Persiljeslungad morot och zucchini

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 3 röster - Betygsätt

Ibland så behöver det faktiskt inte vara så svårt att hitta på tillbehör till LCHF. Många säger att de saknar pasta, potatis och ris, men…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Persiljeslungad morot och zucchini
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Ibland så behöver det faktiskt inte vara så svårt att hitta på tillbehör till LCHF. Många säger att de saknar pasta, potatis och ris, men jag tycker nog att en enkel rätt som persiljeslungad morot och zucchini är bra mycket godare och mer aptitligt att titta på.

Mat behöver verkligen inte vara svårare än så här.

Om du nu sitter och blir totalförvirrad över att jag tipsar om morötter när man äter LCHF, så är det helt ok att äta ibland på en liberal LCHF-kost.

Självklart kan du välja att byta ut morötterna mot andra grönsaker, t ex paprika, vaxbönor eller bara lite champinjoner kanske.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 200 g Morot
 200 g Zucchini
 5 g Vitlök
 50 g Smör
 0,5 dl Persilja (hackad)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

 

Gör så här:

1

Skär moroten och zucchinin i stavar. Cirka 1 cm tjocka och 10 cm långa. Hacka vitlöken.

3

Börja med att fräsa morötterna i några minuter i smöret. Tillsätt zucchinin och vitlöken och låt allt fräsa tills morötterna är al dente (mjuka med lite tuggmotstånd).

5

Salta och peppra och tillsätt persiljan och vända runt allt i pannan. Sen är det bara att servera.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.7 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g Morot
 200 g Zucchini
 5 g Vitlök
 50 g Smör
 0,5 dl Persilja (hackad)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Skär moroten och zucchinin i stavar. Cirka 1 cm tjocka och 10 cm långa. Hacka vitlöken.

3

Börja med att fräsa morötterna i några minuter i smöret. Tillsätt zucchinin och vitlöken och låt allt fräsa tills morötterna är al dente (mjuka med lite tuggmotstånd).

5

Salta och peppra och tillsätt persiljan och vända runt allt i pannan. Sen är det bara att servera.

Persiljeslungad morot och zucchini
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida