Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Pepparkaksmuffins med apelsinfrosting

3,50 av 4 röster
Pepparkaksmuffins med apelsinfrosting

Det här är ett recept på superläckra pepparkaksmuffins med apelsinfrosting som blir hur goda som helst när julen närmar sig.
Innehåller inga spannmål så de är glutenfria och med sötning istället för vanligt socker, perfekt för dig som äter LCHF eller keto.
Recept och bild: Sockertjocken

Ska du ladda upp med en riktig lchfjul, då måste du spana in alla mina goda julrecept. Alla självklart lchf-vänliga.

Total tid: 40 minuter
Portioner: 12
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Muffins

Frosting

Garnityr

  • 6 Valnötskärnor
  • Lite apelsinskal

Du behöver

  • Spritspåse med tyllar
  • Muffinsformar

Instruktioner

Muffins

  • Smält smöret i en kastrull.
  • Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt crème fraiche och smör.
  • Blanda de torra ingredienserna för sig och vispa sedan ihop allt till en jämn smet.
  • Fördela i 12 stora muffinsformar. Grädda i 175 grader 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Frosting

  • Vispa ihop alla ingredienser.

Montering

  • Fyll en spritspåse med frosting och spritsa ut lite på toppen av varje muffin.
  • Toppa med en halvvalnötskärna och lite apelsinskal.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,50 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg