Raffaello-bollar (LCHF)

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 12 röster - Betygsätt

Ett enkelt och gott LCHF-recept på Raffaello-bollar som är bland det godaste man kan ha till kaffet som ett litet tilltugg. Det är som en…

Läs mer 8 kommentarer
Raffaello-bollar (LCHF)
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning1 minTotalt11 min

Beskrivning - Information

Ett enkelt och gott LCHF-recept på Raffaello-bollar som är bland det godaste man kan ha till kaffet som ett litet tilltugg. Det är som en liten godispralin men den är LCHF-vänlig.

Det här receptet ger ungefär 10 bollar och går utmärkt att ha i frysen och plocka fram 30 minuter innan man skall äta dem.

Beställ ingredienser här, fraktfritt!
- Mandelsmör (Ekologiskt)
- Vaniljpulver (Ekologiskt)
- Kokosflingor (Ekologiskt)

I receptet använder jag mandelsmör och det kan du handla här: Köp mandelsmör här

Om du använder osaltat mandelsmör så kan du tillsätta 1 krm salt i smeten.

Hela satsen ger ungefär 8 g kolhydrater, vilket innebär mindre än 1 kolhydrat per boll.

Här kan du se en video som visar hur du gör:

Kategori,

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 40 g Mandelsmör
 120 g Mascarpone
 1 krm Salt (om du har osaltat mandelsmör)

Gör så här:

1

Blanda alla ingredienser i en bunke.

3

Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.

5

Ta ut och forma till bollar. Lägg dem i en tallrik med riven kokos och rulla runt dem så att de täcks av kokos.

7

Ställ kallt.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 12

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 40 g Mandelsmör
 120 g Mascarpone
 1 krm Salt (om du har osaltat mandelsmör)

Instruktioner

1

Blanda alla ingredienser i en bunke.

3

Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.

5

Ta ut och forma till bollar. Lägg dem i en tallrik med riven kokos och rulla runt dem så att de täcks av kokos.

7

Ställ kallt.

Raffaello-bollar (LCHF)

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida