Pestoöverbakad torskrygg

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Pestoöverbakad torskrygg måste ju vara ett av de absolut enklaste fiskrecepten som jag har kommit på under senare tid. Det behövs egentligen bara totalt två…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Pestoöverbakad torskrygg
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse2 timTillagning20 minTotalt2 tim 20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Pestoöverbakad torskrygg måste ju vara ett av de absolut enklaste fiskrecepten som jag har kommit på under senare tid.
Det behövs egentligen bara totalt två ingredienser (fler om du ska göra egen pesto själv).

Då har jag utgått ifrån att jag har en färdigrimmad torskrygg och sen en färdigköpt pesto.

Om du låter fisken rimmas under dagen, så tar detta inte mer än cirka 23 minuter att laga. 🙂

När det gäller pesto så kan du antingen välja att köpa en färdig eller så gör du egen pesto.

Jag kör på den lata varianten och använder färdigköpt pesto. Det som är bra att hålla koll på då, det är innehållet.

En god pesto, den gör man på basilika, nötter, parmesanost och en god olivolja. Sen tillkommer det ofta lite saker när man köper en färdig pesto och vill du kolla vilken som är bäst så har du ett vettigt test här: Bästa färdigköpta peston.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 6 deciliter Vatten
 2 msk Salt
 4 st Portionsbitar torskrygg (140-180g)
 200 g Pesto
 Riven parmesanValfritt
Förslag på tillbehör

 

Gör så här:

Rimma torskryggen
1

Börja med att blanda salt och vatten tills det att saltet har lösts upp helt.

2

Lägg i torsken så att saltlagen täcker (gör lite mer lag om det behövs) och låt den ligga i lagen 1-2 timmar beroende på storlek och tjocklek.

Fortsätt så här
3

Sätt igång ugnen på 200 grader (varmluft).

4

Ta upp torskryggen ur saltlagen och lägg den på lite hushållspapper en stund så att lite vätska sugs upp.

5

Lägg fisken i en ugnsfast form.

6

Fördela peston över fisken. Om du vill göra det extra gott, riv lite extra parmesanost över.

7

Ställ in i ugnen och gratinera cirka 20 minuter, tills fisken är klar och pestotäcket har fått fin färg.

8

Ta ut och servera direkt.

Pestoöverbakad torskrygg

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 6 deciliter Vatten
 2 msk Salt
 4 st Portionsbitar torskrygg (140-180g)
 200 g Pesto
 Riven parmesanValfritt
Förslag på tillbehör

Instruktioner

Rimma torskryggen
1

Börja med att blanda salt och vatten tills det att saltet har lösts upp helt.

2

Lägg i torsken så att saltlagen täcker (gör lite mer lag om det behövs) och låt den ligga i lagen 1-2 timmar beroende på storlek och tjocklek.

Fortsätt så här
3

Sätt igång ugnen på 200 grader (varmluft).

4

Ta upp torskryggen ur saltlagen och lägg den på lite hushållspapper en stund så att lite vätska sugs upp.

5

Lägg fisken i en ugnsfast form.

6

Fördela peston över fisken. Om du vill göra det extra gott, riv lite extra parmesanost över.

7

Ställ in i ugnen och gratinera cirka 20 minuter, tills fisken är klar och pestotäcket har fått fin färg.

8

Ta ut och servera direkt.

Pestoöverbakad torskrygg

Pestoöverbakad torskrygg
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida