Pestoöverbakad torskrygg måste ju vara ett av de absolut enklaste fiskrecepten som jag har kommit på under senare tid.
Det behövs egentligen bara totalt två ingredienser (fler om du ska göra egen pesto själv).
Då har jag utgått ifrån att jag har en färdigrimmad torskrygg och sen en färdigköpt pesto.
Om du låter fisken rimmas under dagen, så tar detta inte mer än cirka 23 minuter att laga. 🙂
När det gäller pesto så kan du antingen välja att köpa en färdig eller så gör du egen pesto.
Jag kör på den lata varianten och använder färdigköpt pesto. Det som är bra att hålla koll på då, det är innehållet.
En god pesto, den gör man på basilika, nötter, parmesanost och en god olivolja. Sen tillkommer det ofta lite saker när man köper en färdig pesto och vill du kolla vilken som är bäst så har du ett vettigt test här: Bästa färdigköpta peston.
Börja med att blanda salt och vatten tills det att saltet har lösts upp helt.
Lägg i torsken så att saltlagen täcker (gör lite mer lag om det behövs) och låt den ligga i lagen 1-2 timmar beroende på storlek och tjocklek.
Sätt igång ugnen på 200 grader (varmluft).
Ta upp torskryggen ur saltlagen och lägg den på lite hushållspapper en stund så att lite vätska sugs upp.
Lägg fisken i en ugnsfast form.
Fördela peston över fisken. Om du vill göra det extra gott, riv lite extra parmesanost över.
Ställ in i ugnen och gratinera cirka 20 minuter, tills fisken är klar och pestotäcket har fått fin färg.
Ta ut och servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att blanda salt och vatten tills det att saltet har lösts upp helt.
Lägg i torsken så att saltlagen täcker (gör lite mer lag om det behövs) och låt den ligga i lagen 1-2 timmar beroende på storlek och tjocklek.
Sätt igång ugnen på 200 grader (varmluft).
Ta upp torskryggen ur saltlagen och lägg den på lite hushållspapper en stund så att lite vätska sugs upp.
Lägg fisken i en ugnsfast form.
Fördela peston över fisken. Om du vill göra det extra gott, riv lite extra parmesanost över.
Ställ in i ugnen och gratinera cirka 20 minuter, tills fisken är klar och pestotäcket har fått fin färg.
Ta ut och servera direkt.