Rosmarinkyckling är ett recept som jag hittade på från egentligen inget alls, när jag stod och kikade lite i kylen på vad jag hade hemma.
Ska jag vara helt ärlig, så har jag varit inne i en fas där rosmarin lockar mig rätt mycket hela tiden och därav så föll valet på smaksättare just på rosmarin. Gillar du inte rosmarin, så kan du istället ta torkad timjan eller någon annan örtkrydda som du tycker om.
Skicka lök och vitlök och skär ner kycklingen i lite mindre bitar.
Bryn kycklingen på båda sidor, i en stekpanna med höga kanter, en så kallad traktörpanna är toppen för det.
Salta och peppra lite.
Tillsätt lök, vitlök och rosmarin och låt det fräsa med nån minut.
Tillsätt alla övriga ingredienser utom paprikan.
Låt koka upp och puttra i cirka 5 minuter.
Skär under tiden ner paprikan i bitar. Vilken storlek är en smaksak. Jag gillar när det är lite större bitar.
Tillsätt paprikan och rör om.
Låt det hela stå och sjuda på svag medelvärme i 15-20 minuter tills det att såsen har blivit krämig och fin i konsistensen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skicka lök och vitlök och skär ner kycklingen i lite mindre bitar.
Bryn kycklingen på båda sidor, i en stekpanna med höga kanter, en så kallad traktörpanna är toppen för det.
Salta och peppra lite.
Tillsätt lök, vitlök och rosmarin och låt det fräsa med nån minut.
Tillsätt alla övriga ingredienser utom paprikan.
Låt koka upp och puttra i cirka 5 minuter.
Skär under tiden ner paprikan i bitar. Vilken storlek är en smaksak. Jag gillar när det är lite större bitar.
Tillsätt paprikan och rör om.
Låt det hela stå och sjuda på svag medelvärme i 15-20 minuter tills det att såsen har blivit krämig och fin i konsistensen.