Rosmarinkyckling

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Rosmarinkyckling är ett recept som jag hittade på från egentligen inget alls, när jag stod och kikade lite i kylen på vad jag hade hemma.…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Rosmarinkyckling | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Rosmarinkyckling är ett recept som jag hittade på från egentligen inget alls, när jag stod och kikade lite i kylen på vad jag hade hemma.

Ska jag vara helt ärlig, så har jag varit inne i en fas där rosmarin lockar mig rätt mycket hela tiden och därav så föll valet på smaksättare just på rosmarin. Gillar du inte rosmarin, så kan du istället ta torkad timjan eller någon annan örtkrydda som du tycker om.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 100 g Gul lök
 2 tsk Torkad rosmarin
 2 deciliter Crème Fraiche
 3 deciliter Grädde
 1 tsk Dijonsenap
 2 msk Kycklingfond, koncentrerad
 0,50 tsk Sambal oelek
 2 msk Tamarisoja
 2 st Paprikor
 Salt, efter smak
 Svartpeppar, efter smak
 Smör till stekning

 

Gör så här:

1

Skicka lök och vitlök och skär ner kycklingen i lite mindre bitar.

Rosmarinkyckling | LCHF-arkivet

2

Bryn kycklingen på båda sidor, i en stekpanna med höga kanter, en så kallad traktörpanna är toppen för det.
Salta och peppra lite.

3

Tillsätt lök, vitlök och rosmarin och låt det fräsa med nån minut.

Rosmarinkyckling | LCHF-arkivet

4

Tillsätt alla övriga ingredienser utom paprikan.
Låt koka upp och puttra i cirka 5 minuter.

5

Skär under tiden ner paprikan i bitar. Vilken storlek är en smaksak. Jag gillar när det är lite större bitar.

6

Tillsätt paprikan och rör om.
Låt det hela stå och sjuda på svag medelvärme i 15-20 minuter tills det att såsen har blivit krämig och fin i konsistensen.

7

Smaka av med salt och peppar och servera direkt efter det.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 100 g Gul lök
 2 tsk Torkad rosmarin
 2 deciliter Crème Fraiche
 3 deciliter Grädde
 1 tsk Dijonsenap
 2 msk Kycklingfond, koncentrerad
 0,50 tsk Sambal oelek
 2 msk Tamarisoja
 2 st Paprikor
 Salt, efter smak
 Svartpeppar, efter smak
 Smör till stekning

Instruktioner

1

Skicka lök och vitlök och skär ner kycklingen i lite mindre bitar.

Rosmarinkyckling | LCHF-arkivet

2

Bryn kycklingen på båda sidor, i en stekpanna med höga kanter, en så kallad traktörpanna är toppen för det.
Salta och peppra lite.

3

Tillsätt lök, vitlök och rosmarin och låt det fräsa med nån minut.

Rosmarinkyckling | LCHF-arkivet

4

Tillsätt alla övriga ingredienser utom paprikan.
Låt koka upp och puttra i cirka 5 minuter.

5

Skär under tiden ner paprikan i bitar. Vilken storlek är en smaksak. Jag gillar när det är lite större bitar.

6

Tillsätt paprikan och rör om.
Låt det hela stå och sjuda på svag medelvärme i 15-20 minuter tills det att såsen har blivit krämig och fin i konsistensen.

7

Smaka av med salt och peppar och servera direkt efter det.

Rosmarinkyckling
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida