Röd currysoppa med fläsk

0
Innehåll
Denna värmande mättande curryn har varit en favorit i många år. Går att byta ut till vilket kött man vill som kyckling, fisk, biff. En röd curry pasta skiljer sig väldigt mycket i styrka, så tillsätt i omgångar för att det ska passa din smak. Gott att även ha i extra lime, citrongräs eller kaffir limeblad.
Kolla in min instagram för mer inspiration lchf.nea
Total tid:
35 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 2,5 msk Röd curry pasta
- 500 g Karré
- ½ st Zuccini
- 1 st Spetspaprika
- 4 st Savoykålsblad
- 1,5 dl Vårlök
- 800 ml Kokosgrädde
- 800 ml Vatten
- 1 msk Grönsaksfond
- 125 g Minimajs
- 220 g Bambuskott
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- 1 nypa Färsk koriander
- 2 msk Olivolja
- 1 st Morot
Instructions
- Förberedelse, börja med att strimla köttet och skära alla grönsaker i önskad storlek.
- Hetta upp olivolja på hög värme, sätt i köttet och salta. Låt det genomstekas
- Tillsätt resterande grönsaker förutom koriandern och vårlöken. Häll i kokosgrädden, vatten och grönsaksfonden. Låt koka upp och tillsätt sedan currypastan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer krydda. Sätt på locket och vrid ner värmen. Låt stå och puttra 5-10 minuter.
- Toppa soppan med vårlök och koriander efter smak.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!