Quesadillas är ju en mexikansk rätt som är en dubbel tortilla som man har fyllt med godsaker. Den äts ofta som frukost eller som en enklare lunch.
Möjligheterna är ju egentligen oändliga och det går ju att använda precis vad som helst som fyllning om man nu vill det.
Recept och bild: Sofie Marklund
Sätt ugnen på 200 grader.
Värm grädden och vattnet så det blir ljummet.
Vispa ihop ägg, riven ost och gräddvattnet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner.
Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.
Fördela degen i 4 lika stora bitar.
Ta en degklump och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja.
Lägg plastfolie ovanpå och kavla sedan ut till en 3 mm tjock platta.
Vill du ha helt perfekta runda tortillas, så lägg en tallrik som mått och skär runt den.
Ta av plastfolien och pensla lite olja på och grädda i 10 minuter.
Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna.
Låt svalna under bakduk!
Skär brieosten i tunna skivor, hacka upp ruccolan och de soltorkade tomaterna, hacka avokadon i små bitar och riv osten.
Ta ett bröd och fördela fyllningen på den ena halvan.
Vik över den andra halvan och stek det hela i en het panna med lite olja.
Cirka 3-4 minuter på varje sida så att osten får smälta lite.
Skär upp i bitar och servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Värm grädden och vattnet så det blir ljummet.
Vispa ihop ägg, riven ost och gräddvattnet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner.
Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.
Fördela degen i 4 lika stora bitar.
Ta en degklump och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja.
Lägg plastfolie ovanpå och kavla sedan ut till en 3 mm tjock platta.
Vill du ha helt perfekta runda tortillas, så lägg en tallrik som mått och skär runt den.
Ta av plastfolien och pensla lite olja på och grädda i 10 minuter.
Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna.
Låt svalna under bakduk!
Skär brieosten i tunna skivor, hacka upp ruccolan och de soltorkade tomaterna, hacka avokadon i små bitar och riv osten.
Ta ett bröd och fördela fyllningen på den ena halvan.
Vik över den andra halvan och stek det hela i en het panna med lite olja.
Cirka 3-4 minuter på varje sida så att osten får smälta lite.
Skär upp i bitar och servera direkt.
Britta Jansson says:
Vad kan man ersätta Pofiber med?