Detta receptet på pestokyckling kan vara ett av de absolut lättaste recepten på kycklinggratäng du kan göra.
Det går att använda kycklinginnerfilé eller så använder du vanlig kycklingfilé som du delar ner i lite mindre bitar. Tänk typ 4-5 bitar av en kycklingfilé.
När det gäller val av pesto, så finns det massor att välja på. Det absolut bästa är att göra din egen hemlagade pesto, men om du ska köpa egen pesto så försök att välja en med hög halt olivolja och så lite tillsatser som möjligt. Dock så är det viktigaste att det är en pesto som du tycker om.
Recept och bild: Ketokokboken | @ketokokboken
Sätt ugnen på 200°C.
Lägg kycklingen (tinad) i en ugnsfast form.
Salta och peppra lite och blanda runt.
Häll blandningen över kycklingen.
Toppa det hela med lite halverade körsbärstomater.
Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 20 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.
Ta ut och servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C.
Lägg kycklingen (tinad) i en ugnsfast form.
Salta och peppra lite och blanda runt.
Häll blandningen över kycklingen.
Toppa det hela med lite halverade körsbärstomater.
Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 20 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.
Ta ut och servera direkt.