Detta receptet på persiljekyckling är ett recept som jag hittade på en kväll när jag inte riktigt visste vad jag skulle laga för något med kycklingfilén som jag hade.
Jag ville göra någon typ av kycklinggryta, men inte något som jag hade lagat innan.
Efter lite funderande så kom jag fram till detta receptet på just persiljekyckling som blev en riktig succé. Även barnen som kan vara lite kinkiga när det kommer till nya rätter älskade detta.
I receptet så använder jag mig av glutenfri öl och det går givetvis att utesluta, men jag tycker ändå att man kan unna sig detta för öl är en riktigt bra smaksättare.
Skär upp kycklingen i större bitar.
Hacka löken och vitlöken.
Bryn kycklingen i en djup stekpanna. Salta och peppra.
Tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med någon minut så den mjuknar.
Slå på öl, grädde, kycklingfond och det rivna citronskalet.
Låt allt stå och puttra på låg värme tills det att såsen har blivit simmig i konsistensen.
Tillsätt den rivna parmesanosten och den hackade persiljan och blanda runt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Skär upp kycklingen i större bitar.
Hacka löken och vitlöken.
Bryn kycklingen i en djup stekpanna. Salta och peppra.
Tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med någon minut så den mjuknar.
Slå på öl, grädde, kycklingfond och det rivna citronskalet.
Låt allt stå och puttra på låg värme tills det att såsen har blivit simmig i konsistensen.
Tillsätt den rivna parmesanosten och den hackade persiljan och blanda runt.