Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ramen med biff & sjögräsnudlar

Inga röster än
Ramen med biff & sjögräsnudlar

Ramen är en japansk nudelsoppa, som går att kombinera och variera i oändligheten, bara fantasin sätter gränsen. Biffen går att byta ut mot kyckling, fisk, fläsk eller ägg. Nyckeln till en god ramen är en god buljong, buljongtärningarna går att byta ut mot egengjord benbuljong eller koncentrerad fond.

Kolla gärna in min instagram för mer inspiration lchf.nea

Total tid: 35 minuter
Portioner: 4
Författare: Linnea Berggren

Ingredienser

  • 1 st Pak choi
  • 1 st Vårlök
  • 2 st Köttbuljongtärning
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk Sesamolja
  • 100 g Böngroddar
  • 3 l Vatten
  • 2 tsk Chiliolja
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • 2 krm Vitpeppar
  • 2 st Morötter
  • 1 st Spetspaprika
  • 300 g Entrecote
  • 1 nypa Koriander
  • 1 st Lime
  • 300 g Sjögräsnudlar
  • 3 msk Osötad chilisås

Instruktioner

  • Häll vatten i en stor kastrull och tillsätt buljongtärningarna. Förbered med att skära alla grönsaker och köttet i tunna strimlor under tiden.
  • Smaksätt buljongen med sesamoljan, salt, peppar, chilioljan och pressa i vitlöken. Smaka av, ska vara kryddigt med mycket sälta.
  • Tillsätt stjälkarna av pak choi, när dessa börjat mjukna tillsätt moroten, paprika och sjögräsnudlarna. Låt koka ca 2 minuter, grönsakerna ska vara al dente.
  • Lägg i köttet, rör om ordentligt tills köttet är klart och dra av från plattan.
  • Toppa soppan med böngroddarna, koriander, chilisås, lime och vårlök.
    Ramen med biff & sjögräsnudlar
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg