Persiljekyckling

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 9 röster - Betygsätt

Detta receptet på persiljekyckling är ett recept som jag hittade på en kväll när jag inte riktigt visste vad jag skulle laga för något med…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Persiljekyckling
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Detta receptet på persiljekyckling är ett recept som jag hittade på en kväll när jag inte riktigt visste vad jag skulle laga för något med kycklingfilén som jag hade.
Jag ville göra någon typ av kycklinggryta, men inte något som jag hade lagat innan.

Efter lite funderande så kom jag fram till detta receptet på just persiljekyckling som blev en riktig succé. Även barnen som kan vara lite kinkiga när det kommer till nya rätter älskade detta.

I receptet så använder jag mig av glutenfri öl och det går givetvis att utesluta, men jag tycker ändå att man kan unna sig detta för öl är en riktigt bra smaksättare.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 600 g KycklingfiléEller annan benfri kyckling.
 100 g SchalottenlökEller annan lök du tycker om eller har hemma.
 2 deciliter Glutenfri öl
 3 deciliter Grädde
 Rivet skal från ½ citron
 1 dl Hackad persilja
 Smör till stekning

 

Gör så här:

1

Skär upp kycklingen i större bitar.

2

Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn kycklingen i en djup stekpanna. Salta och peppra.

Persiljekyckling

4

Tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med någon minut så den mjuknar.

5

Slå på öl, grädde, kycklingfond och det rivna citronskalet.

6

Låt allt stå och puttra på låg värme tills det att såsen har blivit simmig i konsistensen.

7

Tillsätt den rivna parmesanosten och den hackade persiljan och blanda runt.

Persiljekyckling

8

Smaka av med salt och peppar.

Servera!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 9

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g KycklingfiléEller annan benfri kyckling.
 100 g SchalottenlökEller annan lök du tycker om eller har hemma.
 2 deciliter Glutenfri öl
 3 deciliter Grädde
 Rivet skal från ½ citron
 1 dl Hackad persilja
 Smör till stekning

Instruktioner

1

Skär upp kycklingen i större bitar.

2

Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn kycklingen i en djup stekpanna. Salta och peppra.

Persiljekyckling

4

Tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med någon minut så den mjuknar.

5

Slå på öl, grädde, kycklingfond och det rivna citronskalet.

6

Låt allt stå och puttra på låg värme tills det att såsen har blivit simmig i konsistensen.

7

Tillsätt den rivna parmesanosten och den hackade persiljan och blanda runt.

Persiljekyckling

8

Smaka av med salt och peppar.

Servera!

Persiljekyckling
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida