Det här är en LCHF-vänlig pizzabotten som är gjord på blomkål och man kanske tror att det ska smaka en massa blomkål om den, men det gör det faktiskt inte.
Botten är helt glutenfri och innehåller varken mandelmjöl eller fiberhusk, så det är ett bra alternativ för dig som inte har det hemma eller inte tycker om smaken.
Mixa sönder blomkålen så mycket du bara kan i en matberedare (det går även att riva den så fint som möjligt).
Lägg den i en ren handduk och pressa ut så mycket vätska som möjligt ur blomkålen.
Blanda ihop med övriga ingredienser till en deg/smet.
Platta ut degen jämnt på en bakplåtsklädd plåt. Försök att sprida ut det över hela plåten. Degen kan kännas grynig, men det gör inget för det kommer att smälta ut sen och jämna ut sig.
Grädda i ugnen i cirka 10 minuter på 225 grader.
Ta ut pizzabotten och ha på den fyllning som du vill ha. Grädda i ytterligare 10 minuter sen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Mixa sönder blomkålen så mycket du bara kan i en matberedare (det går även att riva den så fint som möjligt).
Lägg den i en ren handduk och pressa ut så mycket vätska som möjligt ur blomkålen.
Blanda ihop med övriga ingredienser till en deg/smet.
Platta ut degen jämnt på en bakplåtsklädd plåt. Försök att sprida ut det över hela plåten. Degen kan kännas grynig, men det gör inget för det kommer att smälta ut sen och jämna ut sig.
Grädda i ugnen i cirka 10 minuter på 225 grader.
Ta ut pizzabotten och ha på den fyllning som du vill ha. Grädda i ytterligare 10 minuter sen.