Pepparkakstryfflar är helt perfekt som julgodis.
Trots att det är ett lchfrecept, så kommer detta även tyckas om av alla som inte äter lchf normalt sett.
Vill du variera smaken, så kan du testa på att använda pepparkakskrydda med apelsinsmak.
Receptet ger cirka 25 pepparkakstryfflar.
Recept och bild: Matgiken
Ta fram smöret i god tid så att det är rumsvarmt.
Bryt ner chokladen i en kastrull, tillsätt grädde, pepparkakskrydda och en nypa salt.
Smält nu chokladen på svag värme och under konstant omrörning.
När allt har smält och blivit till en jämn smet tar du kastrullen från värmen.
Ta sedan en ballongvisp eller elvisp och vispa tryffelsmeten luftig och jämn.
Tillsätt smöret i små klickar samtidigt som du fortsätter att vispa kraftigt.
Vispa tills det att smöret har smält och blandats in i tryffelkrämen.
Tillsätt rom och vispa ihop det med.
Ställ nu tryffelsmeten kallt i minst 4 timmar, eller över natten.
Nu ska du forma små bollar, cirka 25 stycken ska du få ut av hela smeten.
Använd en tesked och händerna för att forma runda fina bollar. Försök att arbeta så snabbt som möjligt.
Ja, det kommer bli kladdigt med. 🙂
Rulla sedan bollarna i kakao så att det täcker bollarna helt.
Förvara tryfflarna kallt tills det är dags att äta dom.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Ta fram smöret i god tid så att det är rumsvarmt.
Bryt ner chokladen i en kastrull, tillsätt grädde, pepparkakskrydda och en nypa salt.
Smält nu chokladen på svag värme och under konstant omrörning.
När allt har smält och blivit till en jämn smet tar du kastrullen från värmen.
Ta sedan en ballongvisp eller elvisp och vispa tryffelsmeten luftig och jämn.
Tillsätt smöret i små klickar samtidigt som du fortsätter att vispa kraftigt.
Vispa tills det att smöret har smält och blandats in i tryffelkrämen.
Tillsätt rom och vispa ihop det med.
Ställ nu tryffelsmeten kallt i minst 4 timmar, eller över natten.
Nu ska du forma små bollar, cirka 25 stycken ska du få ut av hela smeten.
Använd en tesked och händerna för att forma runda fina bollar. Försök att arbeta så snabbt som möjligt.
Ja, det kommer bli kladdigt med. 🙂
Rulla sedan bollarna i kakao så att det täcker bollarna helt.
Förvara tryfflarna kallt tills det är dags att äta dom.