Rabarberpaj – LCHF

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 38 röster - Betygsätt

En rabarberpaj som är anpassad till LCHF och dessutom smakar gott, det är precis vad detta är. Det här är ett LCHF-recept som är som…

Läs mer 13 kommentarer
Rabarberpaj – LCHF
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Beskrivning - Information

En rabarberpaj som är anpassad till LCHF och dessutom smakar gott, det är precis vad detta är.

Det här är ett LCHF-recept som är som en smulpaj med mandelmjöl och kokosflingor. Det kan låta lite mysko med kokos i, men det är faktiskt riktigt gott.

Mängden sötströ/sötning i receptet är något du måste testa dig fram, för det beror på hur sur rabarbern är och hur pass syrlig paj du tycker om.

Det är en fördel att använda färsk rabarber, då den kan vara väldigt blöt om man har frusit den.

Har du inte rabarber så funkar det utmärkt med blåbär istället för att göra en blåbärspaj.

Servera pajen med lättvispad grädde eller med en god vaniljsås.

Ingredienser

Mängd4 Portioner

Gör så här:

1

Skölj och skala rabarbern så att det är rent och fint.

2

Skär dem i bitar som är cirka 1 cm stora. Sprid ut dem i en ugnsfast form.

3

Strö cirka 1 msk av sötströn och kanelen över rabarbern. Mängden kanel är inte så noga, bara det är lite kanel jämnt fördelat över.

4

Vispa ihop smör, sötströ (2-3 msk), mandelmjöl, kokosflingor och vaniljpulvret till en smuldeg.

5

Fördela smulpajen över rabarbern.

Rabarberpaj – LCHF

6

Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter. Rabarbern skall vara mjuk och smulpajen skall ha fått en vacker färg.

Rabarberpaj – LCHF

7

Låt pajen stå och svalna lite och servera den sedan med vispad grädde eller vaniljsås till.

Rabarberpaj – LCHF

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 38

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Instruktioner

1

Skölj och skala rabarbern så att det är rent och fint.

2

Skär dem i bitar som är cirka 1 cm stora. Sprid ut dem i en ugnsfast form.

3

Strö cirka 1 msk av sötströn och kanelen över rabarbern. Mängden kanel är inte så noga, bara det är lite kanel jämnt fördelat över.

4

Vispa ihop smör, sötströ (2-3 msk), mandelmjöl, kokosflingor och vaniljpulvret till en smuldeg.

5

Fördela smulpajen över rabarbern.

Rabarberpaj – LCHF

6

Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter. Rabarbern skall vara mjuk och smulpajen skall ha fått en vacker färg.

Rabarberpaj – LCHF

7

Låt pajen stå och svalna lite och servera den sedan med vispad grädde eller vaniljsås till.

Rabarberpaj – LCHF

Rabarberpaj – LCHF

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida