låt det sjuda på låg värme någon minut, för att få fram smakerna lite mer.
Dra kastrullen från värmen.
Bryt ner chokladen i blandningen och rör runt tills det att chokladen har smält helt.
Ta en form och klä in den med bakplåtspapper.
Jag använde en matlåda i glas från IKEA. 21x15 cm.
Häll smeten i formen och skaka till den lite så att chokladen fördelar sig jämnt.
Ställ in i kylen så att fudgen får stelna till.
Låt den gärna stå över natten.
Om du vill göra torkade apelsiner, då tar du en apelsin, skivar den och sedan skär du små trekanter.
Torka sedan i ugn på cirka 50 grader, eller i en svamptork.
När pepparkaksfudgen har stelnat, tar du ut den ur formen och skär upp i lagom stora bitar. Du får lätt ut 20 bitar på en sån här sats.
Lägg en liten apelsinbit på varje bit och strö flingsalt över. Se till att det verkligen kommer salt på alla bitar då saltet är viktigt för att höja smaken och framhäva smaken av chokladen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Värm upp kokosgrädde, pepparkakskrydda, kokosfett och vaniljpulver i en kastrull.
Låt det sjuda på låg värme någon minut, för att få fram smakerna lite mer.
Dra kastrullen från värmen.
Bryt ner chokladen i blandningen och rör runt tills det att chokladen har smält helt.
Ta en form och klä in den med bakplåtspapper.
Jag använde en matlåda i glas från IKEA. 21x15 cm.
Häll smeten i formen och skaka till den lite så att chokladen fördelar sig jämnt.
Ställ in i kylen så att fudgen får stelna till.
Låt den gärna stå över natten.
Om du vill göra torkade apelsiner, då tar du en apelsin, skivar den och sedan skär du små trekanter.
Torka sedan i ugn på cirka 50 grader, eller i en svamptork.
När pepparkaksfudgen har stelnat, tar du ut den ur formen och skär upp i lagom stora bitar. Du får lätt ut 20 bitar på en sån här sats.
Lägg en liten apelsinbit på varje bit och strö flingsalt över. Se till att det verkligen kommer salt på alla bitar då saltet är viktigt för att höja smaken och framhäva smaken av chokladen.