Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Rabarber- och jordgubbspaj

5 av 1 röst
Rabarber- och jordgubbspaj

Rabarber- och jordgubbspaj, hur mycket sommar är inte det då?
Här har du ett helt underbart recept på just denna paj som är helt anpassad för oss som äter lchf.
Dock ska man tänka på att det totalt sett blir en del kolhydrater, men tanken är inte att äta en gigantisk bit av pajen, utan det är för att även du ska kunna ha en god paj som du kan njuta av på t ex midsommarafton.

Recept och bild: Peggy

Total tid: 1 timme 20 minuter
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Pajskalet

Fyllning

Du behöver

Instruktioner

Pajbotten

  • Blanda mandelmjöl och smör i en matberedare så det blir till smulor.
  • Tillsätt övriga ingredienser och kör tills du har en jämn deg.
  • Lägg degen i lite plastfolie och ställ in i kylen i cirka 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Tryck ut degen i en passande pajform. Det kan vara en vanlig pajform eller så tar du en springform.
  • Förgrädda pajskalet i 7-8 minuter och ta ut det sen.

Fyllning

  • Skär rabarber och jordgubbar i småbitar och lägg i en skål. Häll på citronsaft, sötning och arrowrot och låt allt stå och vila i ca 5 minuter.
  • Häll fyllningen i pajdegen och grädda i ca 30 minuter. Lägg över lite aluminiumfolie om kanterna börjar bli mörka så att de inte bränns vid.
  • Ställ pajen åt sidan en stund, så den får svalna lite. Den är som bäst lite lätt ljummen.
    Rabarber- och jordgubbspaj
  • Servera med vaniljgrädde eller lchf-vänlig vaniljsås.

Näringsinnehåll

Kolhydrater: 8g
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg