Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Räkomelett med örter och parmesan

Inga röster än
Räkomelett med örter och parmesan

Räkomlett med örter och parmesan är en lättlagad och lyxig LCHF-rätt som passar lika bra till frukost och brunch som till en snabb lunch eller middag.

Den fluffiga omeletten får en härlig smak av färska örter som persilja, dill eller gräslök, och toppas med saftiga räkor och riven parmesanost som smälter och tillför en härlig sälta. Pricken över i är hettan från lite stekt färsk chili.

Räkorna ger en fin textur och en mild sötma som kompletterar den krämiga omeletten perfekt. Servera gärna med en grönsallad eller några skivor avokad​​o för en fulländad måltid.

Andra omelettrecept du kan testa

Fransk omelett med champinjonstuvning
Ugnsomelett
Grekisk grönsaksomelett

Räkomelett med örter och parmesan | LCHF-arkivet
Räkomelett med örter och parmesan 6
Total tid: 20 minuter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 190kcal
Författare: Sophie Björkman

Ingredienser

Instruktioner

  • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en bunke.
  • Hacka chilin och stek den därefter, ställ åt sidan.
  • Stek en omelett i taget (medelvärme), häll på parmesan och chili när äggen stelnat något.
  • Skaka stekpannan då och då så att ägget rinner ut i kanterna.
  • Toppa med räkor, gräslök och smörgåskrasse när omeletten stelnat helt, servera direkt.

Anteckning

Antingen så gör du en enda stor omelett, eller så delar du upp äggsmeten och gör fyra portionsomeletter. Det är helt en smaksak.

Näringsinnehåll

Kalorier: 190kcal | Kolhydrater: 1g | Protein: 21g | Fett: 12g | Fiber: 0,003g
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg