Rabarberglass, kan det bli mer sommar än så?
Det här är ett enkelt recept som du gör med en glassmaskin.
Om du inte har glassmaskin så kan du ställa in smeten i en bunke i frysen och sen röra i den med jämna mellanrum. Det blir inte lika bra som med en glassmaskin, men det funkar.
Recept och bild: Peggy Dausch
Skär rabarbern i bitar och koka upp den med vatten och sukrin gold. Låt den sedan puttra tills det att nästan all vätska kokat bort. Det skall bli en typ av puré.
Ställ åt sidan för att svalna.
Vispa upp grädde, sukrin och vaniljpulver till en lättvispad grädde. Det ska inte vara hårdvispat. Blanda ner äggulan.
Tillsätt den avsvalnade rabarbercremen och blanda ihop.
Häll smeten i glassmaskinen och kör tills den är klar.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär rabarbern i bitar och koka upp den med vatten och sukrin gold. Låt den sedan puttra tills det att nästan all vätska kokat bort. Det skall bli en typ av puré.
Ställ åt sidan för att svalna.
Vispa upp grädde, sukrin och vaniljpulver till en lättvispad grädde. Det ska inte vara hårdvispat. Blanda ner äggulan.
Tillsätt den avsvalnade rabarbercremen och blanda ihop.
Häll smeten i glassmaskinen och kör tills den är klar.
Jessica says:
Hur kan man göra om man inte har någon glassmaskin