Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Rosmarinkyckling

5 av 2 röster
Rosmarinkyckling

Rosmarinkyckling är ett recept som jag hittade på från egentligen inget alls, när jag stod och kikade lite i kylen på vad jag hade hemma.

Ska jag vara helt ärlig, så har jag varit inne i en fas där rosmarin lockar mig rätt mycket hela tiden och därav så föll valet på smaksättare just på rosmarin. Gillar du inte rosmarin, så kan du istället ta torkad timjan eller någon annan örtkrydda som du tycker om.

Total tid: 35 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skicka lök och vitlök och skär ner kycklingen i lite mindre bitar.
    Rosmarinkyckling | LCHF-arkivet
  • Bryn kycklingen på båda sidor, i en stekpanna med höga kanter, en så kallad traktörpanna är toppen för det. Salta och peppra lite.
  • Tillsätt lök, vitlök och rosmarin och låt det fräsa med nån minut.
    Rosmarinkyckling | LCHF-arkivet
  • Tillsätt alla övriga ingredienser utom paprikan. Låt koka upp och puttra i cirka 5 minuter.
  • Skär under tiden ner paprikan i bitar. Vilken storlek är en smaksak. Jag gillar när det är lite större bitar.
  • Tillsätt paprikan och rör om. Låt det hela stå och sjuda på svag medelvärme i 15-20 minuter tills det att såsen har blivit krämig och fin i konsistensen.
  • Smaka av med salt och peppar och servera direkt efter det.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

2 kommentarer till “Rosmarinkyckling”

  1. 5 stars
    Väldigt god, enkel att göra. Hela familjen ger den bästa betyg. Hade ingen kycklingfond så jag använde kalvfond istället.

5 from 2 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg