Rabarberpaj – LCHF

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 67 röster - Betygsätt

Här får du en rabarberpaj som är anpassad till LCHF och som dessutom smakar gott. Bort med allt ohälsosamt socker och in med annan sötning…

Läs mer 15 kommentarer Skriv ut
Rabarberpaj – LCHF
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Här får du en rabarberpaj som är anpassad till LCHF och som dessutom smakar gott. Bort med allt ohälsosamt socker och in med annan sötning för att få en otroligt god smulpaj som kommer att älskas av alla.

Rabarberpaj är en riktigt klassisk dessert som de flesta älskar att äta på sommaren. Tack vare detta LCHF-vänliga alternativ så behöver du inte längre undvika pajen. Istället är det bara att börja njuta av rabarberns goda smak och det krispiga täcket av smulpaj.

Innehållsförteckning

  1. Den bästa smuldegen för rabarberpaj
  2. Vilken rabarber ska jag använda?
  3. Näringsvärden
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

Just paj är det många som saknar när de äter LCHF. Därför har jag lagt ner mycket tid på att ta fram bra recept för både efterrättspajer och matpajer som innehåller så få kolhydrater som möjligt.

Den bästa smuldegen för rabarberpaj

Det här LCHF-receptet är en smulpaj med mandelmjöl och kokosflingor som bas. Det kan låta lite mysko med kokos i, men det är faktiskt riktigt gott. Du kommer inte alls att störas av kokossmaken, för den lyckas tar inte över.

Både mandelmjöl och kokos är perfekta alternativ för oss som äter en lågkolhydratkost. Både konsistensen, utseendet och näringsvärdet är optimalt. Dessutom blir ytan både krispig och god.

Rabarberpajen kan lura vem som helst. Den nämligen både ser ut och smakar som en klassisk smulpaj! Du kan därför servera den till kritiskt granskande barn och vuxna.

Vilken rabarber ska jag använda?

Det finns två sorters rabarber du kan använda till din smulpaj, dels frusen rabarber och dels färsk rabarber. Jag rekommenderar att du använder färsk rabarber. Då får du bäst resultat.

Om du väljer att använda frusen rabarber så kommer du att märka att pajen blir blöt och tråkig. Det beror på att blöt rabarber lätt blir vattnig, precis som andra frusna frukter och bär. För att få lite extra god smak på pajen kan du strö över kanel. Rabarber och kanel är nämligen en riktigt klassisk smakkombination.

Om du inte har rabarber hemma så fungerar det minst lika bra att använda blåbär och istället gör en god blåbärspaj. För visst är en smulpaj minst lika god med blåbär i?

Näringsvärde

Tack vare det faktum att min LCHF-vänliga rabarberpaj innehåller sötning istället för socker så blir det ett hälsosammare val. Det är dessutom bara fyra matskedar.

Med mandelmjöl och kokosflingor får du ner antalet kolhydrater. Här blir det strax under fyra gram kolhydrater per portion. Det tycker jag är riktigt bra för en god LCHF-efterrätt med pajskal!

Näringsvärden för denna rabarberpaj.
(Näringsvärden från Kostbevakningen.)

Missa inte att du kan servera rabarberpajen med en riktigt god och krämig vaniljsås. Jag har ett riktigt bra recept på enkel LCHF-vaniljsås här på sidan. Du kan också servera lättvispad grädde till pajen. Då höjer du snabbt fetthalten.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner

 

Gör så här:

1

Skölj och skala rabarbern så att det är rent och fint.

2

Skär dem i bitar som är cirka 1 cm stora. Sprid ut dem i en ugnsfast form.

3

Strö cirka 1 msk av sötströn och kanelen över rabarbern. Mängden kanel är inte så noga, bara det är lite kanel jämnt fördelat över.

4

Vispa ihop smör, sötströ (2-3 msk), mandelmjöl, kokosflingor och vaniljpulvret till en smuldeg.

5

Fördela smulpajen över rabarbern.

Rabarberpaj – LCHF

6

Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter. Rabarbern skall vara mjuk och smulpajen skall ha fått en vacker färg.

Rabarberpaj – LCHF

7

Låt pajen stå och svalna lite och servera den sedan med vispad grädde eller vaniljsås till.

Rabarberpaj – LCHF

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 67

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Instruktioner

1

Skölj och skala rabarbern så att det är rent och fint.

2

Skär dem i bitar som är cirka 1 cm stora. Sprid ut dem i en ugnsfast form.

3

Strö cirka 1 msk av sötströn och kanelen över rabarbern. Mängden kanel är inte så noga, bara det är lite kanel jämnt fördelat över.

4

Vispa ihop smör, sötströ (2-3 msk), mandelmjöl, kokosflingor och vaniljpulvret till en smuldeg.

5

Fördela smulpajen över rabarbern.

Rabarberpaj – LCHF

6

Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter. Rabarbern skall vara mjuk och smulpajen skall ha fått en vacker färg.

Rabarberpaj – LCHF

7

Låt pajen stå och svalna lite och servera den sedan med vispad grädde eller vaniljsås till.

Rabarberpaj – LCHF

Rabarberpaj – LCHF
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida