Pico De Gallo

Pico De Gallo är en nationalsås (salsa) i Mexiko och används
till otroligt mycket, men framförallt till tacos.
Det är ju inte så mycket high fat, men ett gott tillbehör som
kommer att höja smakerna på din mexikanska afton.
Jag själv tycker att det är fantastiskt gott att ha i tortillas, tillsammans med kött och andra tillbehör.
Vad är Pico De Gallo?
Pico De Gallo betyder ”Tuppens näbb” och det låter ju lite
märkligt med tanke på att salladen i sig inte alls har med någon
tupp att göra, men namn på rätter är ju inte alltid helt
logiskt.
Grundtanken med salsan är att den ska påminna om samma färger som
den mexikanska flaggan innehåller, dvs röd, grön och vit.
(Källa: Wikipedia)
Färgerna kommer naturligt av de enkla ingredienserna, dvs tomat, lök och koriander.

Du kan använda körsbärstomater, plommontomater eller någon annan sorts tomat som du tycker om. Tycker du inte om stark mat så kan du välja att bara använda en chilifrukt, det är en smaksak.
Receptet ger en stor skål som räcker till cirka 6 personer.
Ingredienser
- 200 g tomater smakfulla och goda
- 1 kruka färsk koriander
- 1 st rödlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st röda chilifrukter
- 2 st lime
- 1 nypa salt
- 1 nypa nymalen svartpeppar
Instructions
- Skölj av tomaterna, skala löken och vitlöken. Skär av koriandern från krukan och skölj om det behövs. Dela chilin och kärna ur. Tänk på att tvätta händerna noga efter att du har jobbat med chilin. Riv skalet av en lime och pressa saften ur båda.