Pulled pork är så otroligt gott och ett perfekt alternativ till den vanliga tacofärsen som så många lagar varje helg. Varför inte festa till det och testa något nytt? Mitt recept är inte bara enkelt att följa, utan det blir en riktig smakbomb i munnen.
Innehållsförteckning
Många recept på pulled pork innehåller massor av socker i såsen, men det tycker jag inte att man behöver. Det går faktiskt minst lika bra att tillaga köttet utan socker. Det här är helt enkelt ett LCHF-vänligt recept som du kan njuta av oavsett hur strikt eller liberal du är. Låt istället dina tillbehör bestämma hur många kolhydrater du får i dig.
Här kommer ett recept på pulled pork som jag gjorde för att testa mig fram, och resultatet - det blev riktigt bra!
Långsam tillagning ger mör pulled pork
Finns det något godare än riktigt mjukt, mört kött? Fläskkarrén i det här receptet ska långsamt få bakas i ugnen i 4-5 timmar. Genom att vända på köttet en gång varje timme och samtidigt ösa det så får du en perfekt tillagad köttbit.
Det heter ju pulled pork av en anledning och det är för att du drar isär köttet med två gafflar när det är färdigt. Då får du mjuka, härliga köttstrimlor som är fullproppade med smak. Köttet funkar perfekt till tacos eller i olika sallader. Varför inte servera det med en riktigt krämig coleslaw?
Den godaste kryddblandningen
Det viktigaste i det här LCHF-receptet är faktiskt kryddpastan! Det är nämligen kryddpastan som sätter smak på köttet. Med tanke på att det får stå inne i ugnen i 4-5 timmar så finns det gott om tid för köttet att dra åt sig alla smaker.
Det finns givetvis både färdiglagat kött och färdiga kryddblandningar i affären, men hoppa över dem. De innehåller alldeles för mycket socker. Jag har istället valt att göra min alldeles egna kryddblandning.
Som kryddsättning använder jag tomatpuré, smoked paprika-krydda, tamarisoja, två olika lökar, sambal oelek och spiskummin. Godare än så kan det knappast bli.
Näringsvärde
Mitt LCHF-recept på pulled pork är fantastiskt gott. Dessutom har det en bra näringsprofil för dig som äter en kolhydratsstrikt kost. Visst finns det lite kolhydrater i kryddpastan från tomatpurén, sojan och löken, men oroa dig inte för det. Det finns nämligen även gott om protein och nyttigt fett i det här receptet för fyra portioner.
Näringsvärden från Kostbevakningen
Kombinera gärna köttet med feta tillbehör. Eftersom det finns så många olika goda tillbehör så kommer du aldrig att tröttna på det här receptet! Om du köper en större köttbit så går det givetvis bra att ta med i matlådan eller äta som rester dagen efter.
Lägg karrén i en gjutjärnsgryta. Salta och peppra den runt om.
Mixa ihop de övriga ingredienserna till en fin kryddpasta.
Smeta in köttet med kryddpastan så att den är helt täckt med krydda överallt.
Sätt på locket på grytan och ställ in den i ugnen på 125 grader.
Låt stå i 4-5 timmar i ugnen. Vänd på köttet en gång i timmen och ös det med såsen varje gång du vänder det.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Lägg karrén i en gjutjärnsgryta. Salta och peppra den runt om.
Mixa ihop de övriga ingredienserna till en fin kryddpasta.
Smeta in köttet med kryddpastan så att den är helt täckt med krydda överallt.
Sätt på locket på grytan och ställ in den i ugnen på 125 grader.
Låt stå i 4-5 timmar i ugnen. Vänd på köttet en gång i timmen och ös det med såsen varje gång du vänder det.