Pestokyckling
Detta receptet på pestokyckling kan vara ett av de absolut lättaste recepten på kycklinggratäng du kan göra.
Det går att använda kycklinginnerfilé eller så använder du vanlig kycklingfilé som du delar ner i lite mindre bitar. Tänk typ 4-5 bitar av en kycklingfilé.
När det gäller val av pesto, så finns det massor att välja på. Det absolut bästa är att göra din egen hemlagade pesto, men om du ska köpa egen pesto så försök att välja en med hög halt olivolja och så lite tillsatser som möjligt. Dock så är det viktigaste att det är en pesto som du tycker om.
Recept och bild: Ketokokboken | @ketokokboken
Ingredienser
- 700 g Kycklinginnerfilé
- 2 dl Grädde
- 1 dl Pesto
- 10 st Körsbärstomater
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg kycklingen (tinad) i en ugnsfast form. Salta och peppra lite och blanda runt.
- Häll blandningen över kycklingen.
- Toppa det hela med lite halverade körsbärstomater.
- Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 20 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.
- Ta ut och servera direkt.