Räkomelett med örter och parmesan
Räkomlett med örter och parmesan är en lättlagad och lyxig LCHF-rätt som passar lika bra till frukost och brunch som till en snabb lunch eller middag.
Den fluffiga omeletten får en härlig smak av färska örter som persilja, dill eller gräslök, och toppas med saftiga räkor och riven parmesanost som smälter och tillför en härlig sälta. Pricken över i är hettan från lite stekt färsk chili.
Räkorna ger en fin textur och en mild sötma som kompletterar den krämiga omeletten perfekt. Servera gärna med en grönsallad eller några skivor avokado för en fulländad måltid.
Andra omelettrecept du kan testa
Fransk omelett med champinjonstuvning
Ugnsomelett
Grekisk grönsaksomelett
Ingredienser
Instruktioner
- Hacka chilin och stek den därefter, ställ åt sidan.
- Stek en omelett i taget (medelvärme), häll på parmesan och chili när äggen stelnat något.
- Skaka stekpannan då och då så att ägget rinner ut i kanterna.
- Toppa med räkor, gräslök och smörgåskrasse när omeletten stelnat helt, servera direkt.