En oerhört smakrik gammal svensk husmansklassiker.
Lägg i märgbenen i grytan med lite smör och låt de småfräsa en stund. Brynt sedan köttet och löken. Häll sedan vatten så det täcker. Låt koka upp och skumma väl. Lägg sedan i alla kryddorna samt morötterna och låt den puttra under lock i ungefär 2 timmar (eller till köttet är mört). Lyft ur märgbenen och skrapa ur märgen. Finhacka den och lägg tillbaka det i grytan. Häll sedan i creame fraiche och låt det koka sig tjock. Ingen redning krävs. Tillsätt sedan den rivna pepparroten (den reder såsen också) och låt koka en liten stund. Spara lite för att strö över som garnityr. Smaka sedan utav med ättikan. Serveras med fördel med ungsrostad brysselkål.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Lägg i märgbenen i grytan med lite smör och låt de småfräsa en stund. Brynt sedan köttet och löken. Häll sedan vatten så det täcker. Låt koka upp och skumma väl. Lägg sedan i alla kryddorna samt morötterna och låt den puttra under lock i ungefär 2 timmar (eller till köttet är mört). Lyft ur märgbenen och skrapa ur märgen. Finhacka den och lägg tillbaka det i grytan. Häll sedan i creame fraiche och låt det koka sig tjock. Ingen redning krävs. Tillsätt sedan den rivna pepparroten (den reder såsen också) och låt koka en liten stund. Spara lite för att strö över som garnityr. Smaka sedan utav med ättikan. Serveras med fördel med ungsrostad brysselkål.
Henry Sjöblom says:
Härligt att hitta ett gammalt recept. Blev så mustig och smakrik.
Vissa recept står sig väl igenom tiderna och behöver inte ändras.
Allt behöver inte utveckling eller förändras, Mat har ibland nått sin fulländning!