Rödbetssallad – LCHF

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 32 röster - Betygsätt

En rödbetssallad blir som godast om du gör den själv, dessutom så har du full koll på vad du stoppar i den och du kan…

Läs mer 16 kommentarer
Rödbetssallad – LCHF
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse1 timTillagning10 minTotalt1 tim 10 min

Beskrivning - Information

En rödbetssallad blir som godast om du gör den själv, dessutom så har du full koll på vad du stoppar i den och du kan undvika tillsatt socker eller andra konstigheter.

Just det här receptet fungerar om du äter LCHF/lowcarb, men äter du strikt LCHF är det kanske lite mycket kolhydrater i.

Som alltid är det en avvägning du måste göra själv om det är för mycket kolhydrater i detta. För egen del så äter jag inte så mycket av rödbetssalladen, så för min del får det plats på mitt "kolhydratskonto", men du måste själv göra den avvägningen.

För mig så är rödbetssalladen ett absolut måste på julbordet.

Ett tips är att göra egen majonnäs med, då slipper du ännu mer tillsatser. Här har du ett gott recept: Hemlagad majonnäs

Mängden crème fraiche och majonnäs kan du mixtra lite med beroende på hur du själv tycker smaken är bäst.

Recept och bild: Hannah

Ingredienser

Mängd5 Portioner
 300 g Rödbetor (färska)
 1 1/2 dl Creme Fraiche
 3 msk Majonnäs
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 1 nypa Salt

Gör så här:

1

Börja med att koka rödbetorna i vatten. De skall inte skalas eller skäras i innan, utan låt de vara hela som de är. Fyll på med vatten om det behövs under tiden, det tar ungefär en timme att koka dem. beroende på storlek.

3

När de kokats mjuka häller du av vattnet och låter dem svalna lite. Passa på att skala dem när de är ljumna, då är det lättare att få av skalet. Låt dem sedan svalna helt.

5

Skär rödbetorna i tärningar/strimlor beroende på vad du själv tycker är bäst.

7

Blanda ihop med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 32

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 300 g Rödbetor (färska)
 1 1/2 dl Creme Fraiche
 3 msk Majonnäs
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Börja med att koka rödbetorna i vatten. De skall inte skalas eller skäras i innan, utan låt de vara hela som de är. Fyll på med vatten om det behövs under tiden, det tar ungefär en timme att koka dem. beroende på storlek.

3

När de kokats mjuka häller du av vattnet och låter dem svalna lite. Passa på att skala dem när de är ljumna, då är det lättare att få av skalet. Låt dem sedan svalna helt.

5

Skär rödbetorna i tärningar/strimlor beroende på vad du själv tycker är bäst.

7

Blanda ihop med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Rödbetssallad – LCHF

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida