Rom och kokostryffel

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Det här är en variant på tryffel som man kan ha till julmaten. Självklart så kan man äta rom och kokostryffel vilken dag som helst,…

Läs mer 0 kommentarer
Rom och kokostryffel
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Beskrivning - Information

Det här är en variant på tryffel som man kan ha till julmaten. Självklart så kan man äta rom och kokostryffel vilken dag som helst, men jag tycker att det är extra gott på julbordet.

I receptet är det 2 msk rom i, och jag använde mig av ljus rom, men det kvittar vilken variant du använder. 2 msk gav ganska mycket smak, så vill du inte ha en tydlig smak av rom, ta bara halva mängden då.

Använd en choklad av hög kvalitet och med minst 70% kakaohalt.

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 100 g Mörk choklad (minst 70%)
 50 g Smör (Normalsaltat)
 2 msk Rom

Gör så här:

1

Blanda choklad, grädde och smör i en kastrull. Värm upp det på låg värme under omrörning tills chokladen har smält och du har en jämn och fin smet.

2

Blanda ner rommen i chokladen.

3

Ställ in i kylen cirka två timmar så att den stelnar ordentligt.

4

Ta ut och rulla till bollar som du sedan rullar i kokos.

5

Förvara kallt i en låda/burk.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 100 g Mörk choklad (minst 70%)
 50 g Smör (Normalsaltat)
 2 msk Rom

Instruktioner

1

Blanda choklad, grädde och smör i en kastrull. Värm upp det på låg värme under omrörning tills chokladen har smält och du har en jämn och fin smet.

2

Blanda ner rommen i chokladen.

3

Ställ in i kylen cirka två timmar så att den stelnar ordentligt.

4

Ta ut och rulla till bollar som du sedan rullar i kokos.

5

Förvara kallt i en låda/burk.

Rom och kokostryffel

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida