Räksoppa med saffranscremé och parmesanflarn

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Perfekt soppa när man vill lyxa lite en vardagskväll

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Räksoppa med saffranscremé och parmesanflarn
ANNONS
Profilbild för BrittisSkapareBrittis
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Perfekt soppa när man vill lyxa lite en vardagskväll

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
Räkfond
 Skal från 500 gr räkor
 1 morot i bitar
 ½ gul lök hackad
 1 röd chili skivad utan kärnor
 3 msk smör
 1 fiskbuljongtärning
 Vatten så det knappt täcker skalen
Soppan
 1 kuvert saffran
 1 msk hummerfond
 1 lime
Saffranscreme fraiche
 1/2 kuvert saffran
 Salt och peppar
Ostkex med pumpafrön
 Finriven god ost (jag hade Västerbotten + parmesan)
 Lägg 2 msk riven ost för varje kex)
Vid servering
 1 fänkål i tunna skivor, använd en mandolin
 De skalade räkorna
 Några musslor (jag köpte frysta färdigkokta)

 

Gör så här:

Räkfond
1

Skär morot, och lök och chili mindre bitar. Bryn räkskalen i smöret ett par minuter på hög värme. Rör mot botten, så det inte bränns vid.

2

Tillsätt grönsaker och tomatpuré, sänk värmen lite och låt bryna med i 10 minuter.

3

Häll på vatten, så det knappt täcker, lägg i buljongtärningen

4

Koka upp och låt puttra i 20 minuter. Sila genom en finmaskig sil ner i en kastrull.

5

Koka upp och låt koka ihop, reducera, till en tredjedel återstår. Ta bort skummet som bildas på ytan. .

Soppan
6

Smält lite smör i en kastrull, fräs saffranen och slå på den silade räkfonden (späd med kokande vatten till lagom mängd ung 5 dl)

7

Smaka av med hummerfond limesaft, salt och peppar

Vid servering
8

Bottna en djup tallrik med lite fänkål, därefter räkorna, dekorera med några musslor.

9

Slå på den heta buljongen

Ostkex med pumpafrön
10

Sätt ugnen på 200 gr

11

Finriv en god ost (jag hade Västerbotten + parmesan)

12

Lägg 2 msk riven ost (för varje kex) i en hög på ett bakplåtspapper , toppa med ett par pumpafrön.

13

In i ugnen tills de fått fin färg

14

Låt svalna på plåten

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Räkfond
 Skal från 500 gr räkor
 1 morot i bitar
 ½ gul lök hackad
 1 röd chili skivad utan kärnor
 3 msk smör
 1 fiskbuljongtärning
 Vatten så det knappt täcker skalen
Soppan
 1 kuvert saffran
 1 msk hummerfond
 1 lime
Saffranscreme fraiche
 1/2 kuvert saffran
 Salt och peppar
Ostkex med pumpafrön
 Finriven god ost (jag hade Västerbotten + parmesan)
 Lägg 2 msk riven ost för varje kex)
Vid servering
 1 fänkål i tunna skivor, använd en mandolin
 De skalade räkorna
 Några musslor (jag köpte frysta färdigkokta)

Instruktioner

Räkfond
1

Skär morot, och lök och chili mindre bitar. Bryn räkskalen i smöret ett par minuter på hög värme. Rör mot botten, så det inte bränns vid.

2

Tillsätt grönsaker och tomatpuré, sänk värmen lite och låt bryna med i 10 minuter.

3

Häll på vatten, så det knappt täcker, lägg i buljongtärningen

4

Koka upp och låt puttra i 20 minuter. Sila genom en finmaskig sil ner i en kastrull.

5

Koka upp och låt koka ihop, reducera, till en tredjedel återstår. Ta bort skummet som bildas på ytan. .

Soppan
6

Smält lite smör i en kastrull, fräs saffranen och slå på den silade räkfonden (späd med kokande vatten till lagom mängd ung 5 dl)

7

Smaka av med hummerfond limesaft, salt och peppar

Vid servering
8

Bottna en djup tallrik med lite fänkål, därefter räkorna, dekorera med några musslor.

9

Slå på den heta buljongen

Ostkex med pumpafrön
10

Sätt ugnen på 200 gr

11

Finriv en god ost (jag hade Västerbotten + parmesan)

12

Lägg 2 msk riven ost (för varje kex) i en hög på ett bakplåtspapper , toppa med ett par pumpafrön.

13

In i ugnen tills de fått fin färg

14

Låt svalna på plåten

Räksoppa med saffranscremé och parmesanflarn

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida