Rabarberkyckling är ett recept som dök upp i en grupp på Facebook som jag sedan modifierade om lite så det funkar bättre för oss som äter lchf.
Ett riktigt skojigt recept som var hur gott som helst.
Det är ju helt perfekt när man har lite rabarber som växer som ogräs hemma.
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela kycklingen i lite större bitar, jag delade varje bröstfilé i 4-6 delar beroende på storlek på bröstet.
Bryn kycklingen i lite smör.
Häll i den hackade löken och låt den fräsa med så den blir mjuk.
Salta och peppra.
Lägg upp i en ugnsfast form.
Fördela rabarbern över kycklingen.
Blanda övriga ingredienser i en bunke och slå över kycklingen och rabarbern.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Servera med lite stekta grönsaker eller en god sallad.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela kycklingen i lite större bitar, jag delade varje bröstfilé i 4-6 delar beroende på storlek på bröstet.
Bryn kycklingen i lite smör.
Häll i den hackade löken och låt den fräsa med så den blir mjuk.
Salta och peppra.
Lägg upp i en ugnsfast form.
Fördela rabarbern över kycklingen.
Blanda övriga ingredienser i en bunke och slå över kycklingen och rabarbern.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Servera med lite stekta grönsaker eller en god sallad.
Marianne Isaksson says:
En höjdare bland vuxna och barn ner till 7 årsålder!