Räkcocktail

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 33 röster - Betygsätt

En god och fräsch räkcocktail kan vara en av de absolut lättaste men även godaste förrätterna som man kan göra. Detta recept på räkcocktail serverar…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Räkcocktail
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning5 minTotalt15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En god och fräsch räkcocktail kan vara en av de absolut lättaste men även godaste förrätterna som man kan göra.

Detta recept på räkcocktail serverar jag med en liten klick srirachamajonnäs på toppen. Den smakrika majonnäsen passar nämligen helt fantastiskt till smakerna av lime och koriander.

Innehållsförteckning

  1. Välj rätt smaksättning
  2. Extra smak
  3. Välj rätt räkor
  4. Näringsvärden
  5. Ingredienser
  6. Instruktioner

När du ställer fram en räkcocktail på bordet, då vet man att det vaknas fest. Det är ju trots allt så att förrätten inte bara är god, utan den ser också riktigt lyxig ut när den serveras i höga glas.

Bättre än så här kan det knappast bli när du äter LCHF!

Smaksätt din räkcocktail

Vad är det egentligen som bidrar till den goda smaken? Jo, det är givetvis en blandning av en mängd olika kryddor och örter såsom rödlök, chili, färsk koriander och lime.
Den här kombinationen bildar tillsammans med räkorna en riktig smakexplosion i munnen.

Mitt LCHF-recept innehåller färsk koriander. Nuförtiden hittar du även frusen koriander i frysdiskarna i de flesta matbutiker. Jag rekommenderar ändå att du använder färsk koriander.
Det är nämligen så att frusen koriander tappar lite av sin smak och dessutom får den frusna örten en helt annan konsistens.

Satsa alltså på färsk koriander och även färsk chili för bäst smak. Se till att din rödlök är riktigt finhackad så att du inte får för stark löksmak i munnen vid varje tugga.

rakcocktail2 Räkcocktail

Få extra smak med srirachamajonnäs

På bilden ser du att jag har valt att använda srirachamajonnäs som extra smaksättning. Sriracha är en stark chilisås som verkligen kompletterar cocktailens lime och chili.

Den smaksatta majonnäsen är enkel att förbereda och det enda du behöver är srirachasås och en god majonnäs, antingen en köpt eller hemmaslagen. Majonnäsen får dessutom en härlig färg!

Välj rätt räkor

Framförallt så ska du se till att välja räkor som är MSC-märkta. Då fortsätter jobbet med ett hållbart fiske.

Vad ska du använda för slags räkor till din LCHF-vänliga räkcocktail? I mitt recept har jag valt att använda handskalade räkor. Jag tycker att dom smakar mycket mer när dom inte legat i lag.

Givetvis går det även bra att välja skalade räkor. Det går helt enkelt lite snabbare att förbereda förrätten då, men välj de räkor som du föredrar eller har hemma.

Näringsvärde

När man kikar lite närmare på näringsvärdet för min räkcocktail så ser man att det egentligen bara är koriandern som ger lite kolhydrater. Jag är dessutom lite osäker på om det värdet egentligen stämmer.

Oavsett, så behöver vi inte vara oroliga för de kolhydrater som finns i örter såsom koriander. Då skulle vi även behöva vara livrädda för att använda kryddor såsom svartpeppar.

När det gäller örter så är de både näringsrika och riktiga smakbomber, så de behöver du aldrig snåla med.

Tabell med alla ingredienser för denna räkcocktail och dess näringsvärden.
(Näringsvärden från Kostbevakningen)

I räkcocktailen finns det gott om protein från räkorna och dessutom lite fett från olivoljan. Här får du helt enkelt en riktigt lyxig LCHF-rätt som är väl värd en plats på ditt matbord!

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 200 g Skalade räkor
 50 g Gurka
 1 msk Finhackad rödlök
 Färsk chiliLite beroende på styrka och hur mycket chili du tycker om.
 0,50 Kruka färsk koriander
 0,50 Pressad lime
 1 msk Olivolja
 1 nypa Salt
Srirachamajonnäs
 3 msk Majonnäs
 1 tsk Sriracha

 

Gör så här:

Räkcocktailen
1

Om du använder oskalade räkor, så se till att tina och skala. 200 gram motsvarar cirka 750 gram oskalade räkor (70/90).

2

Hacka lök, chili och koriander.
Tärna gurkan fint.

3

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.

4

Smaka av så att det är lagom balans mellan lime och salt.

Srirachamajonnäs
5

Blanda ihop majonnäs och sriracha.

6

Lägg upp i ett par fina cocktailglas och toppa med en liten klick srirachamajonnäs.

Räkcocktail

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 33

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g Skalade räkor
 50 g Gurka
 1 msk Finhackad rödlök
 Färsk chiliLite beroende på styrka och hur mycket chili du tycker om.
 0,50 Kruka färsk koriander
 0,50 Pressad lime
 1 msk Olivolja
 1 nypa Salt
Srirachamajonnäs
 3 msk Majonnäs
 1 tsk Sriracha

Instruktioner

Räkcocktailen
1

Om du använder oskalade räkor, så se till att tina och skala. 200 gram motsvarar cirka 750 gram oskalade räkor (70/90).

2

Hacka lök, chili och koriander.
Tärna gurkan fint.

3

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.

4

Smaka av så att det är lagom balans mellan lime och salt.

Srirachamajonnäs
5

Blanda ihop majonnäs och sriracha.

6

Lägg upp i ett par fina cocktailglas och toppa med en liten klick srirachamajonnäs.

Räkcocktail

Räkcocktail
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida