Rabarberkaka
0
Årets första skörd av rabarber blev direkt en raberberkaka. Denna är saftig med en väldigt fin yta.
Servera gärna med vispad grädde smaksatt med kardemumma. Om ni inte vill servera med kardemumma grädde rekommenderas att tillsätta 1 tsk kardemumma i smeten.
Titta gärna in på min Instagram för mer inspiration lchf.nea
Total tid: 40 minuter
Portioner: 10
Ingredienser
- 200 g Smör
- 0.5 dl Kokosmjöl
- 3 dl Mandelmjöl
- 1 dl Mandelmjölk
- 0.75 dl Sukrin melis
- 1 nypa Vaniljpulver
- 1 st Rabarberstjälk
- 3 st ägg
- 1 tsk Bakpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, ta åt sidan och låt svalna en aning.
- Tillsätt alla torra ingredienser i smöret & rör om. Tillsätt mandelmjölken & blanda väl. Sist ett ägg åt gången.
- Skala och skär rabarbern i små bitar. Häll smeten i en springform med bakplåtspapper fastklämd botten. Häll i 2/3 av smeten, sätt i rabarbern jämt fördelat, sedan resten av smeten.
- Grädda i 175 C i ca 25-30 minuter så kakan fått en fin gyllenbrun yta. Håll koll på kakan sista 10 minuterna så den inte bränns då ugnar kan variera i värme.
- Låt kakan svalna innan du tar en vass kniv runt kanterna.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!