Ett enkelt och gott LCHF-recept på Raffaello-bollar som är bland det godaste man kan ha till kaffet som ett litet tilltugg. Det är som en liten godispralin men den är LCHF-vänlig.
Det här receptet ger ungefär 10 bollar och går utmärkt att ha i frysen och plocka fram 30 minuter innan man skall äta dem.
Beställ ingredienser här, fraktfritt!
- Mandelsmör (Ekologiskt)
- Vaniljpulver (Ekologiskt)
- Kokosflingor (Ekologiskt)
I receptet använder jag mandelsmör och det kan du handla här: Köp mandelsmör här
Om du använder osaltat mandelsmör så kan du tillsätta 1 krm salt i smeten.
Hela satsen ger ungefär 8 g kolhydrater, vilket innebär mindre än 1 kolhydrat per boll.
Här kan du se en video som visar hur du gör:
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.
Ta ut och forma till bollar. Lägg dem i en tallrik med riven kokos och rulla runt dem så att de täcks av kokos.
Ställ kallt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.
Ta ut och forma till bollar. Lägg dem i en tallrik med riven kokos och rulla runt dem så att de täcks av kokos.
Ställ kallt.
Annelie Björklund says:
Jag har gjort de här bollarna men i stället för vaniljpulver så tog jag 2 tsk lakritspulver (Kung Markatta) och 1 tsk salmiaksalt (Lakritsroten). Det blev som saltlakritsgodis. Underbart gott!
LCHF-arkivet says:
Smart! Det måste jag testa… kanske får bli ett eget recept sen. =)
Angela says:
Tyckte originalet var gott men för “mesig” smak. Men galet gott med lakritspulver och salmiaksalt, jag la även till en tsk kakao 😋 🤤
Angela says:
Tyckte originalet var gott men för “mesig” smak. Men galet gott med lakritspulver och salmiaksalt, jag la även till en tsk kakao och hoppade över sötning helt 😋 🤤
LCHF-arkivet says:
Wow, det låter ju som en grym kombo! Måste jag testa.
Marina says:
Hej kan jag ta vanligt smör ist för mandelsmör, då jag är är mandelallergiker?
Annikq says:
Supergoda. Jag testade med hemmagjort jordnötssmör när jag inte hade mandelsmör hemma men det blev inte så gott. Men som originalet med mandelsmör, riktigt goda!
LCHF-arkivet says:
Ja, det är säkert gott. Dock så är inte jordnötter lchf vilket är viktigt att påpeka, så mandelsmör är att föredra.
Marina Westling says:
Blev jättegoda! Tog både vanilj/lakritspulver. Toppen tack!
Marina says:
Blev goda med pepparkakskryddor också.