En god julkaka som är fylld av kärlek. Pepparkaksmums är Kärleksmums med en julig twist av pepparkakskrydda och smak av apelsin. En kaka som du med fördel kan baka i förväg, skära upp i bitar och frysa in för att sedan plocka fram på julafton.
Naturligt glutenfri, självklart!
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt. Det tar tid, så ha tålamod.
Blanda ihop pofiber, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och kryddor i en bunke.
Häll grädden (1dl) i en kastrull tillsammans med smöret och låt det stå på värme tills smöret smält.
Häll ner mjölblandningen i äggvispet och sen grädden och smöret. Vispa om ordentligt igen.
Häll upp smeten i en ugnsfast form som du har klätt med bakplåtspapper, storleken på formen skall vara ungefär 20x30 cm. Fördela smeten till ett jämnt lager.
Grädda i ugnen cirka 15-20 minuter (beroende på tjocklek). Känn med en tandpetare om den är klar. Om det inte fastnar någon smet på stickan är kakan klar.
Under tiden kakan står i ugnen skall vi göra glasyren.
Häll grädden och rivet apelsinskal i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar i kastrullen. Ställ på låg värme.
Låt chokladen smälta och rör om då och då tills du har fått en jämn och fin smet.
När du har tagit ur kakan ur ugnen så häller du glasyren ovanpå och fördelar den jämnt över hela kakan med en slickepott.
Strössla hackad mandel ovanpå och skär upp kakan i så många bitar du tycker är lagom.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt. Det tar tid, så ha tålamod.
Blanda ihop pofiber, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och kryddor i en bunke.
Häll grädden (1dl) i en kastrull tillsammans med smöret och låt det stå på värme tills smöret smält.
Häll ner mjölblandningen i äggvispet och sen grädden och smöret. Vispa om ordentligt igen.
Häll upp smeten i en ugnsfast form som du har klätt med bakplåtspapper, storleken på formen skall vara ungefär 20x30 cm. Fördela smeten till ett jämnt lager.
Grädda i ugnen cirka 15-20 minuter (beroende på tjocklek). Känn med en tandpetare om den är klar. Om det inte fastnar någon smet på stickan är kakan klar.
Under tiden kakan står i ugnen skall vi göra glasyren.
Häll grädden och rivet apelsinskal i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar i kastrullen. Ställ på låg värme.
Låt chokladen smälta och rör om då och då tills du har fått en jämn och fin smet.
När du har tagit ur kakan ur ugnen så häller du glasyren ovanpå och fördelar den jämnt över hela kakan med en slickepott.
Strössla hackad mandel ovanpå och skär upp kakan i så många bitar du tycker är lagom.