Rättikagratäng med fänkål och purjolök

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

En riktigt god och krämig rättikagratäng med fänkål och purjolök för att öka på smakbilden lite. Perfekt tillbehör till en bit kött om du känner…

Läs mer 0 kommentarer
Rättikagratäng med fänkål och purjolök
39a02c2077fb7bd17c9ca1c9464a2d5a?s=96&d=mm&r=gSkaparejohfroFörberedelse30 minTillagning1 timTotalt1 tim 30 min

Beskrivning - Information

En riktigt god och krämig rättikagratäng med fänkål och purjolök för att öka på smakbilden lite.
Perfekt tillbehör till en bit kött om du känner för det, men går även fint att äta precis som den är.

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 5 deciliter Grädde
 200 g Färskost
 2 st Rättikor
 1 st Fänkålshuvud
 1 st Stor purjolök
 Vitlök
 Salt peppar
 Riven ost efter smak

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skiva rättikan tunt och blanchera dem i saltat vatten.

3

Skär upp fänkålen och purjolöken och fräs dem ordentligt i smör och olja. Salt och peppar.
Lägg grönsakerna i en form och blanda ihop de.

4

Koka upp grädden med vitlök och färskosten. Häll det över grönsakerna.

5

Ställ in i ugnen och gratinera den i 30 minuter.

6

Tag ut gratängen och strö över rikligt med ost och in i ugnen igen i 10 min till.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 5 deciliter Grädde
 200 g Färskost
 2 st Rättikor
 1 st Fänkålshuvud
 1 st Stor purjolök
 Vitlök
 Salt peppar
 Riven ost efter smak

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skiva rättikan tunt och blanchera dem i saltat vatten.

3

Skär upp fänkålen och purjolöken och fräs dem ordentligt i smör och olja. Salt och peppar.
Lägg grönsakerna i en form och blanda ihop de.

4

Koka upp grädden med vitlök och färskosten. Häll det över grönsakerna.

5

Ställ in i ugnen och gratinera den i 30 minuter.

6

Tag ut gratängen och strö över rikligt med ost och in i ugnen igen i 10 min till.

Rättikagratäng med fänkål och purjolök

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida