Rabarberkompott

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Rabarber är ju så otroligt gott och här är ett LCHF-recept på en rabarberkompott som är riktigt god. Funkar att äta som den är eller…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Rabarberkompott
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Rabarber är ju så otroligt gott och här är ett LCHF-recept på en rabarberkompott som är riktigt god. Funkar att äta som den är eller ha den till pannkakor eller i lite turkisk yoghurt.

Jag har valt att inte koka all rabarber samtidigt utan koka lite först och sen tillsätta det sista. Detta gör jag för att få lite bitar i kompotten med.

Vill du ha en mer slät kompott så kokar du alla rabarber på en och samma gång.

Kategori

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 500 g Rabarber
 3 msk Sötning
 2 dl Vatten
 0,5 Vaniljstång

 

Gör så här:

1

Skölj och skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Lägg 300 gram av dem i en kastrull.

3

Skär vaniljstången på mitten längs med och skrapa ur de fina svarta fröerna och lägg ner i kastrullen. Lägg även ner själva stången.

5

Tillsätt vatten och sötning och koka upp

7

Låt koka cirka fem minuter och rör om lite då och då.

9

Tillsätt de kvarvarande rabarberna och låt koka i ytterligare 10 minuter eller tills du har den konsistens du önskar.

11

Häll upp i en förvaringsburk och låt svalna.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Rabarber
 3 msk Sötning
 2 dl Vatten
 0,5 Vaniljstång

Instruktioner

1

Skölj och skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Lägg 300 gram av dem i en kastrull.

3

Skär vaniljstången på mitten längs med och skrapa ur de fina svarta fröerna och lägg ner i kastrullen. Lägg även ner själva stången.

5

Tillsätt vatten och sötning och koka upp

7

Låt koka cirka fem minuter och rör om lite då och då.

9

Tillsätt de kvarvarande rabarberna och låt koka i ytterligare 10 minuter eller tills du har den konsistens du önskar.

11

Häll upp i en förvaringsburk och låt svalna.

Rabarberkompott
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida