Röd kebabsås
0
Innehåll
Ska du göra egen kebab, då måste du ju även ha en god röd kebasås till.
Det här är ett superenkelt recept på god kebabsås som du kan välja att göra så stark som du själv vill.
I grundreceptet är den rätt så mild, men du kan lätt öka med till det dubbla med sambal oelek om du vill ha lite mer hetta.
Här hittar du ett recept på hemlagad kebab, eller så så har du ett recept på kebab som man tillagar sous vide här: Kebabkött sous vide
Ingredienser
- 1 Gul lök
- 1 Vitlöksklyfta
- 500 g Passerade tomater
- 1 msk Koncentrerad köttfond
- 1 tsk Sambal oelek
- 1 dl Vatten
- 1 floz Paprikapulver
- 0,5 tsk Spiskummin
- 0,5 tsk Malen svartpeppar
- 2 msk Tomatpuré
- 1 msk Rödvinsvinäger
- Salt efter smak
- Olja till stekning
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök. Fräs det i lite olja.
- Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp. Låt puttra på svag värme i cirka 20 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!