Rabarber- och jordgubbspaj
0
Rabarber- och jordgubbspaj, hur mycket sommar är inte det då?
Här har du ett helt underbart recept på just denna paj som är helt anpassad för oss som äter lchf.
Dock ska man tänka på att det totalt sett blir en del kolhydrater, men tanken är inte att äta en gigantisk bit av pajen, utan det är för att även du ska kunna ha en god paj som du kan njuta av på t ex midsommarafton.
Recept och bild: Peggy
Total tid: 1 timme 20 minuter
Ingredienser
Du behöver
- Matberedare
- Pajform
Instruktioner
Pajbotten
- Tillsätt övriga ingredienser och kör tills du har en jämn deg.
- Lägg degen i lite plastfolie och ställ in i kylen i cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Tryck ut degen i en passande pajform. Det kan vara en vanlig pajform eller så tar du en springform.
- Förgrädda pajskalet i 7-8 minuter och ta ut det sen.
Fyllning
- Häll fyllningen i pajdegen och grädda i ca 30 minuter. Lägg över lite aluminiumfolie om kanterna börjar bli mörka så att de inte bränns vid.
- Ställ pajen åt sidan en stund, så den får svalna lite. Den är som bäst lite lätt ljummen.
- Servera med vaniljgrädde eller lchf-vänlig vaniljsås.
Näringsinnehåll
Kolhydrater: 8g
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!