Pepparrotskött med märgben
0
Innehåll
En oerhört smakrik gammal svensk husmansklassiker.
Total tid: 3 timmar
Ingredienser
- 1 kg Grytbitar av älg (eller högrev av ko)
- 2 st Sågade märgben
- 1 st Gul lök
- 4 st Morötter
- 1 msk Hel vitpeppar
- 2 st Lagerblad
- 5 dl Creme fraiche
- 3 msk Ättiksprit
- 150 g Finriven pepparrot
- Salt och peppar
- 2 msk Egengjord älgfond eller köttbuljongtärning
Instruktioner
- Lägg i märgbenen i grytan med lite smör och låt de småfräsa en stund. Brynt sedan köttet och löken. Häll sedan vatten så det täcker. Låt koka upp och skumma väl. Lägg sedan i alla kryddorna samt morötterna och låt den puttra under lock i ungefär 2 timmar (eller till köttet är mört). Lyft ur märgbenen och skrapa ur märgen. Finhacka den och lägg tillbaka det i grytan. Häll sedan i creame fraiche och låt det koka sig tjock. Ingen redning krävs. Tillsätt sedan den rivna pepparroten (den reder såsen också) och låt koka en liten stund. Spara lite för att strö över som garnityr. Smaka sedan utav med ättikan. Serveras med fördel med ungsrostad brysselkål.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!