Rabarberglass

star iconstar iconstar iconstar empty iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

Rabarberglass, kan det bli mer sommar än så? Det här är ett enkelt recept som du gör med en glassmaskin. Om du inte har glassmaskin…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Rabarberglass
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Rabarberglass, kan det bli mer sommar än så?
Det här är ett enkelt recept som du gör med en glassmaskin.
Om du inte har glassmaskin så kan du ställa in smeten i en bunke i frysen och sen röra i den med jämna mellanrum. Det blir inte lika bra som med en glassmaskin, men det funkar.

Recept och bild: Peggy Dausch

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 1,50 deciliter Grädde
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 Äggula
 1-2 rabarberstänger (beror på storlek)
 2 msk Sukrin Gold
 0,50 dl Vatten

 

Gör så här:

1

Skär rabarbern i bitar och koka upp den med vatten och sukrin gold. Låt den sedan puttra tills det att nästan all vätska kokat bort. Det skall bli en typ av puré.
Ställ åt sidan för att svalna.

2

Vispa upp grädde, sukrin och vaniljpulver till en lättvispad grädde. Det ska inte vara hårdvispat. Blanda ner äggulan.

3

Tillsätt den avsvalnade rabarbercremen och blanda ihop.

4

Häll smeten i glassmaskinen och kör tills den är klar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,50 deciliter Grädde
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 Äggula
 1-2 rabarberstänger (beror på storlek)
 2 msk Sukrin Gold
 0,50 dl Vatten

Instruktioner

1

Skär rabarbern i bitar och koka upp den med vatten och sukrin gold. Låt den sedan puttra tills det att nästan all vätska kokat bort. Det skall bli en typ av puré.
Ställ åt sidan för att svalna.

2

Vispa upp grädde, sukrin och vaniljpulver till en lättvispad grädde. Det ska inte vara hårdvispat. Blanda ner äggulan.

3

Tillsätt den avsvalnade rabarbercremen och blanda ihop.

4

Häll smeten i glassmaskinen och kör tills den är klar.

Rabarberglass
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida