Quesadillas med brie och salami

star iconstar iconstar iconstar empty iconstar empty icon 2 röster - Betygsätt

Quesadillas är ju en mexikansk rätt som är en dubbel tortilla som man har fyllt med godsaker. Den äts ofta som frukost eller som en…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Quesadillas med brie och salami
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse30 minTillagning10 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Quesadillas är ju en mexikansk rätt som är en dubbel tortilla som man har fyllt med godsaker. Den äts ofta som frukost eller som en enklare lunch.
Möjligheterna är ju egentligen oändliga och det går ju att använda precis vad som helst som fyllning om man nu vill det.

Recept och bild: Sofie Marklund

Kategori,

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Tortillabröden
 2 deciliter Grädde
 2 deciliter Vatten
 4 Ägg
 100 g Riven ost
 4 msk Fiberhusk
 3 deciliter Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 4 krm Salt
 Olja
Fyllning
 Salami
 Ruccola
 Riven ost
 Nymalen svartpeppar

 

Gör så här:

Tortillabröden
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Värm grädden och vattnet så det blir ljummet.
Vispa ihop ägg, riven ost och gräddvattnet.

3

Blanda de torra ingredienserna och vispa ner.
Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.

4

Fördela degen i 4 lika stora bitar.
Ta en degklump och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja.
Lägg plastfolie ovanpå och kavla sedan ut till en 3 mm tjock platta.
Vill du ha helt perfekta runda tortillas, så lägg en tallrik som mått och skär runt den.

5

Ta av plastfolien och pensla lite olja på och grädda i 10 minuter.
Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna.
Låt svalna under bakduk!

Fyllning och tillagning
6

Skär brieosten i tunna skivor, hacka upp ruccolan och de soltorkade tomaterna, hacka avokadon i små bitar och riv osten.

7

Ta ett bröd och fördela fyllningen på den ena halvan.
Vik över den andra halvan och stek det hela i en het panna med lite olja.
Cirka 3-4 minuter på varje sida så att osten får smälta lite.
Skär upp i bitar och servera direkt.

Quesadillas med brie och salami

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Tortillabröden
 2 deciliter Grädde
 2 deciliter Vatten
 4 Ägg
 100 g Riven ost
 4 msk Fiberhusk
 3 deciliter Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 4 krm Salt
 Olja
Fyllning
 Salami
 Ruccola
 Riven ost
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

Tortillabröden
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Värm grädden och vattnet så det blir ljummet.
Vispa ihop ägg, riven ost och gräddvattnet.

3

Blanda de torra ingredienserna och vispa ner.
Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.

4

Fördela degen i 4 lika stora bitar.
Ta en degklump och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja.
Lägg plastfolie ovanpå och kavla sedan ut till en 3 mm tjock platta.
Vill du ha helt perfekta runda tortillas, så lägg en tallrik som mått och skär runt den.

5

Ta av plastfolien och pensla lite olja på och grädda i 10 minuter.
Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna.
Låt svalna under bakduk!

Fyllning och tillagning
6

Skär brieosten i tunna skivor, hacka upp ruccolan och de soltorkade tomaterna, hacka avokadon i små bitar och riv osten.

7

Ta ett bröd och fördela fyllningen på den ena halvan.
Vik över den andra halvan och stek det hela i en het panna med lite olja.
Cirka 3-4 minuter på varje sida så att osten får smälta lite.
Skär upp i bitar och servera direkt.

Quesadillas med brie och salami

Quesadillas med brie och salami
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida