Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Pulled beef

Inga röster än
Pulled beef

Pulled pork är det nog många som är bekanta med. Det inte lika många vet är att det även går att göra pulled beef, men då med nötkött. Det blir alltid lika gott och kryddsättningen ser till att ge dig en rejäl smaksensation.

Innehållsförteckning

  1. Välj rätt kött
  2. Hur ska jag servera köttet?
  3. Näringsvärden
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

Välj rätt kött för din pulled beef

För att tillaga pulled beef kan du välja att använda nötkött som man brukar tillaga en stek eller gryta av. Du kan alltså använda fransyska, högrev, ytterlår, innanlår eller dylikt. Det är köttbitar som blir riktigt möra och fina av lång tillagningstid.

Om du istället vill använda viltkött så går det också bra. Varför inte testa att göra pulled beef av älg och få till en god viltsmak? Då använder du samma typ av styckdetaljer som från nötkött.

Hur ska jag servera köttet?

Hela grejen med att göra pulled beef är att köttet ska tillagas långsamt på låg värme. Sedan ska du dra isär köttet.

Köttet kan du sedan äta som tacos eller stoppa som fyllning i en äggwrap. Du kan också äta köttet som det är med goda tillbehör. Kanske ett mos eller med saftig coleslaw? Det finns ingen ände på alla möjligheter för pulled beef.

Oavsett vad du väljer, så kommer du att älska det!

Näringsvärde

Näringsvärdet för detta receptet på pulled beef tror jag blir lite missvisande när man lägger in alla ingredienser hos Kostbevakningen.

I receptet är nämligen volymmåttet för alla kryddor uppgett och då blir det lite missvisande. Jag tror till exempel inte att 2 msk chilipulver väger över 10 g totalt Men, nedan ser ni i alla fall hur det ser ut på Kostbevakningen.

Näringsvärde för detta recept på pulled beef.

Generellt kan man säga att pulled beef har en mycket hög proteinnivå, vilket är bra för såväl lunch som middag. Majoriteten av kolhydraterna kommer dessutom från kryddor, vilket du inte behöver oroa dig allt för mycket för.

Recept och bild: Sockertjocken

Total tid: 5 timmar 15 minuter
Portioner: 10
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

  • 2 kg Nötkött

Kryddblandning

Såsen

Tips på tillbehör

  • Coleslaw
  • Äggwrap

Instruktioner

Köttet

  • Börja med att putsa bort eventuella senor på köttet. Om det är mycket fett, så ta inte bort det, för fettet kommer att behövas och ger massor av smak.
  • Blanda ihop alla kryddor och gnid in köttet ordentligt med kryddblandningen.
  • Lägg köttet i en ugnsform med lock. Gjutjärnsgryta funkar fint.

Såsen

  • Blanda ihop alla ingredienser till såsen och häll den över köttet.

Tillagning

  • Sätt på locket på grytan och ställ in i ugnen på 125°C. Låt den stå där i cirka fyra timmar.
  • En gång i timmen så kan du ta ösa köttet med lite sås, eller bara vända på köttbiten lite.
  • Efter fyra timmar så kan du känna efter med en gaffel om det går att dra isär köttet. Det ska i så fall lossna med lätthet och man kan då dra sönder det i trådar.
  • Om det inte är helt färdigt, kör nån timme till. Det skadar inte att låta den gå ett tag.
  • När du har dragit isär hela köttbiten, så blandar du runt allt kött tillsammans med såsen. Smaka av lite så att det smakar ok med salt och övrig kryddor, sen är det bara att servera.
  • Detta receptet är på 2 kg kött, vilket är rätt mycket. Du kan med fördel frysa in köttet blandat med sås i påsar som du sedan kan plocka fram vid behov.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg