Röd kebabsås

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ska du göra egen kebab, då måste du ju även ha en god röd kebasås till. Det här är ett superenkelt recept på god kebabsås…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Röd kebabsås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivet
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Ska du göra egen kebab, då måste du ju även ha en god röd kebasås till.
Det här är ett superenkelt recept på god kebabsås som du kan välja att göra så stark som du själv vill.
I grundreceptet är den rätt så mild, men du kan lätt öka med till det dubbla med sambal oelek om du vill ha lite mer hetta.

Här hittar du ett recept på hemlagad kebab, eller så så har du ett recept på kebab som man tillagar sous vide här: Kebabkött sous vide

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 500 g Passerade tomaterEller krossade/hela tomater
 1 msk Koncentrerad köttfondEller 1 tärning köttbuljong
 1 tsk Sambal oelekVill du ha mer hetta, ta det dubbla.
 1 dl Vatten
 0,50 tsk Spiskummin
 0,50 tsk Malen svartpeppar
 2 msk Tomatpuré
 1 msk Rödvinsvinäger
 Salt efter smak
 Olja till stekning

 

Gör så här:

1

Hacka lök och vitlök.
Fräs det i lite olja.

2

Tillsätt övriga ingredienser.
Koka upp.
Låt puttra på svag värme i cirka 20 minuter.

3

Mixa ihop allt med stavmixer.
Smaka av med salt och peppar samt ev. sambal oelek.
Låt svalna.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Passerade tomaterEller krossade/hela tomater
 1 msk Koncentrerad köttfondEller 1 tärning köttbuljong
 1 tsk Sambal oelekVill du ha mer hetta, ta det dubbla.
 1 dl Vatten
 0,50 tsk Spiskummin
 0,50 tsk Malen svartpeppar
 2 msk Tomatpuré
 1 msk Rödvinsvinäger
 Salt efter smak
 Olja till stekning

Instruktioner

1

Hacka lök och vitlök.
Fräs det i lite olja.

2

Tillsätt övriga ingredienser.
Koka upp.
Låt puttra på svag värme i cirka 20 minuter.

3

Mixa ihop allt med stavmixer.
Smaka av med salt och peppar samt ev. sambal oelek.
Låt svalna.

Röd kebabsås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida