Pestogratinerad kycklingfilé

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 29 röster - Betygsätt

Här har du ett LCHF-recept som ger dig lite variation på hur du kan tillaga kycklingfilé. Pesto är inte bara något man kan ha till…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Pestogratinerad kycklingfilé
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning35 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Här har du ett LCHF-recept som ger dig lite variation på hur du kan tillaga kycklingfilé. Pesto är inte bara något man kan ha till pasta, utan det är otroligt gott att använda som smaksättning tycker jag.

Jag använde en riktigt god och fin pesto. Vill du ha en fin ekologisk pesto kan du beställa det här: Köp ekologisk pesto

På bilden är maten serverad med tagliatelle från Miracle Noodle som är stekta med grönsaker.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 130 g Pesto
 1 msk Kycklingfond
 1/2 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 20 g Smör till stekning
 1 nypa Salt för kryddning
 100 g Riven ost

 

Gör så här:

1

Dela kycklingfiléerna på mitten på längden.

2

Bryn dem i smöret och salt och peppra lite.

3

Placera dem i en ugnsfast form när de har fått fin färg runt om.

4

Blanda ihop crème fraiche, grädde, pesto, fonden och salt och peppar. Häll såsen över kycklingen.

5

Strö riven ost över och ställ in i ugnen.

6

Gratinera på 200 grader i cirka 25 minuter, tills det att gratängen har fått fin färg och kycklingen är genomstekt.

7

Tag ut och servera.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 29

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 130 g Pesto
 1 msk Kycklingfond
 1/2 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 20 g Smör till stekning
 1 nypa Salt för kryddning
 100 g Riven ost

Instruktioner

1

Dela kycklingfiléerna på mitten på längden.

2

Bryn dem i smöret och salt och peppra lite.

3

Placera dem i en ugnsfast form när de har fått fin färg runt om.

4

Blanda ihop crème fraiche, grädde, pesto, fonden och salt och peppar. Häll såsen över kycklingen.

5

Strö riven ost över och ställ in i ugnen.

6

Gratinera på 200 grader i cirka 25 minuter, tills det att gratängen har fått fin färg och kycklingen är genomstekt.

7

Tag ut och servera.

Pestogratinerad kycklingfilé
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida