Räkbåtar

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Räkbåtar är ett sånt där superenkelt sätt att fia lite plockmat på. Detta kan man ha som förrätt, eller bara som fingermat till ett glas…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Räkbåtar | LCHF-arkivet
Profilbild för lasseSkaparelasseFörberedelse2 minTillagning3 minTotalt5 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Räkbåtar är ett sånt där superenkelt sätt att fia lite plockmat på. Detta kan man ha som förrätt, eller bara som fingermat till ett glas bubbel, eller så har man det till lite mellanmål bara.

Man kan variera detta precis hur mycket man vill. Tillsätt lite hackad rödlök, toppa med en klick löjrom eller annan rom, lägg på en klick smetana eller vad du nu hittar på för skoj.

Vilken typ av sallad som du vill använda är helt upp till dig själv, men vanlig hjärtbladssallad är toppen att använda till detta. Men det borde funka fint med endivesallad eller annan sallad som är lite fastare i konsistensen.

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 Salladsblad
 Kokta ägg
 Örtkrydda att toppa medEller lite färsk hackad dill.

 

Gör så här:

1

Börja med att lägga dina salladsblad i kallt vatten, det gör att dom blir än mer krispiga.

2

Har du inte färdigkokta ägg, så kan du koka ägg. Hur många beror på hur många personer du ska göra räkbåtar till.

Se till att kyla ner äggen när du väl har kokat klart dom. Skala dom sedan.

3

Ta upp salladsbladen ur vattnet och se till att dom blir rejält torra. Jag kan varmt rekommendera en salladsslunga för detta.

4

Lägg nu upp salladsbladen på ett fat.

Klicka i en lagom mängd majonnäs.

Lägg på lite skivat ägg.

Toppa med räkor.

Garnera med lite örtkryddor.

5

Servera direkt och njut!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 Salladsblad
 Kokta ägg
 Örtkrydda att toppa medEller lite färsk hackad dill.

Instruktioner

1

Börja med att lägga dina salladsblad i kallt vatten, det gör att dom blir än mer krispiga.

2

Har du inte färdigkokta ägg, så kan du koka ägg. Hur många beror på hur många personer du ska göra räkbåtar till.

Se till att kyla ner äggen när du väl har kokat klart dom. Skala dom sedan.

3

Ta upp salladsbladen ur vattnet och se till att dom blir rejält torra. Jag kan varmt rekommendera en salladsslunga för detta.

4

Lägg nu upp salladsbladen på ett fat.

Klicka i en lagom mängd majonnäs.

Lägg på lite skivat ägg.

Toppa med räkor.

Garnera med lite örtkryddor.

5

Servera direkt och njut!

Räkbåtar

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida