Räksoppa med saffranscremé och parmesanflarn
0
Perfekt soppa när man vill lyxa lite en vardagskväll
Portioner: 2
Ingredienser
Räkfond
Saffranscreme fraiche
- 2 dl creme fraiche
- ½ pkt saffran
- Salt och peppar
Ostkex med pumpafrön
Vid servering
- 1 fänkål i tunna skivor, använd en mandolin
- De skalade räkorna
- Några musslor (jag köpte frysta färdigkokta)
Instruktioner
Räkfond
- Skär morot, och lök och chili mindre bitar. Bryn räkskalen i smöret ett par minuter på hög värme. Rör mot botten, så det inte bränns vid.
- Tillsätt grönsaker och tomatpuré, sänk värmen lite och låt bryna med i 10 minuter.
- Häll på vatten, så det knappt täcker, lägg i buljongtärningen
- Koka upp och låt puttra i 20 minuter. Sila genom en finmaskig sil ner i en kastrull.
- Koka upp och låt koka ihop, reducera, till en tredjedel återstår. Ta bort skummet som bildas på ytan. .
Soppan
- Smält lite smör i en kastrull, fräs saffranen och slå på den silade räkfonden (späd med kokande vatten till lagom mängd ung 5 dl)
Vid servering
- Bottna en djup tallrik med lite fänkål, därefter räkorna, dekorera med några musslor.
- Slå på den heta buljongen
Ostkex med pumpafrön
- Sätt ugnen på 200 gr
- Finriv en god ost (jag hade Västerbotten + parmesan)
- Lägg 2 msk riven ost (för varje kex) i en hög på ett bakplåtspapper , toppa med ett par pumpafrön.
- In i ugnen tills de fått fin färg
- Låt svalna på plåten
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!