Ibland så behöver det faktiskt inte vara så svårt att hitta på tillbehör till LCHF. Många säger att de saknar pasta, potatis och ris, men jag tycker nog att en enkel rätt som persiljeslungad morot och zucchini är bra mycket godare och mer aptitligt att titta på.
Mat behöver verkligen inte vara svårare än så här.
Om du nu sitter och blir totalförvirrad över att jag tipsar om morötter när man äter LCHF, så är det helt ok att äta ibland på en liberal LCHF-kost.
Självklart kan du välja att byta ut morötterna mot andra grönsaker, t ex paprika, vaxbönor eller bara lite champinjoner kanske.
Skär moroten och zucchinin i stavar. Cirka 1 cm tjocka och 10 cm långa. Hacka vitlöken.
Börja med att fräsa morötterna i några minuter i smöret. Tillsätt zucchinin och vitlöken och låt allt fräsa tills morötterna är al dente (mjuka med lite tuggmotstånd).
Salta och peppra och tillsätt persiljan och vända runt allt i pannan. Sen är det bara att servera.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Skär moroten och zucchinin i stavar. Cirka 1 cm tjocka och 10 cm långa. Hacka vitlöken.
Börja med att fräsa morötterna i några minuter i smöret. Tillsätt zucchinin och vitlöken och låt allt fräsa tills morötterna är al dente (mjuka med lite tuggmotstånd).
Salta och peppra och tillsätt persiljan och vända runt allt i pannan. Sen är det bara att servera.