Röd pesto

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Om du är en som tycker om vanlig pesto normalt sett så måste du testa på att göra röd pesto någon gång med. Det är…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Röd pesto
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivet
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Om du är en som tycker om vanlig pesto normalt sett så måste du testa på att göra röd pesto någon gång med.

Det är lite som en hederlig pesto, men med smak av tomat med.

En otroligt god sås eller röra som du kan använda som smaksättare till fisk eller varför inte till en fin köttbit.

Du kan även ha det som en tapenade på en bit fröknäcke.

Om du vill få en ännu djupare tomatsmak kan du testa att tillsätta ett par soltorkade tomater när du mixar ihop din röda pesto.

Recept och bild: Lena

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 2 st Tomater
 15 st Kärnfria gröna oliver
 15 st Basilikablad
 1 dl Olivolja
 2 deciliter Parmesanost, riven

 

Gör så här:

1

Rosta solroskärnorna i en stekpanna. Skaka pannan hela tiden så att kärnorna blir jämnt rostade.

2

Lägg alla ingredienser i en matberedare förutom parmesanosten.
Mixa ihop till en röra som är i din smak. Du kan göra den rätt så grov som på bilden, eller så mixar du den nästan slät.

Röd pesto

3

Blanda ner den rivna parmesanosten och smaka av med salt och peppar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Tomater
 15 st Kärnfria gröna oliver
 15 st Basilikablad
 1 dl Olivolja
 2 deciliter Parmesanost, riven

Instruktioner

1

Rosta solroskärnorna i en stekpanna. Skaka pannan hela tiden så att kärnorna blir jämnt rostade.

2

Lägg alla ingredienser i en matberedare förutom parmesanosten.
Mixa ihop till en röra som är i din smak. Du kan göra den rätt så grov som på bilden, eller så mixar du den nästan slät.

Röd pesto

3

Blanda ner den rivna parmesanosten och smaka av med salt och peppar.

Röd pesto
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida