Röd currykyckling på Johans sätt

1
Innehåll
En currykyckling med thailändska smaker. Här serverat med ångade haricots verts. Den kan vara ganska stark. Men man kan dra ner på currypastan och chilin i sådana fall.
Total tid:
40 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 800 g Kokosgrädde
- 3 msk Röd currypasta
- 500 g Finstrimlad kyckling
- 1 st Zucchini (eller thai squash om man får tag i det)
- 1 st Röd paprika
- 1 st Bambuskott (eller vad man känner för i grönsaksväg)
- 7 st Chilisar (typ piri piri eller någon birds eye)
- 3 st Limeblad
- 1 dl Kycklingbuljong
- 2-3 msk Fisksås (Efter smak)
- Thaibasilika
Instructions
- Börja med att hacka allt. Stek kycklingen och chilin. Lägg undan den sedan.
- Reducera sedan hälften av kokosgrädden tills dess att den skär sig. Blir som olja uppe på. Tillsätt currypastan och koka lite till. Den kommer också att ge en oljehinna uppe på. Tillsätt sedan kycklingen, grönsakerna och resterande ingredienser.
- Låt sedan koka ytterligare ett tag till önskad konsistens. Serveras gärna med haricots verts och repade blad av thaibasilika.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!