Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Röd currysoppa med fläsk

Inga röster än
Röd currysoppa med fläsk

Denna värmande mättande curryn har varit en favorit i många år. Går att byta ut till vilket kött man vill som kyckling, fisk, biff. En röd curry pasta skiljer sig väldigt mycket i styrka, så tillsätt i omgångar för att det ska passa din smak. Gott att även ha i extra lime, citrongräs eller kaffir limeblad.

Kolla in min instagram för mer inspiration lchf.nea

Total tid: 35 minuter
Servings: 6
Author: Linnea Berggren

Ingredienser

  • 2,5 msk Röd curry pasta
  • 500 g Karré
  • ½ st Zuccini
  • 1 st Spetspaprika
  • 4 st Savoykålsblad
  • 1,5 dl Vårlök
  • 800 ml Kokosgrädde
  • 800 ml Vatten
  • 1 msk Grönsaksfond
  • 125 g Minimajs
  • 220 g Bambuskott
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa Färsk koriander
  • 2 msk Olivolja
  • 1 st Morot

Instructions

  • Förberedelse, börja med att strimla köttet och skära alla grönsaker i önskad storlek.
  • Hetta upp olivolja på hög värme, sätt i köttet och salta. Låt det genomstekas
  • Lägg i savoykålen, vitlök, morot, spetspaprika låt den fräsa med köttet i ca 3 minuter.
  • Tillsätt resterande grönsaker förutom koriandern och vårlöken. Häll i kokosgrädden, vatten och grönsaksfonden. Låt koka upp och tillsätt sedan currypastan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer krydda. Sätt på locket och vrid ner värmen. Låt stå och puttra 5-10 minuter.
  • Toppa soppan med vårlök och koriander efter smak.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.