Pico De Gallo

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 21 röster - Betygsätt

Pico De Gallo är en nationalsås (salsa) i Mexiko och används till otroligt mycket, men framförallt till tacos. Det är ju inte så mycket high…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Pico De Gallo (Salsa)
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivet
SvårighetsgradLätt

Pico De Gallo är en nationalsås (salsa) i Mexiko och används till otroligt mycket, men framförallt till tacos.
Det är ju inte så mycket high fat, men ett gott tillbehör som kommer att höja smakerna på din mexikanska afton.

Jag själv tycker att det är fantastiskt gott att ha i tortillas, tillsammans med kött och andra tillbehör.

Vad är Pico De Gallo?

Pico De Gallo betyder "Tuppens näbb" och det låter ju lite märkligt med tanke på att salladen i sig inte alls har med någon tupp att göra, men namn på rätter är ju inte alltid helt logiskt.
Grundtanken med salsan är att den ska påminna om samma färger som den mexikanska flaggan innehåller, dvs röd, grön och vit. (Källa: Wikipedia)

Färgerna kommer naturligt av de enkla ingredienserna, dvs tomat, lök och koriander.

Du kan använda körsbärstomater, plommontomater eller någon annan sorts tomat som du tycker om. Tycker du inte om stark mat så kan du välja att bara använda en chilifrukt, det är en smaksak.

Receptet ger en stor skål som räcker till cirka 6 personer.

Bild: remcoosculiflowers från Pixabay

DelaTweetSparaDelaBigOven
Pico De Gallo (Salsa)
Mängd6 Portioner
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min
 200 g körsbärstomater
 1 kruka färsk koriander
 1 Gul lök
 1 Vitlöksklyfta
 2 röda chilifrukter
 2 st Lime
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
1

Skölj av tomaterna, skala löken och vitlöken. Skär av koriandern från krukan och skölj om det behövs. Dela chilin och kärna ur. Tänk på att tvätta händerna noga efter att du har jobbat med chilin. Riv skalet av en lime och pressa saften ur båda.

2

Tärna tomaterna så fint som möjligt, hacka löken, chilin och vitlöken fint. Hacka koriandern och blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar och låt stå 30 minuter och dra. Servera!

Kategori

Ingredienser

 200 g körsbärstomater
 1 kruka färsk koriander
 1 Gul lök
 1 Vitlöksklyfta
 2 röda chilifrukter
 2 st Lime
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Skölj av tomaterna, skala löken och vitlöken. Skär av koriandern från krukan och skölj om det behövs. Dela chilin och kärna ur. Tänk på att tvätta händerna noga efter att du har jobbat med chilin. Riv skalet av en lime och pressa saften ur båda.

2

Tärna tomaterna så fint som möjligt, hacka löken, chilin och vitlöken fint. Hacka koriandern och blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar och låt stå 30 minuter och dra. Servera!

Pico De Gallo

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida