Röd currykyckling på Johans sätt

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En currykyckling med thailändska smaker. Här serverat med ångade haricots verts. Den kan vara ganska stark. Men man kan dra ner på currypastan och chilin…

Läs mer 6 kommentarer Skriv ut
Röd currykyckling på Johans sätt
ANNONS
Profilbild för JohanSkapareJohanFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En currykyckling med thailändska smaker. Här serverat med ångade haricots verts. Den kan vara ganska stark. Men man kan dra ner på currypastan och chilin i sådana fall.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 800 g Kokosgrädde
 3 msk Röd currypasta
 500 g Finstrimlad kyckling
 1 st Zucchini (eller thai squash om man får tag i det)
 1 st Röd paprika
 1 st Bambuskott (eller vad man känner för i grönsaksväg)
 7 st Chilisar (typ piri piri eller någon birds eye)
 3 st Limeblad
 1 dl Kycklingbuljong
 2-3 msk Fisksås (Efter smak)
 Thaibasilika

 

Gör så här:

1

Börja med att hacka allt.
Stek kycklingen och chilin. Lägg undan den sedan.

2

Reducera sedan hälften av kokosgrädden tills dess att den skär sig. Blir som olja uppe på.
Tillsätt currypastan och koka lite till. Den kommer också att ge en oljehinna uppe på.
Tillsätt sedan kycklingen, grönsakerna och resterande ingredienser.

3

Låt sedan koka ytterligare ett tag till önskad konsistens.
Serveras gärna med haricots verts och repade blad av thaibasilika.

Röd currykyckling på Johans sätt

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g Kokosgrädde
 3 msk Röd currypasta
 500 g Finstrimlad kyckling
 1 st Zucchini (eller thai squash om man får tag i det)
 1 st Röd paprika
 1 st Bambuskott (eller vad man känner för i grönsaksväg)
 7 st Chilisar (typ piri piri eller någon birds eye)
 3 st Limeblad
 1 dl Kycklingbuljong
 2-3 msk Fisksås (Efter smak)
 Thaibasilika

Instruktioner

1

Börja med att hacka allt.
Stek kycklingen och chilin. Lägg undan den sedan.

2

Reducera sedan hälften av kokosgrädden tills dess att den skär sig. Blir som olja uppe på.
Tillsätt currypastan och koka lite till. Den kommer också att ge en oljehinna uppe på.
Tillsätt sedan kycklingen, grönsakerna och resterande ingredienser.

3

Låt sedan koka ytterligare ett tag till önskad konsistens.
Serveras gärna med haricots verts och repade blad av thaibasilika.

Röd currykyckling på Johans sätt

Röd currykyckling på Johans sätt

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida