En riktigt god och krämig rättikagratäng med fänkål och purjolök för att öka på smakbilden lite.
Perfekt tillbehör till en bit kött om du känner för det, men går även fint att äta precis som den är.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva rättikan tunt och blanchera dem i saltat vatten.
Koka upp grädden med vitlök och färskosten. Häll det över grönsakerna.
Ställ in i ugnen och gratinera den i 30 minuter.
Tag ut gratängen och strö över rikligt med ost och in i ugnen igen i 10 min till.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva rättikan tunt och blanchera dem i saltat vatten.
Koka upp grädden med vitlök och färskosten. Häll det över grönsakerna.
Ställ in i ugnen och gratinera den i 30 minuter.
Tag ut gratängen och strö över rikligt med ost och in i ugnen igen i 10 min till.