Räkor med ostchips
10
Innehåll
Detta receptet på räkor med ostchips är väl egentligen riktigt enkelt, men helt otroligt gott.
Passar perfekt en kväll man spelar sällskapsspel med vänner.
Har du inte räkor hemma, så funkar det jättebra med kräftstjärtar, eller bara en god kaviar, till exempel löjrom. Crème fraiche går att byta ut mot smetana.
Tycker du inte om parmesanost så kan du testa på att göra dessa langos istället, som dessutom är lite mer matigt.
Total tid: 35 minuter
Portioner: 12 stycken
Ingredienser
- 250 g skalade räkor
- 100 g parmesanost (riven)
- Pepparmix
- 2 dl Crème fraiche
- 1 st rödlök
- 0,5 liter vatten
- 0,5 liter äppelcidervinäger
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Lägg ut osten i jämna små högar på en bakplåt och smält dem i ugnen på 200 grader. Det går fort, kanske klara på 2minuter. När de har smält ner ordentligt så tar du ut dem och låter dem svalna och bli krispiga som kex.
- Gör i ordning den picklade rödlöken: koka vatten med äppelcidervinäger och tillsätt en rejäl nypa salt. När det håller på att svalna av lägger du i hackad rödlök. Låt löken bada ca 10-15 minuter.
- När chipsen är kalla smetar man på crème fraiche, lägger på rödlöken och räkorna (se till så att de inte är blöta)
- Färdigt att servera!
per stycken
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!