Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Persiljekyckling

4,29 av 7 röster
Persiljekyckling

Detta receptet på persiljekyckling är ett recept som jag hittade på en kväll när jag inte riktigt visste vad jag skulle laga för något med kycklingfilén som jag hade.
Jag ville göra någon typ av kycklinggryta, men inte något som jag hade lagat innan.

Efter lite funderande så kom jag fram till detta receptet på just persiljekyckling som blev en riktig succé. Även barnen som kan vara lite kinkiga när det kommer till nya rätter älskade detta.

I receptet så använder jag mig av glutenfri öl och det går givetvis att utesluta, men jag tycker ändå att man kan unna sig detta för öl är en riktigt bra smaksättare.

Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär upp kycklingen i större bitar.
  • Hacka löken och vitlöken.
  • Bryn kycklingen i en djup stekpanna. Salta och peppra.
    Persiljekyckling
  • Tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med någon minut så den mjuknar.
  • Slå på öl, grädde, kycklingfond och det rivna citronskalet.
  • Låt allt stå och puttra på låg värme tills det att såsen har blivit simmig i konsistensen.
  • Tillsätt den rivna parmesanosten och den hackade persiljan och blanda runt.
    Persiljekyckling
  • Smaka av med salt och peppar.Servera!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

2 kommentarer till “Persiljekyckling”

  1. 5 stars
    Jättebra recept på kyckling-
    rätt.
    En underbart god sås, som jag även tärnade lite potatisar
    till som fick koka med på slutet!
    Tack för ett gott middagstips.
    Per..

4,29 from 7 votes (6 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg