Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Pizzabotten LCHF

5 av 2 röster
Skapat: 31 januari, 2015
Senast ändrat: 1 april, 2024
Pizzabotten LCHF

Jag tror att en av de saker som många saknar inom LCHF är väl att kunna äta en god pizza som ändå funkar för LCHF. Det är ju lite svårt när man inte kan köpa en färdig pizza från den lokala pizzabagaren, men det går ju att göra en egen pizzabotten som faktiskt är helt ok.

När det gäller fyllningar till pizzan så funkar ju det mesta, bara fantasin som sätter stopp, men här hittar du receptet på en jäkligt god tomatsås att ha till.

Ett annat tips är att göra egen pizzasallad med.

Botten blir en hel ugnsplåt vilket räcker till fyra personer. Tre om man är superhungrig.

Tack till 56-kilo för inspirationen till botten.

Total tid: 25 minuter
Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda ägg, grädde, olivolja, fiberhusk och salt i en bunke och vispa i cirka fem minuter.
  • Blanda ner parmesanosten och rör om ordentligt. Låt stå och vila fem minuter.
  • Bred ut smeten på en plåt du har smort in med lite olja. Du kan använda en slickepott för att smeta ut den. Försök att jämna ut det så mycket du kan över hela plåten.
  • Sätt in den i ugnen och grädda 13-15 minuter. Den skall få lite färg, men inte för mycket. Gyllenbrun yta ska det vara och smeten skall ha stelnat helt.
  • Ta ut den och släng på de ingredienser som du vill ha på. Lägg på gott om ost och grädda i ugnen cirka 10 minuter på 250 grader tills det att osten har smält.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.