Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Röd pesto

Inga röster än
Röd pesto

Om du är en som tycker om vanlig pesto normalt sett så måste du testa på att göra röd pesto någon gång med.

Det är lite som en hederlig pesto, men med smak av tomat med.

En otroligt god sås eller röra som du kan använda som smaksättare till fisk eller varför inte till en fin köttbit.

Du kan även ha det som en tapenade på en bit fröknäcke.

Om du vill få en ännu djupare tomatsmak kan du testa att tillsätta ett par soltorkade tomater när du mixar ihop din röda pesto.

Recept och bild: Lena

Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Rosta solroskärnorna i en stekpanna. Skaka pannan hela tiden så att kärnorna blir jämnt rostade.
  • Lägg alla ingredienser i en matberedare förutom parmesanosten. Mixa ihop till en röra som är i din smak. Du kan göra den rätt så grov som på bilden, eller så mixar du den nästan slät.
    Röd pesto
  • Blanda ner den rivna parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg