Quesadillas med brie och salami

0
Quesadillas är ju en mexikansk rätt som är en dubbel tortilla
som man har fyllt med godsaker. Den äts ofta som frukost eller som
en enklare lunch.
Möjligheterna är ju egentligen oändliga och det går ju att använda
precis vad som helst som fyllning om man nu vill det.
Recept och bild: Sofie Marklund
Total tid:
40 minuter
Servings: 4
Ingredienser
Instructions
Tortillabröden
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.
- Fördela degen i 4 lika stora bitar. Ta en degklump och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja. Lägg plastfolie ovanpå och kavla sedan ut till en 3 mm tjock platta. Vill du ha helt perfekta runda tortillas, så lägg en tallrik som mått och skär runt den.
- Ta av plastfolien och pensla lite olja på och grädda i 10 minuter. Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna. Låt svalna under bakduk!
Fyllning och tillagning
- Skär brieosten i tunna skivor, hacka upp ruccolan och de soltorkade tomaterna, hacka avokadon i små bitar och riv osten.
- Ta ett bröd och fördela fyllningen på den ena halvan. Vik över den andra halvan och stek det hela i en het panna med lite olja. Cirka 3-4 minuter på varje sida så att osten får smälta lite. Skär upp i bitar och servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!