Röd currysoppa med fläsk

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Denna värmande mättande curryn har varit en favorit i många år. Går att byta ut till vilket kött man vill som kyckling, fisk, biff. En…

Läs mer 0 kommentarer
Röd curry soppa med fläsk
cooked_user_8139SkapareLinnea BerggrenFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Beskrivning - Information

Denna värmande mättande curryn har varit en favorit i många år. Går att byta ut till vilket kött man vill som kyckling, fisk, biff. En röd curry pasta skiljer sig väldigt mycket i styrka, så tillsätt i omgångar för att det ska passa din smak. Gott att även ha i extra lime, citrongräs eller kaffir limeblad.

Kolla in min instagram för mer inspiration lchf.nea

Kategori,

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 2,50 msk Röd curry pasta
 500 g Karré
 ½ st Zuccini
 1 st Spetspaprika
 4 st Savoykålsblad
 1,50 deciliter Vårlök
 800 ml Kokosgrädde
 800 ml Vatten
 125 g Minimajs
 220 g Bambuskott
 2 st Vitlöksklyftor
 1 tsk salt
 1 nypa Färsk koriander
 2 msk Olivolja
 1 st Morot

Gör så här:

1

Förberedelse, börja med att strimla köttet och skära alla grönsaker i önskad storlek.

2

Hetta upp olivolja på hög värme, sätt i köttet och salta. Låt det genomstekas

3

Lägg i savoykålen, vitlök, morot, spetspaprika låt den fräsa med köttet i ca 3 minuter.

4

Tillsätt resterande grönsaker förutom koriandern och vårlöken. Häll i kokosgrädden, vatten och grönsaksfonden. Låt koka upp och tillsätt sedan currypastan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer krydda. Sätt på locket och vrid ner värmen. Låt stå och puttra 5-10 minuter.

5

Toppa soppan med vårlök och koriander efter smak.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2,50 msk Röd curry pasta
 500 g Karré
 ½ st Zuccini
 1 st Spetspaprika
 4 st Savoykålsblad
 1,50 deciliter Vårlök
 800 ml Kokosgrädde
 800 ml Vatten
 125 g Minimajs
 220 g Bambuskott
 2 st Vitlöksklyftor
 1 tsk salt
 1 nypa Färsk koriander
 2 msk Olivolja
 1 st Morot

Instruktioner

1

Förberedelse, börja med att strimla köttet och skära alla grönsaker i önskad storlek.

2

Hetta upp olivolja på hög värme, sätt i köttet och salta. Låt det genomstekas

3

Lägg i savoykålen, vitlök, morot, spetspaprika låt den fräsa med köttet i ca 3 minuter.

4

Tillsätt resterande grönsaker förutom koriandern och vårlöken. Häll i kokosgrädden, vatten och grönsaksfonden. Låt koka upp och tillsätt sedan currypastan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer krydda. Sätt på locket och vrid ner värmen. Låt stå och puttra 5-10 minuter.

5

Toppa soppan med vårlök och koriander efter smak.

Röd currysoppa med fläsk

Recept av: Linnea Berggren

Visa alla recept från Linnea Berggren Hemsida

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida