Pepparkakstryfflar

9
Innehåll
Pepparkakstryfflar är helt perfekt som julgodis.
Trots att det är ett lchfrecept, så kommer detta även tyckas om av
alla som inte äter lchf normalt sett.
Vill du variera smaken, så kan du testa på att använda pepparkakskrydda med apelsinsmak.
Receptet ger cirka 25 pepparkakstryfflar.
Recept och bild: Matgiken
Total tid:
5 timmar
10 minuter
Servings: 25
Ingredienser
- 100 g Mörk choklad (minst 70%)
- 0,75 dl Grädde
- 0,5 tsk Pepparkakskrydda
- 2 tsk Mörk rom
- 15 g Smör
- 1 nypa salt
- Kakaopulver att rulla bollarna i
Instructions
- Ta fram smöret i god tid så att det är rumsvarmt.
- Smält nu chokladen på svag värme och under konstant omrörning. När allt har smält och blivit till en jämn smet tar du kastrullen från värmen.
- Ta sedan en ballongvisp eller elvisp och vispa tryffelsmeten luftig och jämn.
- Tillsätt smöret i små klickar samtidigt som du fortsätter att vispa kraftigt. Vispa tills det att smöret har smält och blandats in i tryffelkrämen.
- Tillsätt rom och vispa ihop det med.
- Ställ nu tryffelsmeten kallt i minst 4 timmar, eller över natten.
- Nu ska du forma små bollar, cirka 25 stycken ska du få ut av hela smeten. Använd en tesked och händerna för att forma runda fina bollar. Försök att arbeta så snabbt som möjligt. Ja, det kommer bli kladdigt med. 🙂
- Rulla sedan bollarna i kakao så att det täcker bollarna helt.
- Förvara tryfflarna kallt tills det är dags att äta dom.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!