Pestogratinerad kycklingfilé
6
Innehåll
Här har du ett LCHF-recept som ger dig lite variation på hur du kan tillaga kycklingfilé. Pesto är inte bara något man kan ha till pasta, utan det är otroligt gott att använda som smaksättning tycker jag.
Jag använde en riktigt god och fin pesto. Vill du ha en fin ekologisk pesto kan du beställa det här: Köp ekologisk pesto
På bilden är maten serverad med tagliatelle från Miracle Noodle som är stekta med grönsaker.
Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 4 st kycklingfiléer
- 1,5 dl grädde 40%
- 3 dl crème fraiche
- 130 g pesto
- 1 msk koncentrerad kycklingfond
- 0,5 tsk salt
- 1 nypa nymalen svartpeppar
- 20 g smör till stekning
- 1 nypa salt för kryddning
- 100 g riven ost
Instruktioner
- Dela kycklingfiléerna på mitten på längden.
- Bryn dem i smöret och salt och peppra lite.
- Placera dem i en ugnsfast form när de har fått fin färg runt om.
- Strö riven ost över och ställ in i ugnen.
- Gratinera på 200 grader i cirka 25 minuter, tills det att gratängen har fått fin färg och kycklingen är genomstekt.
- Tag ut och servera.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!