Här har du ett LCHF-recept som ger dig lite variation på hur du kan tillaga kycklingfilé. Pesto är inte bara något man kan ha till pasta, utan det är otroligt gott att använda som smaksättning tycker jag.
Jag använde en riktigt god och fin pesto. Vill du ha en fin ekologisk pesto kan du beställa det här: Köp ekologisk pesto
På bilden är maten serverad med tagliatelle från Miracle Noodle som är stekta med grönsaker.
Dela kycklingfiléerna på mitten på längden.
Bryn dem i smöret och salt och peppra lite.
Placera dem i en ugnsfast form när de har fått fin färg runt om.
Blanda ihop crème fraiche, grädde, pesto, fonden och salt och peppar. Häll såsen över kycklingen.
Strö riven ost över och ställ in i ugnen.
Gratinera på 200 grader i cirka 25 minuter, tills det att gratängen har fått fin färg och kycklingen är genomstekt.
Tag ut och servera.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Dela kycklingfiléerna på mitten på längden.
Bryn dem i smöret och salt och peppra lite.
Placera dem i en ugnsfast form när de har fått fin färg runt om.
Blanda ihop crème fraiche, grädde, pesto, fonden och salt och peppar. Häll såsen över kycklingen.
Strö riven ost över och ställ in i ugnen.
Gratinera på 200 grader i cirka 25 minuter, tills det att gratängen har fått fin färg och kycklingen är genomstekt.
Tag ut och servera.
Johan says:
Körde med Pesto paprika cashew och riven parmesanost på. Riktigt gott!