Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Pestokyckling

4,34 av 3 röster
Pestokyckling

Detta receptet på pestokyckling kan vara ett av de absolut lättaste recepten på kycklinggratäng du kan göra.

Det går att använda kycklinginnerfilé eller så använder du vanlig kycklingfilé som du delar ner i lite mindre bitar. Tänk typ 4-5 bitar av en kycklingfilé.

När det gäller val av pesto, så finns det massor att välja på. Det absolut bästa är att göra din egen hemlagade pesto, men om du ska köpa egen pesto så försök att välja en med hög halt olivolja och så lite tillsatser som möjligt. Dock så är det viktigaste att det är en pesto som du tycker om.

Recept och bild: Ketokokboken | @ketokokboken

Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Lägg kycklingen (tinad) i en ugnsfast form. Salta och peppra lite och blanda runt.
  • Blanda ihop grädde och pesto i en bunke.
  • Häll blandningen över kycklingen.
  • Toppa det hela med lite halverade körsbärstomater.
  • Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 20 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.
  • Ta ut och servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,34 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg