Rökta räkor

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Att göra egna rökta räkor är inte speciellt svårt faktiskt. Huvudsaken är att du kan röka på något sätt, dvs röka mat. Jag själv använder…

Läs mer 0 kommentarer
Rökta räkor
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Beskrivning - Information

Att göra egna rökta räkor är inte speciellt svårt faktiskt. Huvudsaken är att du kan röka på något sätt, dvs röka mat.

Jag själv använder mig av en elrök som jag köpt på eGrillen.

Hela grejen är att du skall använda dig av hög värme och mycket rök, för räkorna som är frusna skall bara få lite röksmak och i stort sett tina i röken.

Tips! För att få lite mer färg på räkorna så kan du lägga ett par sockerbitar på spånen vilket ger lite mer färg. Det ger inte någon smak eller påverkar kolhydratsmängden, utan är enbart för att ge en vacker färg. Går självklart att utesluta om man inte har socker hemma.

Servera gärna med limeaioli till, otroligt gott att doppa rökta räkor i!

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 2 dl Alspån
 700 g Räkor (frusna med skal)

Gör så här:

1

Placera ut räkorna på rökgallret så att de inte ligger på varandra.

3

Kör igång röken och vänta tills det att spånen börjar att avge rök.

5

Sätt in räkorna i röken och rök dem i cirka 10 minuter, beroende på värmen. Har du en elrök så är 10 minuter ganska så lagom.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 dl Alspån
 700 g Räkor (frusna med skal)

Instruktioner

1

Placera ut räkorna på rökgallret så att de inte ligger på varandra.

3

Kör igång röken och vänta tills det att spånen börjar att avge rök.

5

Sätt in räkorna i röken och rök dem i cirka 10 minuter, beroende på värmen. Har du en elrök så är 10 minuter ganska så lagom.

Rökta räkor

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida