Om du är en som tycker om vanlig pesto normalt sett så måste du testa på att göra röd pesto någon gång med.
Det är lite som en hederlig pesto, men med smak av tomat med.
En otroligt god sås eller röra som du kan använda som smaksättare till fisk eller varför inte till en fin köttbit.
Du kan även ha det som en tapenade på en bit fröknäcke.
Om du vill få en ännu djupare tomatsmak kan du testa att tillsätta ett par soltorkade tomater när du mixar ihop din röda pesto.
Recept och bild: Lena
Rosta solroskärnorna i en stekpanna. Skaka pannan hela tiden så att kärnorna blir jämnt rostade.
Lägg alla ingredienser i en matberedare förutom parmesanosten.
Mixa ihop till en röra som är i din smak. Du kan göra den rätt så grov som på bilden, eller så mixar du den nästan slät.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Rosta solroskärnorna i en stekpanna. Skaka pannan hela tiden så att kärnorna blir jämnt rostade.
Lägg alla ingredienser i en matberedare förutom parmesanosten.
Mixa ihop till en röra som är i din smak. Du kan göra den rätt så grov som på bilden, eller så mixar du den nästan slät.