Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Rökta räkor

Inga röster än
Rökta räkor

Att göra egna rökta räkor är inte speciellt svårt faktiskt. Huvudsaken är att du kan röka på något sätt, dvs röka mat.

Jag själv använder mig av en elrök som jag köpt på eGrillen.

Du ska sikta in dig på att ha en temperatur runt 80-90 grader i din rök och mycket rök, för räkorna som är frusna skall få bra med röksmak och även tina i röken.

Tips! För att få lite mer färg på räkorna så kan du lägga ett par sockerbitar på spånen vilket ger lite mer färg. Det ger inte någon smak eller påverkar kolhydratsmängden, utan är enbart för att ge en vacker färg. Går självklart att utesluta om man inte har socker hemma.

Servera gärna med limeaioli till, otroligt gott att doppa rökta räkor i!

Total tid: 20 minuter
Servings: 2
Author: Lari Salminen

Utrustning

  • Något att röka i
  • Alspån

Ingredienser

  • Räkor (frusna med skal)

Instructions

  • Placera ut räkorna på rökgallret så att de inte ligger på varandra.
  • Kör igång röken och vänta tills det att spånen börjar att avge rök.
  • Sätt in räkorna i röken och rök dem i cirka 60 minuter. Då har räkorna fått bra med röksmak och även tinat.
  • Häll upp räkorna i en skål som du plastar in och ställ kallt, gärna ett par timmar för att röksmaken ska sätta sig ordentligt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.