Att göra egna rökta räkor är inte speciellt svårt faktiskt. Huvudsaken är att du kan röka på något sätt, dvs röka mat.
Jag själv använder mig av en elrök som jag köpt på eGrillen.
Hela grejen är att du skall använda dig av hög värme och mycket rök, för räkorna som är frusna skall bara få lite röksmak och i stort sett tina i röken.
Tips! För att få lite mer färg på räkorna så kan du lägga ett par sockerbitar på spånen vilket ger lite mer färg. Det ger inte någon smak eller påverkar kolhydratsmängden, utan är enbart för att ge en vacker färg. Går självklart att utesluta om man inte har socker hemma.
Servera gärna med limeaioli till, otroligt gott att doppa rökta räkor i!
Placera ut räkorna på rökgallret så att de inte ligger på varandra.
Kör igång röken och vänta tills det att spånen börjar att avge rök.
Sätt in räkorna i röken och rök dem i cirka 10 minuter, beroende på värmen. Har du en elrök så är 10 minuter ganska så lagom.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Placera ut räkorna på rökgallret så att de inte ligger på varandra.
Kör igång röken och vänta tills det att spånen börjar att avge rök.
Sätt in räkorna i röken och rök dem i cirka 10 minuter, beroende på värmen. Har du en elrök så är 10 minuter ganska så lagom.