Perfekt soppa när man vill lyxa lite en vardagskväll
Skär morot, och lök och chili mindre bitar. Bryn räkskalen i smöret ett par minuter på hög värme. Rör mot botten, så det inte bränns vid.
Tillsätt grönsaker och tomatpuré, sänk värmen lite och låt bryna med i 10 minuter.
Häll på vatten, så det knappt täcker, lägg i buljongtärningen
Koka upp och låt puttra i 20 minuter. Sila genom en finmaskig sil ner i en kastrull.
Koka upp och låt koka ihop, reducera, till en tredjedel återstår. Ta bort skummet som bildas på ytan. .
Smält lite smör i en kastrull, fräs saffranen och slå på den silade räkfonden (späd med kokande vatten till lagom mängd ung 5 dl)
Bottna en djup tallrik med lite fänkål, därefter räkorna, dekorera med några musslor.
Slå på den heta buljongen
Sätt ugnen på 200 gr
Finriv en god ost (jag hade Västerbotten + parmesan)
Lägg 2 msk riven ost (för varje kex) i en hög på ett bakplåtspapper , toppa med ett par pumpafrön.
In i ugnen tills de fått fin färg
Låt svalna på plåten
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär morot, och lök och chili mindre bitar. Bryn räkskalen i smöret ett par minuter på hög värme. Rör mot botten, så det inte bränns vid.
Tillsätt grönsaker och tomatpuré, sänk värmen lite och låt bryna med i 10 minuter.
Häll på vatten, så det knappt täcker, lägg i buljongtärningen
Koka upp och låt puttra i 20 minuter. Sila genom en finmaskig sil ner i en kastrull.
Koka upp och låt koka ihop, reducera, till en tredjedel återstår. Ta bort skummet som bildas på ytan. .
Smält lite smör i en kastrull, fräs saffranen och slå på den silade räkfonden (späd med kokande vatten till lagom mängd ung 5 dl)
Bottna en djup tallrik med lite fänkål, därefter räkorna, dekorera med några musslor.
Slå på den heta buljongen
Sätt ugnen på 200 gr
Finriv en god ost (jag hade Västerbotten + parmesan)
Lägg 2 msk riven ost (för varje kex) i en hög på ett bakplåtspapper , toppa med ett par pumpafrön.
In i ugnen tills de fått fin färg
Låt svalna på plåten