Pepparkaksmuffins med apelsinfrosting
0
Det här är ett recept på superläckra pepparkaksmuffins med apelsinfrosting som blir hur goda som helst när julen närmar sig.
Innehåller inga spannmål så de är glutenfria och med sötning istället för vanligt socker, perfekt för dig som äter LCHF eller keto.
Recept och bild: Sockertjocken
Ska du ladda upp med en riktig lchfjul, då måste du spana in alla mina goda julrecept. Alla självklart lchf-vänliga.
Total tid: 40 minuter
Portioner: 12
Ingredienser
Muffins
- 100 g Smör
- 4 ägg
- 3 msk sötning
- 2 dl Creme fraiche
- 2,5 dl Mandelmjöl
- 0,5 dl Kokosmjöl
- 2 msk Pepparkakskrydda
- 1 tsk Bakpulver
Frosting
- 200 g Färskost (naturell)
- 2 msk Creme fraiche
- 1 msk sötning
- Rivet skal från 1 apelsin
Garnityr
- 6 Valnötskärnor
- Lite apelsinskal
Du behöver
- Spritspåse med tyllar
- Muffinsformar
Instruktioner
Muffins
- Smält smöret i en kastrull.
- Blanda de torra ingredienserna för sig och vispa sedan ihop allt till en jämn smet.
- Fördela i 12 stora muffinsformar. Grädda i 175 grader 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
Frosting
- Vispa ihop alla ingredienser.
Montering
- Fyll en spritspåse med frosting och spritsa ut lite på toppen av varje muffin.
- Toppa med en halvvalnötskärna och lite apelsinskal.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!