Röd currysoppa med fläsk

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Denna värmande mättande curryn har varit en favorit i många år. Går att byta ut till vilket kött man vill som kyckling, fisk, biff. En…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Röd curry soppa med fläsk
ANNONS
cooked_user_8139SkapareLinnea BerggrenFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Denna värmande mättande curryn har varit en favorit i många år. Går att byta ut till vilket kött man vill som kyckling, fisk, biff. En röd curry pasta skiljer sig väldigt mycket i styrka, så tillsätt i omgångar för att det ska passa din smak. Gott att även ha i extra lime, citrongräs eller kaffir limeblad.

Kolla in min instagram för mer inspiration lchf.nea

Kategori,

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 2,50 msk Röd curry pasta
 500 g Karré
 ½ st Zuccini
 1 st Spetspaprika
 4 st Savoykålsblad
 1,50 deciliter Vårlök
 800 ml Kokosgrädde
 800 ml Vatten
 125 g Minimajs
 220 g Bambuskott
 1 tsk salt
 1 nypa Färsk koriander
 2 msk Olivolja
 1 st Morot

 

Gör så här:

1

Förberedelse, börja med att strimla köttet och skära alla grönsaker i önskad storlek.

2

Hetta upp olivolja på hög värme, sätt i köttet och salta. Låt det genomstekas

3

Lägg i savoykålen, vitlök, morot, spetspaprika låt den fräsa med köttet i ca 3 minuter.

4

Tillsätt resterande grönsaker förutom koriandern och vårlöken. Häll i kokosgrädden, vatten och grönsaksfonden. Låt koka upp och tillsätt sedan currypastan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer krydda. Sätt på locket och vrid ner värmen. Låt stå och puttra 5-10 minuter.

5

Toppa soppan med vårlök och koriander efter smak.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2,50 msk Röd curry pasta
 500 g Karré
 ½ st Zuccini
 1 st Spetspaprika
 4 st Savoykålsblad
 1,50 deciliter Vårlök
 800 ml Kokosgrädde
 800 ml Vatten
 125 g Minimajs
 220 g Bambuskott
 1 tsk salt
 1 nypa Färsk koriander
 2 msk Olivolja
 1 st Morot

Instruktioner

1

Förberedelse, börja med att strimla köttet och skära alla grönsaker i önskad storlek.

2

Hetta upp olivolja på hög värme, sätt i köttet och salta. Låt det genomstekas

3

Lägg i savoykålen, vitlök, morot, spetspaprika låt den fräsa med köttet i ca 3 minuter.

4

Tillsätt resterande grönsaker förutom koriandern och vårlöken. Häll i kokosgrädden, vatten och grönsaksfonden. Låt koka upp och tillsätt sedan currypastan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer krydda. Sätt på locket och vrid ner värmen. Låt stå och puttra 5-10 minuter.

5

Toppa soppan med vårlök och koriander efter smak.

Röd currysoppa med fläsk
Profilbild för Linnea Berggren

Recept av: Linnea Berggren

Visa alla recept från Linnea Berggren Hemsida

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida