Rättikasallad
7
Denna rättikasalladen är ett perfekt tillbehör på sommaren som är ett bra alternativ till vanlig potatissallad.
Det finns ett antal olika ”falska” potatissallader och just denna med rättika är en variant. Gillar du inte rättika eller har svårt att få tag i det, så kan jag varmt rekommendera dig att testa mitt andra recept på falsk potatissallad, med zucchini. Den är otroligt populär.
Total tid: 30 minuter
Portioner: 6 portioner
Kalorier: 344kcal
Ingredienser
- 1 kg rättika
- 4 dl creme fraiche
- 1,5 dl majonnäs
- 5 tsk avrunnen kapris som grovhackas en aning
- 2 st purjolökar finstrimlade
- 2 st syrliga äpplen kan uteslutas
- 2 dl hackad gräslök
- 2 tsk dijonsenap
- Salt
- Nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Tärna rättikan (1-1,5 cm) och koka den i lättsaltat vatten i ca 15 minuter. Låt sedan svalna.
- Blanda övriga ingredienser i en skål och tillsätt den avsvalnade rättikan och blanda runt.
- Ställ kallt minst i 1 timme, gärna längre. Alltid godare dagen efter 🙂
Näringsinnehåll
Kalorier: 344kcal | Kolhydrater: 12g | Protein: 4g | Fett: 32g | Fiber: 4g
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Fantastiskt god. Min ”nya” potatissallad.