Persiljekyckling
Detta receptet på persiljekyckling är ett recept som jag hittade på en kväll när jag inte riktigt visste vad jag skulle laga för något med kycklingfilén som jag hade.
Jag ville göra någon typ av kycklinggryta, men inte något som jag hade lagat innan.
Efter lite funderande så kom jag fram till detta receptet på just persiljekyckling som blev en riktig succé. Även barnen som kan vara lite kinkiga när det kommer till nya rätter älskade detta.
I receptet så använder jag mig av glutenfri öl och det går givetvis att utesluta, men jag tycker ändå att man kan unna sig detta för öl är en riktigt bra smaksättare.
Ingredienser
- 600 g Kycklingfilé
- 100 g Schalottenlök
- 2 Vitlöksklyftor
- 2 dl Glutenfri öl
- 2 msk Kycklingfond, koncentrerad
- 3 dl Grädde
- Rivet skal från ½ citron
- 1 dl Riven parmesanost
- 1 dl Hackad persilja
- salt
- nymalen svartpeppar
- Smör till stekning
Instruktioner
- Skär upp kycklingen i större bitar.
- Hacka löken och vitlöken.
- Bryn kycklingen i en djup stekpanna. Salta och peppra.
- Tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med någon minut så den mjuknar.
- Slå på öl, grädde, kycklingfond och det rivna citronskalet.
- Låt allt stå och puttra på låg värme tills det att såsen har blivit simmig i konsistensen.
- Tillsätt den rivna parmesanosten och den hackade persiljan och blanda runt.
Verkar både enkelt o gott.
Jättebra recept på kyckling-
rätt.
En underbart god sås, som jag även tärnade lite potatisar
till som fick koka med på slutet!
Tack för ett gott middagstips.
Per..