Ramen med biff & sjögräsnudlar

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ramen är en japansk nudelsoppa, som går att kombinera och variera i oändligheten, bara fantasin sätter gränsen. Biffen går att byta ut mot kyckling, fisk,…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Ramen med biff & sjögräsnudlar
ANNONS
cooked_user_8139SkapareLinnea BerggrenFörberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Ramen är en japansk nudelsoppa, som går att kombinera och variera i oändligheten, bara fantasin sätter gränsen. Biffen går att byta ut mot kyckling, fisk, fläsk eller ägg. Nyckeln till en god ramen är en god buljong, buljongtärningarna går att byta ut mot egengjord benbuljong eller koncentrerad fond.

Kolla gärna in min instagram för mer inspiration lchf.nea

Kategori

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 st Pak choi
 1 st Vårlök
 2 st Köttbuljongtärning
 1 st Grönsaksbuljongtärning
 2 tsk Sesamolja
 100 g Böngroddar
 3 l Vatten
 2 tsk Chiliolja
 2 tsk Salt
 2 krm Vitpeppar
 2 st Morötter
 1 st Spetspaprika
 300 g EntrecoteEller annat mört nötkött
 1 nypa Koriander
 1 st Lime
 300 g SjögräsnudlarEller shiratakinudlar
 3 msk Osötad chilisås

 

Gör så här:

1

Häll vatten i en stor kastrull och tillsätt buljongtärningarna. Förbered med att skära alla grönsaker och köttet i tunna strimlor under tiden.

2

Smaksätt buljongen med sesamoljan, salt, peppar, chilioljan och pressa i vitlöken. Smaka av, ska vara kryddigt med mycket sälta.

3

Tillsätt stjälkarna av pak choi, när dessa börjat mjukna tillsätt moroten, paprika och sjögräsnudlarna. Låt koka ca 2 minuter, grönsakerna ska vara al dente.

4

Lägg i köttet, rör om ordentligt tills köttet är klart och dra av från plattan.

5

Toppa soppan med böngroddarna, koriander, chilisås, lime och vårlök.

Ramen med biff & sjögräsnudlar

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Pak choi
 1 st Vårlök
 2 st Köttbuljongtärning
 1 st Grönsaksbuljongtärning
 2 tsk Sesamolja
 100 g Böngroddar
 3 l Vatten
 2 tsk Chiliolja
 2 tsk Salt
 2 krm Vitpeppar
 2 st Morötter
 1 st Spetspaprika
 300 g EntrecoteEller annat mört nötkött
 1 nypa Koriander
 1 st Lime
 300 g SjögräsnudlarEller shiratakinudlar
 3 msk Osötad chilisås

Instruktioner

1

Häll vatten i en stor kastrull och tillsätt buljongtärningarna. Förbered med att skära alla grönsaker och köttet i tunna strimlor under tiden.

2

Smaksätt buljongen med sesamoljan, salt, peppar, chilioljan och pressa i vitlöken. Smaka av, ska vara kryddigt med mycket sälta.

3

Tillsätt stjälkarna av pak choi, när dessa börjat mjukna tillsätt moroten, paprika och sjögräsnudlarna. Låt koka ca 2 minuter, grönsakerna ska vara al dente.

4

Lägg i köttet, rör om ordentligt tills köttet är klart och dra av från plattan.

5

Toppa soppan med böngroddarna, koriander, chilisås, lime och vårlök.

Ramen med biff & sjögräsnudlar

Ramen med biff & sjögräsnudlar
Profilbild för Linnea Berggren

Recept av: Linnea Berggren

Visa alla recept från Linnea Berggren Hemsida

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida