Renskavsgryta

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Renskavsgryta är en fantastisk rätt för de som äter en LCHF-kost, eftersom den innehåller mycket protein och naturliga fetter. För att göra en LCHF-version av…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Renskavsgryta | LCHF-arkivet
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Renskavsgryta är en fantastisk rätt för de som äter en LCHF-kost, eftersom den innehåller mycket protein och naturliga fetter. För att göra en LCHF-version av renskavsgryta kan man använda sig av råvaror som passar in i en lågkolhydratkost.

Svamp är något som man gärna har i sin renskavsgryta och jag måste nog lägga en extra röst för att man använder sig av kantareller, alternativt trattkantareller. Det är svamp som passar ypperligt i en renskavsgryta.

Om du inte får tag i renskav, så kan du välja kronhjortsskav istället som även det har en god viltsmak.

Normalt så äter man potatis till renskavsgryta, men för att göra renskavsgrytan helt LCHF-vänlig kan man servera den utan potatis och istället välja ett alternativ som passar in i en lågkolhydratkost, som exempelvis blomkålsmos, blomkålsris eller rostade grönsaker. Lingon passar utmärkt till renskavsgryta och är också LCHF-vänligt eftersom de innehåller relativt lite kolhydrater och om du gör som mig, så har du gjort egen lingonsylt.

Sammanfattningsvis är renskavsgryta en fantastisk rätt för de som äter en LCHF-kost eftersom den är rik på protein och naturliga fetter och kan anpassas till en lågkolhydratkost genom att använda LCHF-vänliga ingredienser och serveras med ett passande tillbehör.

Recept och bild: Susanne

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 480 g Renskav
 150 g Purjolök
 150 g Gul lök
 200 g Färsk svampGärna kantareller
 5 deciliter Grädde
 1 tsk Timjan, torkad
 1 msk Kalvfond, koncentrerad
 2 deciliter Smetana
 2 krm Svartpeppar, nymalen
 SaltEfter smak.
 Smör till stekning

 

Gör så här:

1

Ta ut renskaven ur frysen precis innan tillagning. Den ska alltså inte tinas upp innan.

2

Bryn renskaven i en stekpanna med höga kanter, typ en traktörpanna.

3

Skala och hacka både purjolök och gul lök under tiden. Hacka/riv vitlöken.

4

Skär ner svampen i mindre bitar.

5

Tillsätt lök och svamp i renskaven och låt den brynas med några minuter.

6

Salta och peppra.

7

Tillsätt grädde, smetana, kalvfond och timjan.

8

Blanda ihop allt och låt sedan grytan stå och sjuda på svag värme i 15-20 minuter.

Om det blir lite för torrt under tiden kan du tillsätta lite vatten. Det är viktigt att renskavsgrytan får puttra ett tag så att alla smaker kommer fram ordentligt.

9

Smaka av och servera direkt med goda tillbehör.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 480 g Renskav
 150 g Purjolök
 150 g Gul lök
 200 g Färsk svampGärna kantareller
 5 deciliter Grädde
 1 tsk Timjan, torkad
 1 msk Kalvfond, koncentrerad
 2 deciliter Smetana
 2 krm Svartpeppar, nymalen
 SaltEfter smak.
 Smör till stekning

Instruktioner

1

Ta ut renskaven ur frysen precis innan tillagning. Den ska alltså inte tinas upp innan.

2

Bryn renskaven i en stekpanna med höga kanter, typ en traktörpanna.

3

Skala och hacka både purjolök och gul lök under tiden. Hacka/riv vitlöken.

4

Skär ner svampen i mindre bitar.

5

Tillsätt lök och svamp i renskaven och låt den brynas med några minuter.

6

Salta och peppra.

7

Tillsätt grädde, smetana, kalvfond och timjan.

8

Blanda ihop allt och låt sedan grytan stå och sjuda på svag värme i 15-20 minuter.

Om det blir lite för torrt under tiden kan du tillsätta lite vatten. Det är viktigt att renskavsgrytan får puttra ett tag så att alla smaker kommer fram ordentligt.

9

Smaka av och servera direkt med goda tillbehör.

Renskavsgryta
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida