Pepparrotskött med märgben

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

En oerhört smakrik gammal svensk husmansklassiker.

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Pepparrotskött med märgben

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

Profilbild för JohanSkapareJohanFörberedelse1 timTillagning2 timTotalt3 tim
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En oerhört smakrik gammal svensk husmansklassiker.

Kategori,
ANNONS

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 1 kg Grytbitar av älg (eller högrev av ko)
 2 st Sågade märgben
 1 st Gul lök
 4 st Morötter
 1 msk Hel vitpeppar
 2 st Lagerblad
 5 deciliter Creme fraiche
 3 msk ÄttikaHär måste du smaka av. Du kan upp till en hel deciliter, men det är en smaksak.
 150 g Finriven pepparrotPå ett ungefär. Du får smaka av och se om du vill ha mer.
 Salt och peppar
 2 msk Egengjord älgfond eller köttbuljongtärning
ANNONS

 

Gör så här:

1

Lägg i märgbenen i grytan med lite smör och låt de småfräsa en stund. Brynt sedan köttet och löken. Häll sedan vatten så det täcker. Låt koka upp och skumma väl. Lägg sedan i alla kryddorna samt morötterna och låt den puttra under lock i ungefär 2 timmar (eller till köttet är mört). Lyft ur märgbenen och skrapa ur märgen. Finhacka den och lägg tillbaka det i grytan. Häll sedan i creame fraiche och låt det koka sig tjock. Ingen redning krävs. Tillsätt sedan den rivna pepparroten (den reder såsen också) och låt koka en liten stund. Spara lite för att strö över som garnityr. Smaka sedan utav med ättikan. Serveras med fördel med ungsrostad brysselkål.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Grytbitar av älg (eller högrev av ko)
 2 st Sågade märgben
 1 st Gul lök
 4 st Morötter
 1 msk Hel vitpeppar
 2 st Lagerblad
 5 deciliter Creme fraiche
 3 msk ÄttikaHär måste du smaka av. Du kan upp till en hel deciliter, men det är en smaksak.
 150 g Finriven pepparrotPå ett ungefär. Du får smaka av och se om du vill ha mer.
 Salt och peppar
 2 msk Egengjord älgfond eller köttbuljongtärning

Instruktioner

1

Lägg i märgbenen i grytan med lite smör och låt de småfräsa en stund. Brynt sedan köttet och löken. Häll sedan vatten så det täcker. Låt koka upp och skumma väl. Lägg sedan i alla kryddorna samt morötterna och låt den puttra under lock i ungefär 2 timmar (eller till köttet är mört). Lyft ur märgbenen och skrapa ur märgen. Finhacka den och lägg tillbaka det i grytan. Häll sedan i creame fraiche och låt det koka sig tjock. Ingen redning krävs. Tillsätt sedan den rivna pepparroten (den reder såsen också) och låt koka en liten stund. Spara lite för att strö över som garnityr. Smaka sedan utav med ättikan. Serveras med fördel med ungsrostad brysselkål.

Pepparrotskött med märgben
ANNONS

Kommentarer

  • Profilbild för Henry Sjöblom
    Henry Sjöblom says:

    Härligt att hitta ett gammalt recept. Blev så mustig och smakrik.
    Vissa recept står sig väl igenom tiderna och behöver inte ändras.
    Allt behöver inte utveckling eller förändras, Mat har ibland nått sin fulländning!

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida