Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Pestogratinerad kycklingfilé

4 av 4 röster
Pestogratinerad kycklingfilé

Här har du ett LCHF-recept som ger dig lite variation på hur du kan tillaga kycklingfilé. Pesto är inte bara något man kan ha till pasta, utan det är otroligt gott att använda som smaksättning tycker jag.

Jag använde en riktigt god och fin pesto. Vill du ha en fin ekologisk pesto kan du beställa det här: Köp ekologisk pesto

På bilden är maten serverad med tagliatelle från Miracle Noodle som är stekta med grönsaker.

Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Dela kycklingfiléerna på mitten på längden.
  • Bryn dem i smöret och salt och peppra lite.
  • Placera dem i en ugnsfast form när de har fått fin färg runt om.
  • Blanda ihop crème fraiche, grädde, pesto, fonden och salt och peppar. Häll såsen över kycklingen.
  • Strö riven ost över och ställ in i ugnen.
  • Gratinera på 200 grader i cirka 25 minuter, tills det att gratängen har fått fin färg och kycklingen är genomstekt.
  • Tag ut och servera.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg