Räkbåtar är ett sånt där superenkelt sätt att fia lite plockmat på. Detta kan man ha som förrätt, eller bara som fingermat till ett glas bubbel, eller så har man det till lite mellanmål bara.
Man kan variera detta precis hur mycket man vill. Tillsätt lite hackad rödlök, toppa med en klick löjrom eller annan rom, lägg på en klick smetana eller vad du nu hittar på för skoj.
Vilken typ av sallad som du vill använda är helt upp till dig själv, men vanlig hjärtbladssallad är toppen att använda till detta. Men det borde funka fint med endivesallad eller annan sallad som är lite fastare i konsistensen.
Börja med att lägga dina salladsblad i kallt vatten, det gör att dom blir än mer krispiga.
Ta upp salladsbladen ur vattnet och se till att dom blir rejält torra. Jag kan varmt rekommendera en salladsslunga för detta.
Servera direkt och njut!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att lägga dina salladsblad i kallt vatten, det gör att dom blir än mer krispiga.
Ta upp salladsbladen ur vattnet och se till att dom blir rejält torra. Jag kan varmt rekommendera en salladsslunga för detta.
Servera direkt och njut!