Pico De Gallo

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 21 röster - Betygsätt

Pico De Gallo är en nationalsås (salsa) i Mexiko och används till otroligt mycket, men framförallt till tacos. Det är ju inte så mycket high…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Pico De Gallo | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Pico De Gallo är en nationalsås (salsa) i Mexiko och används till otroligt mycket, men framförallt till tacos.
Det är ju inte så mycket high fat, men ett gott tillbehör som kommer att höja smakerna på din mexikanska afton.

Jag själv tycker att det är fantastiskt gott att ha i tortillas, tillsammans med kött och andra tillbehör.

Vad är Pico De Gallo?

Pico De Gallo betyder "Tuppens näbb" och det låter ju lite märkligt med tanke på att salladen i sig inte alls har med någon tupp att göra, men namn på rätter är ju inte alltid helt logiskt.
Grundtanken med salsan är att den ska påminna om samma färger som den mexikanska flaggan innehåller, dvs röd, grön och vit. (Källa: Wikipedia)

Färgerna kommer naturligt av de enkla ingredienserna, dvs tomat, lök och koriander.

Du kan använda körsbärstomater, plommontomater eller någon annan sorts tomat som du tycker om. Tycker du inte om stark mat så kan du välja att bara använda en chilifrukt, det är en smaksak.

Receptet ger en stor skål som räcker till cirka 6 personer.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 200 g körsbärstomater
 1 kruka färsk koriander
 2 röda chilifrukter
 2 st Lime
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

 

Gör så här:

1

Skölj av tomaterna, skala löken och vitlöken. Skär av koriandern från krukan och skölj om det behövs. Dela chilin och kärna ur. Tänk på att tvätta händerna noga efter att du har jobbat med chilin. Riv skalet av en lime och pressa saften ur båda.

2

Tärna tomaterna så fint som möjligt, hacka löken, chilin och vitlöken fint. Hacka koriandern och blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar och låt stå 30 minuter och dra. Servera!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 21

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g körsbärstomater
 1 kruka färsk koriander
 2 röda chilifrukter
 2 st Lime
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Skölj av tomaterna, skala löken och vitlöken. Skär av koriandern från krukan och skölj om det behövs. Dela chilin och kärna ur. Tänk på att tvätta händerna noga efter att du har jobbat med chilin. Riv skalet av en lime och pressa saften ur båda.

2

Tärna tomaterna så fint som möjligt, hacka löken, chilin och vitlöken fint. Hacka koriandern och blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar och låt stå 30 minuter och dra. Servera!

Pico De Gallo
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida