Pestokyckling

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 7 röster - Betygsätt

Detta receptet på pestokyckling kan vara ett av de absolut lättaste recepten på kycklinggratäng du kan göra. Det går att använda kycklinginnerfilé eller så använder…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
pestokyckling i ugn Pestokyckling

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Detta receptet på pestokyckling kan vara ett av de absolut lättaste recepten på kycklinggratäng du kan göra.

Det går att använda kycklinginnerfilé eller så använder du vanlig kycklingfilé som du delar ner i lite mindre bitar. Tänk typ 4-5 bitar av en kycklingfilé.

När det gäller val av pesto, så finns det massor att välja på. Det absolut bästa är att göra din egen hemlagade pesto, men om du ska köpa egen pesto så försök att välja en med hög halt olivolja och så lite tillsatser som möjligt. Dock så är det viktigaste att det är en pesto som du tycker om.

Recept och bild: Ketokokboken | @ketokokboken

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 700 g KycklinginnerfiléEller vanlig kycklingfilé som är delad i mindre delar.
 2 deciliter Grädde
 1 dl Pesto
 10 st Körsbärstomater
 Svartpeppar, nymalen
ANNONS

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200°C.

2

Lägg kycklingen (tinad) i en ugnsfast form.
Salta och peppra lite och blanda runt.

3

Blanda ihop grädde och pesto i en bunke.

4

Häll blandningen över kycklingen.

5

Toppa det hela med lite halverade körsbärstomater.

6

Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 20 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.

7

Ta ut och servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 7

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 700 g KycklinginnerfiléEller vanlig kycklingfilé som är delad i mindre delar.
 2 deciliter Grädde
 1 dl Pesto
 10 st Körsbärstomater
 Svartpeppar, nymalen

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C.

2

Lägg kycklingen (tinad) i en ugnsfast form.
Salta och peppra lite och blanda runt.

3

Blanda ihop grädde och pesto i en bunke.

4

Häll blandningen över kycklingen.

5

Toppa det hela med lite halverade körsbärstomater.

6

Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 20 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.

7

Ta ut och servera direkt.

Pestokyckling
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida