Pepparsås

1
Innehåll
God och stark pepparsås till t.ex en grillad eller stekt köttbit eller kyckling.
Hittade recept hos Alltommat och anpassade det till min egen
smak och LCHF
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration
https://www.instagram.com/amonazon/
Gillar du whisky så ska du testa ett annat underbart gott recept på pepparsås.
Total tid:
25 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 2 msk smör
- 1 tsk rosépeppar
- 1 tsk grönpeppar
- 1 tsk svartpeppar
- 2 st schalottenlökar
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl vatten
- 2 dl grädde
- 1 msk kalvfond
- 1 msk tamarisoja
- 2 msk cognac kan tas bort om önskat
- Lite cayennepeppar
- 2 tsk grönpeppar i lag
- 3 msk färskost
Instructions
- Mortla pepparn och stek i smör.
- Hacka och stek lök med pepparn.
- Stek tomatpuré med pepparn och löken.
- Blanda vätskorna och häll i kastrullen
- Dofta över kajennpeppar
- Vispa ner Philadelphiaost (ist.f. att reda med maizena)
- Häll ner grönpeppar i lag.
- Låt allt puttra på låg värme ca 15-20 minuter tills såsen tjocknat
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!