Ramen är en japansk nudelsoppa, som går att kombinera och variera i oändligheten, bara fantasin sätter gränsen. Biffen går att byta ut mot kyckling, fisk, fläsk eller ägg. Nyckeln till en god ramen är en god buljong, buljongtärningarna går att byta ut mot egengjord benbuljong eller koncentrerad fond.
Kolla gärna in min instagram för mer inspiration lchf.nea
Häll vatten i en stor kastrull och tillsätt buljongtärningarna. Förbered med att skära alla grönsaker och köttet i tunna strimlor under tiden.
Tillsätt stjälkarna av pak choi, när dessa börjat mjukna tillsätt moroten, paprika och sjögräsnudlarna. Låt koka ca 2 minuter, grönsakerna ska vara al dente.
Lägg i köttet, rör om ordentligt tills köttet är klart och dra av från plattan.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Häll vatten i en stor kastrull och tillsätt buljongtärningarna. Förbered med att skära alla grönsaker och köttet i tunna strimlor under tiden.
Tillsätt stjälkarna av pak choi, när dessa börjat mjukna tillsätt moroten, paprika och sjögräsnudlarna. Låt koka ca 2 minuter, grönsakerna ska vara al dente.
Lägg i köttet, rör om ordentligt tills köttet är klart och dra av från plattan.
Elizabeth Ayvazian says:
Hur många portioner blir detta? 3 l vatten verkar väldigt mycket för 4 port.