Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Rättikagratäng med fänkål och purjolök

5 av 1 röst
Rättikagratäng med fänkål och purjolök

En riktigt god och krämig rättikagratäng med fänkål och purjolök för att öka på smakbilden lite.
Perfekt tillbehör till en bit kött om du känner för det, men går även fint att äta precis som den är.

Total tid: 1 timme 30 minuter
Portioner: 8
Författare: johfro

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skiva rättikan tunt och blanchera dem i saltat vatten.
  • Skär upp fänkålen och purjolöken och fräs dem ordentligt i smör och olja. Salt och peppar. Lägg grönsakerna i en form och blanda ihop de.
  • Koka upp grädden med vitlök och färskosten. Häll det över grönsakerna.
  • Ställ in i ugnen och gratinera den i 30 minuter.
  • Tag ut gratängen och strö över rikligt med ost och in i ugnen igen i 10 min till.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg