Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Rom och kokostryffel

Inga röster än
Rom och kokostryffel

Det här är en variant på tryffel som man kan ha till julmaten. Självklart så kan man äta rom och kokostryffel vilken dag som helst, men jag tycker att det är extra gott på julbordet.

I receptet är det 2 msk rom i, och jag använde mig av ljus rom, men det kvittar vilken variant du använder. 2 msk gav ganska mycket smak, så vill du inte ha en tydlig smak av rom, ta bara halva mängden då.

Använd en choklad av hög kvalitet och med minst 70% kakaohalt.

Total tid: 20 minuter
Servings: 10
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instructions

  • Blanda choklad, grädde och smör i en kastrull. Värm upp det på låg värme under omrörning tills chokladen har smält och du har en jämn och fin smet.
  • Blanda ner rommen i chokladen.
  • Ställ in i kylen cirka två timmar så att den stelnar ordentligt.
  • Ta ut och rulla till bollar som du sedan rullar i kokos.
  • Förvara kallt i en låda/burk.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.