Pepparkaksmums

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

En god julkaka som är fylld av kärlek. Pepparkaksmums är Kärleksmums med en julig twist av pepparkakskrydda och smak av apelsin. En kaka som du…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Pepparkaksmums
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En god julkaka som är fylld av kärlek. Pepparkaksmums är Kärleksmums med en julig twist av pepparkakskrydda och smak av apelsin. En kaka som du med fördel kan baka i förväg, skära upp i bitar och frysa in för att sedan plocka fram på julafton.
Naturligt glutenfri, självklart!

 

Ingredienser

Mängd16 Portioner
Kakan
 3 ägg
 1 dl grädde
 75 g smör
Glasyr
 1 dl grädde
 Rivet skal av en apelsin
Topping
 3 msk hackad mandel

 

Gör så här:

Kakan
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt. Det tar tid, så ha tålamod.

3

Blanda ihop pofiber, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och kryddor i en bunke.

4

Häll grädden (1dl) i en kastrull tillsammans med smöret och låt det stå på värme tills smöret smält.

5

Häll ner mjölblandningen i äggvispet och sen grädden och smöret. Vispa om ordentligt igen.

6

Häll upp smeten i en ugnsfast form som du har klätt med bakplåtspapper, storleken på formen skall vara ungefär 20x30 cm. Fördela smeten till ett jämnt lager.

7

Grädda i ugnen cirka 15-20 minuter (beroende på tjocklek). Känn med en tandpetare om den är klar. Om det inte fastnar någon smet på stickan är kakan klar.

8

Under tiden kakan står i ugnen skall vi göra glasyren.

Glasyren
9

Häll grädden och rivet apelsinskal i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar i kastrullen. Ställ på låg värme.

10

Låt chokladen smälta och rör om då och då tills du har fått en jämn och fin smet.

Montering
11

När du har tagit ur kakan ur ugnen så häller du glasyren ovanpå och fördelar den jämnt över hela kakan med en slickepott.

12

Strössla hackad mandel ovanpå och skär upp kakan i så många bitar du tycker är lagom.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kakan
 3 ägg
 1 dl grädde
 75 g smör
Glasyr
 1 dl grädde
 Rivet skal av en apelsin
Topping
 3 msk hackad mandel

Instruktioner

Kakan
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt. Det tar tid, så ha tålamod.

3

Blanda ihop pofiber, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och kryddor i en bunke.

4

Häll grädden (1dl) i en kastrull tillsammans med smöret och låt det stå på värme tills smöret smält.

5

Häll ner mjölblandningen i äggvispet och sen grädden och smöret. Vispa om ordentligt igen.

6

Häll upp smeten i en ugnsfast form som du har klätt med bakplåtspapper, storleken på formen skall vara ungefär 20x30 cm. Fördela smeten till ett jämnt lager.

7

Grädda i ugnen cirka 15-20 minuter (beroende på tjocklek). Känn med en tandpetare om den är klar. Om det inte fastnar någon smet på stickan är kakan klar.

8

Under tiden kakan står i ugnen skall vi göra glasyren.

Glasyren
9

Häll grädden och rivet apelsinskal i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar i kastrullen. Ställ på låg värme.

10

Låt chokladen smälta och rör om då och då tills du har fått en jämn och fin smet.

Montering
11

När du har tagit ur kakan ur ugnen så häller du glasyren ovanpå och fördelar den jämnt över hela kakan med en slickepott.

12

Strössla hackad mandel ovanpå och skär upp kakan i så många bitar du tycker är lagom.

Pepparkaksmums
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida